Sök pris & boka

BUSS- & GRUPPRESEARRANGÖRER - NYHETER

Välkommen till Stena Lines sida för Buss & Grupp. Ta del av våra erbjudanden, priser och nyheter.

 


Information om covid-19

Information om ändrade regler för resor till Danmark, Tyskland, Polen och Lettland

Här kan ni läsa om det som gäller för resor till Danmark, Tyskland, Polen och Lettland. Sidan uppdateras löpande

 

Information Covid-19

Allt eftersom COVID-19 fortsätter att spridas ser vi den ökade osäkerheten som detta orsakar hos våra gäster. Situationen har såklart vårt fulla fokus och vi vidtar flera åtgärder för att säkra våra kunders och kollegors säkerhet. Vi kommer därför att göra allt vi kan för att hjälpa dig med dina kommande resplaner.

 

Kontakta oss för att boka om din resa. 

 

Här hittar du de senaste resevillkoren och uppdateringarna kring Stena Line och COVID-19.

Boka om resan utan kostnad

Vi ombokar er resa utan kostnad till ett annat tillfälle under hela 2020.

För mer information kontakta oss på business.travel@stenaline.com

Ingen buffé ombord

För att minimera risken för smittspridning serverar vi ingen buffé ombord på våra färjor. Gäller såväl frukost- som middagsbufféer. Våra Caféer ombord är öppna. Servicen ombord kommer att vara reducerad en period framåt. Detta innebär att öppettiderna i vår shop är begränsade, ingen underhållning kommer att finnas samt våra Nöjeskryssar är inställda.

Förändringar i turlistor

I dagsläget är merparten av våra 20 rutter öppna och i drift precis som vanligt. Detta kan dock komma att förändras beroende på myndighetsbeslut i de länder vi seglar till. Vi kommer att uppdatera vår hemsida med rådande information för att ge bästa möjliga service till våra gäster.

Under perioden 8/6 – 31/8 gäller följande tidtabell:


  Göteborg-Kiel   Kiel-Göteborg
  Dep Arr        
Dep  Arr
Mon-Fri  
18:15 09:15   18:45  09:45
Sat-Sun 17:15 09:15   17:45  09:45

Shopping i Tyskland

Myndigheterna i Tyskland har infört kraftfulla restriktioner. Merparten av alla butiker och restauranger i landet är stängda. Endast personer med giltig anledning får lov att resa in i Tyskland. Man måste kunna bevisa att man har giltig anledning och kunna uppvisa en bekräftelse på detta. Detta kollas både vid gränsen och även ute på vägarna, dvs fordon med utländska registreringsnummer stoppas och kontrolleras. Detta gäller tillsvidare.

Detta gör vi ombord

Säkerhet är alltid vår första prioritet!

När vi hamnar i extraordinära situationer likt den som CONVID-19 gör, förlitar vi oss starkt på de manualer och rutiner vi har skapat. Vår personal har fått gedigen utbildning och träning i att hantera olika typer av situationer, däribland sjukdomsfall och smittspridning. I tillägg till det gör vi även följande aktiviteter.

 

• Vi har löpande kontakt med de lokala myndigheterna på samtliga 10 marknader vi seglar till och från för att garantera att vi följer deras rekommendationer.

• Ombord på våra fartyg såväl som i terminalerna genomför vi flera aktiviteter för att motverka smittspridning.

• Ökar antalet förebyggande städinsatser av platser som utsätts för extra mycket hand-kontakt såsom dörrhandtag, telefoner, touch screens med flera. Dessa rengörs noggrant efter varje segling och/ eller minst tre gånger dagligen vid längre seglingar.

• Ökade möjligheter för handtvätt och handdesinfektion på våra offentliga platser.

• Ökad information om hygien enligt WHOs riktlinjer.

• Stena Lines ombordpersonal är extra tränade i att hantera misstänka sjukdomsfall och samtliga våra fartyg är försedda med medicinsk utrustning.

• Mer information hittar du på stenaline.se/information-covid19

dans
Stor dansgala i Fredrikshamn

Fredagen den 2 oktober och lördagen den 3 oktober blir det stor dansfestival i Fredrikshamn. På plats finns Vikingarna med Christer Sjögren, en god buffé du kan förboka och barer med goda drycker. Boka boende på The Reef Hotell & Resort, en god natts sömn är viktig så du orkar dansa loss hela festivalen. dansefestivalen.dk

CITTI MARKT i Kiel
Söndagsshopping på CITTI

Åk på en helgkryss med utresa lördagkväll när det är söndagsöppet på CITTI i Kiel och nu kan du även boka till ett tur till ett ölbryggeri. Du får en stadsrundtur och ett studiebesök på ölbryggeriet Lille Bräu med rundvisning, ölprovning och presentpaket innan shopping på CITTI.

 

Max 1 buss/datum. Pris 25 Euro/pp och bokas direkt hos Sarah på CITTI, s.stoecks@citti.de . Läs mer om bryggeriet på lillebraeu.de/brauerei/

 

Välj det datum som passar bäst:

• 4 oktober

• 8 november

Frukostbuffe
NYTT BED & BREAKFAST CONCEPT PÅ VÅRA POLENFÄRJOR

Fr o m januari så ingår frukost i några av våra hyttkategorier på Stena Vision och Stena Spirit. Frukosten är laddad på hyttnyckeln som uppvisas i receptionen vid frukostrestaurangen.

 

Följande hyttkategorier gäller med frukost:

• Panorama Suite, 2-beds cabin with seaview

• Panorama Class, 2-beds cabin with seaview

• Premium Class, 2-beds cabin with seaview

• Premium Class, 4-beds cabin with seaview

• Premium Class, 2-beds cabin inside

• Premium Class, 4-beds cabin inside

• Comfort Plus, 2-beds pet cabin with seaview

• Comfort Plus, 4-beds pet cabin with seaview

• Comfort Plus, 2-beds pet cabin inside

• Comfort Plus, 4-beds pet cabin inside

missa inte!


Information
Glöm inte födelsedagsdatum!

Vi måste från och med nu ha födelsedatum på alla resenärer när ni bokar med oss, även busschauffören. Alltså ååmmdd, de fyra sista behövs ej. Gäller samtliga linjer. OBS: Gäller även vid ändring av befintliga bokningar.

Nya rutiner Göteborg–Kiel

Nya rutiner i samband med förbokad mat ombord Göteborg – Kiel fr o m den 1 januari 2020. Samtliga grupper ombeds maila in namnen på de gäster som förbokat mat till foodandbeverage.scandinavica@stenaline.com respektive foodandbeverage.germanica@stenaline.com. Listorna från respektive bussleverantör behöver skickas senast kl. 11.30 på avresedagen. Detta för att kunna erbjuda en bättre service mot de kunder som förbokat mat hos er.

 

Detta gäller när hela gruppen inte ska äta samma rätt!

Bra att veta


två personer i hytt på färja
Boarding på Göteborg-Kiel

Måndag-fredag: 17.00

Lördag-söndag: 16.00

 

Vi har utökade gränskontroller. När det gäller grupper innebär det att varje enskild gäst måste komma fram och visa sin egen ID-handling. Reseledaren kan alltså inte samla in ID-handlingarna för hela gruppen och visa.

Tummen upp för nya dataskyddsförordningen!
Såhär jobbar vi med kunduppgifter!

I samband med dataskyddsreformen GDPR som trädde ikraft den 25 maj 2018 så har vi tagit fram ett dokument för er som företagskunder där vi förklarar lite mer om hur vi hanterar kunduppgifter. Det kan vara bra för er och era kunder att veta. 

 

Ladda gärna ner dokumentet och läs igenom så att ni vet hur vi arbetar, och varför. Och skulle det dyka upp några frågor så är det bara att höra av sig till oss!

 

Ladda ner dokument om datahantering (eng)

Information
Våra fartyg till Danmark blir kontantfria

Det finns många anledningar att hantera mindre kontanter ombord på våra fartyg men två av de största är, säkerheten för våra anställda och eliminering av möjlighet till penningtvätt ombord. Därför kommer Stena Danica, Stena Jutlandica, Stena Vinga och Stena Nautica från och med den första oktober inte längre ta emot kontanter i restauranger, caféer, barer och butiker.

 

Betalning med kort anslutna till VISA och Mastercard fungerar precis som vanligt. Våra spelautomater kommer att fungera som tidigare.

Utökade gränskontroller

För att hitta det senaste om de ID-kontroller som äger rum ombord på våra båtar så kan ni klicka er vidare till vår trafikinformation.

 

Läs mer på trafikinformation »