Sök pris & boka

BUSS- & GRUPPRESEARRANGÖRER - NYHETER

Välkommen till Stena Lines sida för Buss & Grupp. Ta del av våra erbjudanden, priser och nyheter.

 


Information om covid-19

Information om ändrade regler för resor till Danmark, Tyskland, Polen och Lettland

Här kan ni läsa om det som gäller för resor till Danmark, Tyskland, Polen och Lettland. Sidan uppdateras löpande

 

Information Covid-19

Allt eftersom COVID-19 fortsätter att spridas ser vi den ökade osäkerheten som detta orsakar hos våra gäster. Situationen har såklart vårt fulla fokus och vi vidtar flera åtgärder för att säkra våra kunders och kollegors säkerhet. Vi kommer därför att göra allt vi kan för att hjälpa dig med dina kommande resplaner.

 

Kontakta oss för att boka om din resa. 

 

Här hittar du de senaste resevillkoren och uppdateringarna kring Stena Line och COVID-19.

Nytt år och nya möjligheter står inför dörren!

2021 blev åter ett tufft år för oss i branschen där vi pendlade mellan förtvivlan och hopp om att resa igen. Under hösten kom vi också igång, men året slutade åter med ökad smitta. Vi måste fortsätta att hålla i och hålla ut! Men nu tar vi nya tag och ser fram emot ett friskare och gladare 2022 med många fina resor!

Nya regler

Vi justerar våra regler 2022, vilket innebär att det framöver är en fri chaufför per buss. Reglerna genomförs succesivt med start för våra linjer till Tyskland. Fr o m 2023 gäller reglerna för samtliga linjer på Stena Line. Bussen är även fortsättningsvis fri vid minimun 20 betalande passagerare.

Mycket semester för pengarna


Danmark - tips på nära håll

Strax söder om Fredrikshamn ligger den pittoreska staden Säby med gallerier och hantverkstäder i mysiga gränder. Lite längre söderut ligger Mariager utmed fjorden med samma namn. Här är naturen och kulturen i fokus. För den som söker stadslivet bjuder Århus på allt från gastronomiska upplevelser till kultur i mängder. Sist, men inte minst är Skagen väl värt ett besök. Skagenmuseet, Grenen och de mysiga fiskrestaurangerna i hamnen är ett måste! I Danmark är allt nära men ändå borta!

Tyska pärlor att besöka

I norra Tyskland finns många spännande städer att besöka. Här finns Berlin, den hippa huvudstaden med sköna barer och spännande sevärdheter. Schwerin, Mecklenburgs huvudstad, som är en stad som i en sagobok. Vid kusten ligger Bremen, en av historiens främsta Hansastäder. Och här ligger Hamburg, världsmetropolen med högklassiga restauranger och ett färgstarkt nöjesliv. Det är bara att välja! Allt på bekvämligt avstånd.

Människor som cyklar på strand
Ventspils

Den charmiga hamnstaden Ventspils bjuder på långa fina sandstränder och en imponerande kust. Staden är en av de äldsta och snabbast växande i Lettland.

 

I stadskärnan finns bland annat Gamla stan där smala kullerstensgator, pittoreska byggnader och torg möter modern arkitektur.

 

På stranden hittar du museet Piejūras brīvdabas muzejs som är Lettlands enda friluftsmuseum. På fyra hektar mark visar muséet, som är tillägnat fiske, upp saltvattensfiskebåtar och den största samlingen ankare i hela Baltikum.

Jurmala

I badorten Jurmala, vars namn betyder strand, är sandstranden hela 3 mil lång. Den ljusa och mjuka sanden förenar sig fint med tallskogen bakom. Under sommartid samlas folk på stranden för att äta picnic, sola, bada, strosa runt eller slå sig ner på någon av strandserveringarna.

 

Jurmala är en gammal kurort med många spaanläggningar i olika storlekar. Här kan du få sköna spabehandlingar till en betydligt billigare peng än hemma.

Gata i Riga med utsikt över domkyrkan
Riga

Här kan du strosa omkring på 800 år gamla kullerstensgator i stadskärnan som finns med på UNESCOS världsarvslista, uppleva konst- och kulturlivet och koppla av på sköna uteserveringar. I Riga finns många innovativa barer, moderna restauranger i toppklass och mysiga kaféer och tehus. För den historieintresserade finns här medeltida städer, tyska korsriddarfästningar och militära sevärdheter från Sovjettiden, till exempel KGB-huset som öppnade för allmänheten sommaren 2014.

Smultronställen i Polen


Fontän i Gdansk
Upptäck fantastiska Polen

I trestadsområdet Sopot, Gdansk och Gdynia kan du njuta av milslånga stränder, hotell, spaanläggningar, shopping i stora gallerior, mysiga kaféer och restauranger. Nästan allt till halva priset jämfört med hemma. Sopot, Gdansk och Gdynia har vuxit ihop till en miljonstad och ligger på rad längs med kusten med cirka 20 minuters bilfärd emellan.

Tjej och kille på spa
Spa

För dig som längtar efter lite välförtjänt lyx och SPA är härliga Sopot den rätta platsen! Med sitt vackra läge och många högklassiga spahotell är staden en perfekt tillflyktsort. Även i Gdansk hittar du ett par riktigt bra spaanläggningar. Trots den höga kvalitén kostar spaupplevelser ungefär hälften så mycket som i Sverige. Och du finner ett stort utbud av behandlingar med förstklassig service.

Vy över Gdansk
Guidning i Polen

Önskar ni guidning i Polen eller hjälp med andra arrangemang i land? Kontakta då vår samarbetspartner Pawel Bober. Pawel både pratar och skriver utmärkt svenska.

 

Pawel Bober

info@interguides.pl eller guide.pl@stenaline.com

+48 508 002 711

Skidorten Zakopane

Zakopane ligger i södra Polen vid gränsen mot Slovakien och ca 90 km från Krakow. Zakopane är en skidort med backar som passar alla, slädfärder, mycket snö, billiga liftkort och ett nybyggt spa och gott om bra restauranger. Ofta beskrivs Zakopane som "St. Moritz i öst" och är känd som värdort för en rad nordiska skid-VM samt VM i skidskytte och backhoppningstävlingar. Lokalbefolkningen är känd för att skämma bort gäster med service och gästvänlighet.

Detta gör vi ombord

Säkerhet är alltid vår första prioritet!

När vi hamnar i extraordinära situationer likt den som COVID-19 gör, förlitar vi oss starkt på de manualer och rutiner vi har skapat. Vår personal har fått gedigen utbildning och träning i att hantera olika typer av situationer, däribland sjukdomsfall och smittspridning. I tillägg till det gör vi även följande aktiviteter.

 

• Vi har löpande kontakt med de lokala myndigheterna på samtliga 10 marknader vi seglar till och från för att garantera att vi följer deras rekommendationer.

• Ombord på våra fartyg såväl som i terminalerna genomför vi flera aktiviteter för att motverka smittspridning.

• Ökar antalet förebyggande städinsatser av platser som utsätts för extra mycket hand-kontakt såsom dörrhandtag, telefoner, touch screens med flera. Dessa rengörs noggrant efter varje segling och/ eller minst tre gånger dagligen vid längre seglingar.

• Ökade möjligheter för handtvätt och handdesinfektion på våra offentliga platser.

• Ökad information om hygien enligt WHOs riktlinjer.

• Stena Lines ombordpersonal är extra tränade i att hantera misstänka sjukdomsfall och samtliga våra fartyg är försedda med medicinsk utrustning.

• Mer information hittar du på stenaline.se/information-covid19

Fartyg till havs
NYA FARTYG TILL LETTLAND

Vi har förstärkt vår flotta med 2 nya fartyg på linjen Nynäshamn – Ventspils. Fartygen heter Stena Scandica och Stena Baltica.

 

De nya fartygen har betydligt fler längdmeter än dagens fartyg, vilket möjliggör bl a fler bussar, och de har en kapacitet på närmare 1000 passagerare. Antalet hytter är ca 200 i olika kategorier och hytterna är samtliga utrustade med TV. Dessutom kommer det att finnas både shop, restaurang, café och bar ombord. Tidtabellen är ungefär som tidigare, med ett undantag, det planeras för en s k liggdag i Ventspils på lördagar (OBS! ej i högsäsong).

Information
Glöm inte födelsedagsdatum!

Vi måste från och med nu ha födelsedatum på alla resenärer när ni bokar med oss, även busschauffören. Alltså ååmmdd, de fyra sista behövs ej. Gäller samtliga linjer. OBS: Gäller även vid ändring av befintliga bokningar.

Fredrikshamns hamn bygger om – nya rutiner från den 4 oktober 2021!

I samband med att Fredrikshamns hamn byggs om så kommer det inte längre att vara möjligt att köra ända fram till Stena Lines terminal. På- och avstigning samt parkering sker framöver på Sydhavnsvej 4. För de som skall med färjan till Göteborg finns här både parkering samt bussplatser för på- och avstigning av gäster. Härifrån tar man sedan hissen/trappan till gångbron som leder till terminalen ca 500 meter bort.

 

Observera att det alltså inte längre är möjligt att köra bussen ända fram till terminalen för att lämna/hämta upp gäster. P1 og P2: Sydhavnsvej 4, 9900 Frederikshavn GPS: 57.436519, 10.538163 Parkeringsavgift alla dagar mellan kl. 08:00 – 20:00. Avgiften betalas i förskott, se nedan.

Avgifter:

8 DKK per timme

80 DKK per dygn

450 DKK per vecka

 

 Här finns också möjlighet att ladda elbilar. Bilburna gäster påverkas inte av ombyggnaden.

 

Se karta över hamnområdet »

två personer i hytt på färja
Boarding på Göteborg-Kiel

Måndag-fredag: 17.00

Lördag-söndag: 16.00

 

Vi har utökade gränskontroller. När det gäller grupper innebär det att varje enskild gäst måste komma fram och visa sin egen ID-handling. Reseledaren kan alltså inte samla in ID-handlingarna för hela gruppen och visa.

Stena Germanica
Ny tid för ombordstigning i Kiel

För våra resenärer gäller nu ny ombordstigningstid i Kiel. Ny tid för resenärer att gå ombord är kl 15:00. 

Utökade gränskontroller

För att hitta det senaste om de ID-kontroller som äger rum ombord på våra båtar så kan ni klicka er vidare till vår trafikinformation.

 

Läs mer på trafikinformation »

Tummen upp för nya dataskyddsförordningen!
Såhär jobbar vi med kunduppgifter!

I samband med dataskyddsreformen GDPR som trädde ikraft den 25 maj 2018 så har vi tagit fram ett dokument för er som företagskunder där vi förklarar lite mer om hur vi hanterar kunduppgifter. Det kan vara bra för er och era kunder att veta. 

 

Ladda gärna ner dokumentet och läs igenom så att ni vet hur vi arbetar, och varför. Och skulle det dyka upp några frågor så är det bara att höra av sig till oss!

 

Ladda ner dokument om datahantering (eng)

Information
Våra fartyg är kontantfria

Det finns många anledningar att hantera mindre kontanter ombord på våra fartyg men två av de största är, säkerheten för våra anställda och eliminering av möjlighet till penningtvätt ombord. Därför kommer vi inte längre ta emot kontanter i restauranger, caféer, barer och butiker.

 

Betalning med kort anslutna till VISA och Mastercard fungerar precis som vanligt. Våra spelautomater kommer att fungera som tidigare.