Observera

Värt att veta innan du reser - senaste råden om att resa samt inresekrav för dit du skall resa.

Information om konflikten i Ukraina

Stena Line är bekymrat över följderna som konflikten i Ukraina medför och vill göra vad vi kan för att hjälpa de drabbade i Ukraina som söker skydd i andra länder.

 

 

För Ukrainska medborgare som söker skydd i annat land, försöker vi så långt möjligt att erbjuda en avgiftsfri överfart på våra färjor. Så länge säkerheten ombord bibehålls, samt i mån av plats, kommer vi hjälpa passagerare att boka biljett på första möjliga avgång. Samtliga passagerare måste kunna uppvisa giltigt pass. Tänk på att skriva önskad linje och datum redan i rubriken så vet vi vilken turordning vi behöver ta mailen. Det är stor efterfrågan på dessa resor och vi gör vårt bästa för att kunna hantera alla ärenden men vi måste också upprätthålla vår ordinarie verksamhet. För att veta om du har fått en resa av oss skall du ha erhållit ett bokningsnummer. 

 

 

Stena Line kommer tills vidare även att erbjuda gratis transport av fraktenhet till registrerade välgörenhetsorganisationer som kan uppvisa CMR-dokumentation eller liknande och som har för avsikt att hjälpa människorna i/ från Ukraina. Det är stor efterfrågan på dessa resor just nu och vi gör vårt bästa för att kunna hantera alla ärenden men vi måste också upprätthålla vår ordinarie verksamhet. För att erhålla en fri resa behöver du skicka ett mail till ukraine@stenaline.com med all information som listas nedan. Tänk på att skriva önskad linje och datum redan i rubriken så att vi vet vilken turordning vi behöver ta mailen. För att veta om du har fått en resa av oss skall du ha erhållit ett bokningsnummer.

Bussar betalar alltid en schablonsumma på linjen Karlskrona-Gdynia, T/R. På övriga färjelinjer är ni välkomna att ansöka om fri returresa tillbaka Sverige även för bussar.