Sök pris & boka

BUSS- & GRUPPRESEARRANGÖRER - NYHETER

Välkommen till Stena Lines sida för Buss & Grupp. Ta del av våra erbjudanden, priser och nyheter.

 


Information om covid-19

Information om ändrade regler för resor till Danmark, Tyskland, Polen och Lettland

Här kan ni läsa om det som gäller för resor till Danmark, Tyskland, Polen och Lettland. Sidan uppdateras löpande

 

Information Covid-19

Allt eftersom COVID-19 fortsätter att spridas ser vi den ökade osäkerheten som detta orsakar hos våra gäster. Situationen har såklart vårt fulla fokus och vi vidtar flera åtgärder för att säkra våra kunders och kollegors säkerhet. Vi kommer därför att göra allt vi kan för att hjälpa dig med dina kommande resplaner.

 

Kontakta oss för att boka om din resa. 

 

Här hittar du de senaste resevillkoren och uppdateringarna kring Stena Line och COVID-19.

Dans ombord på Stena Saga
Boka om resan utan kostnad

Vi ombokar er resa utan kostnad till ett annat tillfälle under hela 2020.

För mer information kontakta oss på business.travel@stenaline.com

En kopp kaffe med skummad mjölk
Ingen buffé ombord

För att minimera risken för smittspridning serverar vi ingen buffé ombord på våra färjor. Gäller såväl frukost- som middagsbufféer. Våra Caféer ombord är öppna. Servicen ombord kommer att vara reducerad en period framåt. Detta innebär att öppettiderna i vår shop är begränsade, ingen underhållning kommer att finnas samt våra Nöjeskryssar är inställda.

Förändringar i turlistor

I dagsläget är merparten av våra 20 rutter öppna och i drift precis som vanligt. Detta kan dock komma att förändras beroende på myndighetsbeslut i de länder vi seglar till. Vi kommer att uppdatera vår hemsida med rådande information för att ge bästa möjliga service till våra gäster.

Under perioden 8/6 – 31/8 gäller följande tidtabell:


  Göteborg-Kiel   Kiel-Göteborg
  Dep Arr        
Dep  Arr
Mon-Fri  
18:15 09:15   18:45  09:45
Sat-Sun 17:15 09:15   17:45  09:45

Shopping i Tyskland

Myndigheterna i Tyskland har infört kraftfulla restriktioner. Merparten av alla butiker och restauranger i landet är stängda. Endast personer med giltig anledning får lov att resa in i Tyskland. Man måste kunna bevisa att man har giltig anledning och kunna uppvisa en bekräftelse på detta. Detta kollas både vid gränsen och även ute på vägarna, dvs fordon med utländska registreringsnummer stoppas och kontrolleras. Detta gäller tillsvidare.

Detta gör vi ombord

Säkerhet är alltid vår första prioritet!

När vi hamnar i extraordinära situationer likt den som CONVID-19 gör, förlitar vi oss starkt på de manualer och rutiner vi har skapat. Vår personal har fått gedigen utbildning och träning i att hantera olika typer av situationer, däribland sjukdomsfall och smittspridning. I tillägg till det gör vi även följande aktiviteter.

 

• Vi har löpande kontakt med de lokala myndigheterna på samtliga 10 marknader vi seglar till och från för att garantera att vi följer deras rekommendationer.

• Ombord på våra fartyg såväl som i terminalerna genomför vi flera aktiviteter för att motverka smittspridning.

• Ökar antalet förebyggande städinsatser av platser som utsätts för extra mycket hand-kontakt såsom dörrhandtag, telefoner, touch screens med flera. Dessa rengörs noggrant efter varje segling och/ eller minst tre gånger dagligen vid längre seglingar.

• Ökade möjligheter för handtvätt och handdesinfektion på våra offentliga platser.

• Ökad information om hygien enligt WHOs riktlinjer.

• Stena Lines ombordpersonal är extra tränade i att hantera misstänka sjukdomsfall och samtliga våra fartyg är försedda med medicinsk utrustning.

• Mer information hittar du på stenaline.se/information-covid19

Mycket semester för pengarna


Mary's Street i Gdansk
Gdansk – Topp tre i Europa

När European best destinations listade årets bästa turistdestinationer hamnade Gdansk på prispallen. En ärofylld tredjeplats är inte dåligt för sin första gång på listan!

 

Den spännande Hansastaden vid floden Wisla andas historia och nutid. Strosa runt bland charmiga kullerstensgator, upplev vackra paradgatan Dluga Targ med sin fantastiska arkitektur, pampiga Mariakyrkan och alla mysiga uteserveringar och innovativa restauranger längs gatorna och kanalen.

 

I Gdansk finns flera historiska platser och kända byggnader att besöka, t ex den magnifika Mariakyrkan, Gdansk historiska museum och Solidaritetscentret.

 

Stol med handuk framför stilla vatten
Charmiga Sopot

Letar du efter en semester med spa, bad och god mat? Då kan Sopot vara något för dig. Njut av långa promenader utmed den fantastiska stranden som är 4,5 km lång. Här finns också Europas längsta träpir, Molo, som är som är 512 meter lång! Piren byggdes 1827 och längst med piren ligger nuförtiden flera mysiga caféer och härliga restauranger. På Sopots nöjesgata Monte Cassino ligger restauranger, kaféer och barer med hög designfaktor. Och priset på mat och dryck är ungefär halva priset mot hemma.

 

Vill du shoppa rekommenderar vi att du besöker Centrum Riviera i Gdynia eller Galeria Baltycka i Gdansk, bara en liten bit från Sopot.

 

missa inte!


Information
Glöm inte födelsedagsdatum!

Vi måste från och med nu ha födelsedatum på alla resenärer när ni bokar med oss, även busschauffören. Alltså ååmmdd, de fyra sista behövs ej. Gäller samtliga linjer. OBS: Gäller även vid ändring av befintliga bokningar.

Bra att veta


två personer i hytt på färja
Boarding på Göteborg-Kiel

Måndag-fredag: 17.00

Lördag-söndag: 16.00

 

Vi har utökade gränskontroller. När det gäller grupper innebär det att varje enskild gäst måste komma fram och visa sin egen ID-handling. Reseledaren kan alltså inte samla in ID-handlingarna för hela gruppen och visa.

Tummen upp för nya dataskyddsförordningen!
Såhär jobbar vi med kunduppgifter!

I samband med dataskyddsreformen GDPR som trädde ikraft den 25 maj 2018 så har vi tagit fram ett dokument för er som företagskunder där vi förklarar lite mer om hur vi hanterar kunduppgifter. Det kan vara bra för er och era kunder att veta. 

 

Ladda gärna ner dokumentet och läs igenom så att ni vet hur vi arbetar, och varför. Och skulle det dyka upp några frågor så är det bara att höra av sig till oss!

 

Ladda ner dokument om datahantering (eng)

Information
Våra fartyg till Danmark blir kontantfria

Det finns många anledningar att hantera mindre kontanter ombord på våra fartyg men två av de största är, säkerheten för våra anställda och eliminering av möjlighet till penningtvätt ombord. Därför kommer Stena Danica, Stena Jutlandica, Stena Vinga och Stena Nautica från och med den första oktober inte längre ta emot kontanter i restauranger, caféer, barer och butiker.

 

Betalning med kort anslutna till VISA och Mastercard fungerar precis som vanligt. Våra spelautomater kommer att fungera som tidigare.

Utökade gränskontroller

För att hitta det senaste om de ID-kontroller som äger rum ombord på våra båtar så kan ni klicka er vidare till vår trafikinformation.

 

Läs mer på trafikinformation »