Sök pris & boka

BUSS- & GRUPPRESEARRANGÖRER - NYHETER

Välkommen till Stena Lines sida för Buss & Grupp. Ta del av våra erbjudanden, priser och nyheter.

 


Information om covid-19

Information om ändrade regler för resor till Danmark, Tyskland, Polen och Lettland

Här kan ni läsa om det som gäller för resor till Danmark, Tyskland, Polen och Lettland. Sidan uppdateras löpande

 

Information Covid-19

Allt eftersom COVID-19 fortsätter att spridas ser vi den ökade osäkerheten som detta orsakar hos våra gäster. Situationen har såklart vårt fulla fokus och vi vidtar flera åtgärder för att säkra våra kunders och kollegors säkerhet. Vi kommer därför att göra allt vi kan för att hjälpa dig med dina kommande resplaner.

 

Kontakta oss för att boka om din resa. 

 

Här hittar du de senaste resevillkoren och uppdateringarna kring Stena Line och COVID-19.

Skagen
Hösten är här!

Äntligen vågar vi med viss försiktighet blicka framåt. Den 1 september återgick vi till ordinarie regler vad gäller ID-handlingar för resor till Danmark. Ett stort steg mot en mer normaliserad tillvaro. Pandemin inte är över, vi måste fortsätta hålla i och hålla ut så vi inte får ett bakslag. Läs mer om vad som gäller för inresor till våra olika destinationer på vår hemsida. Nu planerar vi framåt med många fina reseupplevelser under 2022!

Mycket semester för pengarna


Mary's Street i Gdansk
Gdansk – Topp tre i Europa

När European best destinations listade årets bästa turistdestinationer hamnade Gdansk på prispallen. En ärofylld tredjeplats är inte dåligt för sin första gång på listan!

 

Den spännande Hansastaden vid floden Wisla andas historia och nutid. Strosa runt bland charmiga kullerstensgator, upplev vackra paradgatan Dluga Targ med sin fantastiska arkitektur, pampiga Mariakyrkan och alla mysiga uteserveringar och innovativa restauranger längs gatorna och kanalen.

 

I Gdansk finns flera historiska platser och kända byggnader att besöka, t ex den magnifika Mariakyrkan, Gdansk historiska museum och Solidaritetscentret.

 

Se hamndagar »

Stol med handuk framför stilla vatten
Charmiga Sopot

Letar du efter en semester med spa, bad och god mat? Då kan Sopot vara något för dig. Njut av långa promenader utmed den fantastiska stranden som är 4,5 km lång. Här finns också Europas längsta träpir, Molo, som är som är 512 meter lång! Piren byggdes 1827 och längst med piren ligger nuförtiden flera mysiga caféer och härliga restauranger. På Sopots nöjesgata Monte Cassino ligger restauranger, kaféer och barer med hög designfaktor. Och priset på mat och dryck är ungefär halva priset mot hemma.

 

Vill du shoppa rekommenderar vi att du besöker Centrum Riviera i Gdynia eller Galeria Baltycka i Gdansk, bara en liten bit från Sopot.

 

Se hamndagar »

Vy över Gdansk
Guidning i Polen

Önskar ni guidning i Polen eller hjälp med andra arrangemang i land? Kontakta då vår samarbetspartner Pawel Bober. Pawel både pratar och skriver utmärkt svenska.

 

Pawel Bober

info@interguides.pl eller guide.pl@stenaline.com

+48 508 002 711

Skidorten Zakopane

Zakopane ligger i södra Polen vid gränsen mot Slovakien och ca 90 km från Krakow. Zakopane är en skidort med backar som passar alla, slädfärder, mycket snö, billiga liftkort och ett nybyggt spa och gott om bra restauranger. Ofta beskrivs Zakopane som "St. Moritz i öst" och är känd som värdort för en rad nordiska skid-VM samt VM i skidskytte och backhoppningstävlingar. Lokalbefolkningen är känd för att skämma bort gäster med service och gästvänlighet.

Människor som cyklar på strand
Ventspils

Den charmiga hamnstaden Ventspils bjuder på långa fina sandstränder och en imponerande kust. Staden är en av de äldsta och snabbast växande i Lettland.

 

I stadskärnan finns bland annat Gamla stan där smala kullerstensgator, pittoreska byggnader och torg möter modern arkitektur.

 

På stranden hittar du museet Piejūras brīvdabas muzejs som är Lettlands enda friluftsmuseum. På fyra hektar mark visar muséet, som är tillägnat fiske, upp saltvattensfiskebåtar och den största samlingen ankare i hela Baltikum.

Strand i Jurmala, Lettland
Jurmala

I badorten Jurmala, vars namn betyder strand, är sandstranden hela 3 mil lång. Den ljusa och mjuka sanden förenar sig fint med tallskogen bakom. Under sommartid samlas folk på stranden för att äta picnic, sola, bada, strosa runt eller slå sig ner på någon av strandserveringarna.

 

Jurmala är en gammal kurort med många spaanläggningar i olika storlekar. Här kan du få sköna spabehandlingar till en betydligt billigare peng än hemma.

Gata i Riga med utsikt över domkyrkan
Riga

Här kan du strosa omkring på 800 år gamla kullerstensgator i stadskärnan som finns med på UNESCOS världsarvslista, uppleva konst- och kulturlivet och koppla av på sköna uteserveringar. I Riga finns många innovativa barer, moderna restauranger i toppklass och mysiga kaféer och tehus. För den historieintresserade finns här medeltida städer, tyska korsriddarfästningar och militära sevärdheter från Sovjettiden, till exempel KGB-huset som öppnade för allmänheten sommaren 2014.

Detta gör vi ombord

Säkerhet är alltid vår första prioritet!

När vi hamnar i extraordinära situationer likt den som COVID-19 gör, förlitar vi oss starkt på de manualer och rutiner vi har skapat. Vår personal har fått gedigen utbildning och träning i att hantera olika typer av situationer, däribland sjukdomsfall och smittspridning. I tillägg till det gör vi även följande aktiviteter.

 

• Vi har löpande kontakt med de lokala myndigheterna på samtliga 10 marknader vi seglar till och från för att garantera att vi följer deras rekommendationer.

• Ombord på våra fartyg såväl som i terminalerna genomför vi flera aktiviteter för att motverka smittspridning.

• Ökar antalet förebyggande städinsatser av platser som utsätts för extra mycket hand-kontakt såsom dörrhandtag, telefoner, touch screens med flera. Dessa rengörs noggrant efter varje segling och/ eller minst tre gånger dagligen vid längre seglingar.

• Ökade möjligheter för handtvätt och handdesinfektion på våra offentliga platser.

• Ökad information om hygien enligt WHOs riktlinjer.

• Stena Lines ombordpersonal är extra tränade i att hantera misstänka sjukdomsfall och samtliga våra fartyg är försedda med medicinsk utrustning.

• Mer information hittar du på stenaline.se/information-covid19

Fartyg till havs
NYA FARTYG TILL LETTLAND

Under våren och försommaren 2021 förstärker vi vår flotta med 2 nya fartyg på linjen Nynäshamn – Ventspils.

 

De nya fartygen har betydligt fler längdmeter än dagens fartyg, vilket möjliggör bl a fler bussar, och de har en kapacitet på närmare 1000 passagerare. Antalet hytter är ca 200 i olika kategorier och hytterna är samtliga utrustade med TV. Dessutom kommer det att finnas både shop, restaurang, café och bar ombord. Först ut är Stena Scandica i mitten av våren, och lagom till högsäsong välkomnar vi Stena Baltica. Tidtabellen kommer att vara ungefär som tidigare, med ett undantag, det planeras för en s k liggdag i Ventspils på lördagar (OBS! ej i högsäsong).

 

Information
Glöm inte födelsedagsdatum!

Vi måste från och med nu ha födelsedatum på alla resenärer när ni bokar med oss, även busschauffören. Alltså ååmmdd, de fyra sista behövs ej. Gäller samtliga linjer. OBS: Gäller även vid ändring av befintliga bokningar.

Bra att veta


Fredrikshamns hamn bygger om – nya rutiner från den 4 oktober 2021!

I samband med att Fredrikshamns hamn byggs om så kommer det inte längre att vara möjligt att köra ända fram till Stena Lines terminal. På- och avstigning samt parkering sker framöver på Sydhavnsvej 4. För de som skall med färjan till Göteborg finns här både parkering samt bussplatser för på- och avstigning av gäster. Härifrån tar man sedan hissen/trappan till gångbron som leder till terminalen ca 500 meter bort.

 

Observera att det alltså inte längre är möjligt att köra bussen ända fram till terminalen för att lämna/hämta upp gäster. P1 og P2: Sydhavnsvej 4, 9900 Frederikshavn GPS: 57.436519, 10.538163 Parkeringsavgift alla dagar mellan kl. 08:00 – 20:00. Avgiften betalas i förskott, se nedan.

Avgifter:

8 DKK per timme

80 DKK per dygn

450 DKK per vecka

 

 Här finns också möjlighet att ladda elbilar. Bilburna gäster påverkas inte av ombyggnaden.

 

Se karta över hamnområdet »

två personer i hytt på färja
Boarding på Göteborg-Kiel

Måndag-fredag: 17.00

Lördag-söndag: 16.00

 

Vi har utökade gränskontroller. När det gäller grupper innebär det att varje enskild gäst måste komma fram och visa sin egen ID-handling. Reseledaren kan alltså inte samla in ID-handlingarna för hela gruppen och visa.

Stena Germanica
Ny tid för ombordstigning i Kiel

För våra resenärer gäller nu ny ombordstigningstid i Kiel. Ny tid för resenärer att gå ombord är kl 15:00. 

Utökade gränskontroller

För att hitta det senaste om de ID-kontroller som äger rum ombord på våra båtar så kan ni klicka er vidare till vår trafikinformation.

 

Läs mer på trafikinformation »

Tummen upp för nya dataskyddsförordningen!
Såhär jobbar vi med kunduppgifter!

I samband med dataskyddsreformen GDPR som trädde ikraft den 25 maj 2018 så har vi tagit fram ett dokument för er som företagskunder där vi förklarar lite mer om hur vi hanterar kunduppgifter. Det kan vara bra för er och era kunder att veta. 

 

Ladda gärna ner dokumentet och läs igenom så att ni vet hur vi arbetar, och varför. Och skulle det dyka upp några frågor så är det bara att höra av sig till oss!

 

Ladda ner dokument om datahantering (eng)

Information
Våra fartyg är kontantfria

Det finns många anledningar att hantera mindre kontanter ombord på våra fartyg men två av de största är, säkerheten för våra anställda och eliminering av möjlighet till penningtvätt ombord. Därför kommer vi inte längre ta emot kontanter i restauranger, caféer, barer och butiker.

 

Betalning med kort anslutna till VISA och Mastercard fungerar precis som vanligt. Våra spelautomater kommer att fungera som tidigare.