Sök pris & boka

Nya restriktioner med anledning av covid-19

Äntligen får vi resa till Tyskland igen. Nedan följer information kring nuvarande situation.


Frågor och svar

När öppnar incheckningen vid terminalen i Göteborg?

Svar: F n öppnar boardingen kl. 17:00 vardagar och kl. 16:00 lördag/söndag, detta p g a att fartygen har en mycket låg bemanning, en effekt av Corona. Kom gärna i god tid innan boardingen öppnar så att ni hinner hämta ut boardingkort och förbereda er gäster, se nedan.

 

Hur gör man med incheckningen, lämna ut boardingkorten i bussen?

Svar: Chaufför eller Guide kan hämta allas boardingkort och dela ut dem till gästerna som sedan kan gå upp till terminalen med ”Corona”-avstånd.

 

Passkontroll, hur kommer det att ske?

 Svar: Passkontroll sker vid gaten, varje individ visar sitt pass och boardingkort där.

 

Vilka tider har buffén och är priset fortfarande 314:- inkl. dryck?

 Svar: Priset är 314 :-/pp. I början av augusti kommer det att vara 3 sittningar (kl. 17:30, 19:00 och 20:30). Fr o m den 17 augusti är det 2 sittningar (kl. 18:00 och 20:30) Maten serveras på tallrik av vår personal i restaurang Taste. Det finns 2 förrätter att välja på, 2 varmrätter samt 2 desserter att välja på. Man väljer helt enkelt vilken rätt man önskar och sedan hämtas tallriken i ”luckan”. Vegetariskt alternativ löses vid behov/önskemål. Dryck hämtar var och en, handsprit finns i anslutning till drycken.

 

Kommer shopen vara öppen ombord?

Svar: Ja, shopen kommer att vara öppen, dock enbart kvällstid (ej på morgonen).

 

Behöver man bära munskydd ombord?

Svar: Nej, munskydd är inte obligatoriskt ombord. Det finns munskydd att köpa i butiken för de som önskar. Däremot är det obligatoriskt i Tyskland i alla s k offentliga miljöer. Det innebär att munskydd måste bäras i terminalen i Tyskland såväl som i butiker/köpcentrum och restauranger (tills man satt sig vid ett bord).

 

Finns det öppna barer ombord?

Svar: Ja, en bar finns öppen. Är det fint väder så är baren på däck öppen (och C-View stängd), när vi stänger baren på däck så öppnar vi C-View, Riva bar är ej öppen.

 

Är det någon underhållning alls ombord?

Svar: Nej, ingen underhållning f n

 

Hur & var serveras frukost?

Svar: Frukost serveras i Restaurang Taste samt i Restaurang Metropolitan vid behov. Även här serveras maten på tallrik (man plockar inte själv). Frukosten serveras från kl. 07:00 och fram till ankomst. Vid större antal bokade gäster använder vi oss av s k slottider för minska köerna, dvs man kan inte sitta kvar mer än den tid man äter.

 

Kommer man att kunna gå ombord vid 13-tiden i Tyskland som vanligt?

Svar: Nej, under sommaren är det kl. 17:00 som gäller.