Sök pris & boka

Julmarknader i Tyskland, Polen & Danmark

Kom i stämning inför julen på mysiga julmarknader!

Julmarknader inför julen är minst lika viktigt som tomten på julafton! I slutet av november förvandlas stadskärnorna i Danmark, Polen & Tyskland till ett paradis för julälskare. Kom i stämning med läckra dofter, stämningsfull musik och ljus som lyser upp i vintermörkret.


Berlin julmarknad
Julresor


Danmark

fr 99:-/pers

Läs mer & boka »

 

Polen

fr 99:-/pers

Läs mer & boka »

 

Tyskland

fr 249:-/bil & 1 pers

Läs mer & boka »

 

Kielkryss

FR 699:-/PERS

Läs mer & boka »

Tyskland

Julens hemland, eller? Här finns mängder av julmarknader, oavsett vilken stad du besöker. Här hittar du några av favoriterna som du inte får missa! Julmarknaderna i Tyskland har öppet från och med vecka 48. 

Tjejer på julmarknad
Kiel

En kort promenad från färjan hittar du Holtzenplatz, Alten Markt och Rådhusplatsen. Smaka på tyska delikatesser, handla konsthantverk och drick värmande glühwein. Se mer om julmarknader på kieler-weihnachtsmaerkte.de.

Lübeck
Lübeck

Få fin utsikt över Lübeck från Pariserhjulet och köp god Niederegger marsipan som staden är berömd för. Perfekt julgåva! Strosa runt och njut av den välbevarade medeltida stadskärnan i juletider.

Julmarknad i Berlin
Berlin

Upplev julmarknader när de är som bäst. Smaka på den speciella Berliner currywürsten tillsammans med brända mandlar, glaserade äpplen och naturligtvis rykande varm Glühwein.

Hamburg
Hamburg

Berömt för sina julmarknader som sträcker sig över flera torg i innerstaden där den största breder ut sig på torget framför rådhuset. Varje kväll åker tomten och hans renar över området med sin magiska släde. Ett eldorado för julälskaren som bjuder på något för alla sinnen.

Julmarknad Tyskland
Rostock

Känd som en av de största och vackraste julmarknaderna i Tyskland. Här blandas perfekt shopping med härlig julstämning mellan glittrande karuseller, smyckade köpmanshus och doften från glühwein, brända mandlar och andra läckerheter som rökt fisk och korv.

Julmarknad i Stralsund
Stralsund

Julmarknaden sträcker sig från det festligt dekorerade Alter Markt framför det gotiska rådhuset till de historiska borgar- och köpmanshusen i gågatorna. Och Rådhuskällarens 1200 m2 är omgivningen för en konsthantverksmarknad med massor av fantasifulla julklappsidéer.

Danmark

 
Åk till Danmarks julstäder Aarhus och Aalborg och låt julstämningen infinna sig bland julpynt och danska delikatesser.

Par på julmarknad
Fredrikshamn

Mysiga Fredrikshamn påbörjar officiellt sin julshopping den 25/11 med Open by Christmas då även stadens julbelysning tänds. Här upplever du en härlig julstämning, en perfekt resa några timmar från Göteborg.

Aalborg

Kom i julstämning och upplev den danska ”hyggen” på julmarknaden på Gammeltorv i Aalborg City. Unik shopping och smaskiga danska delikatesser som hör julen till. Strosa längs de julpyntade gågatorna sedan avsluta med en tur i pariserhjulet och njut av utsikten över Aalborg stad.Öppet 17 november - 23 december.

 

Läs mer & boka »

julmarknad aarhus
Aarhus

Kliv in i den Gamle By och känn hur julstämningen infinner sig. Här får du uppleva julen som den såg ut från 1600-talet och framåt. Ta en öl, sjung tillsammans och leka jullekar. Öppet från den 18 november till 30 december.

 

Läs mer »

Polen

 
Julmys i trestadsområdet Sopot, Gdansk och Gdynia eller åk vidare till storstaden Warszawa. Oavsett vad du väljer kan du räkna med maxad julstämning!

gdansk julmarknad
Gdansk

Gdansk är verkligen vackert till jul med dekorerade gator och torg. Njut av lokala delikatesser och passa på att shoppa julklappar i de stora galleriorna! Julmarknaden kan du hitta under perioden 2 - 23 december.

Warszawa Julmarknad
Warszawa

Hela Gamla stan och den kungliga vägen är full av julkänsla. Strosa runt bland mysiga gränder och torg och njut av varm glühwein eller en öl med kryddor och honung. En garanterat julig upplevelse!

Lettland

Uppstickaren Riga briljerar med en riktigt härlig julmarknad i Gamla stan som väl är värd ett besök.

julmarknad i riga
Gamla stan, riga

Besök charmiga Riga i vinter och strosa runt i Gamla stan. Här kommer du i härlig julstämning bland mysiga stånd med hantverk, mat, och juldrycker.

 

Läs mer om Riga »

Boka boende

Du får alltid rabatt på båtresan när du bokar boende samtidigt. Välj bland hotell, stugor, äventyrsland och mycket mer på våra destinationer.

 

ALLTID RABATT

PÅ BÅTRESAN!

 

Sök pris & boka 

bordershop
Bordershop ombord

I Bordershop ombord på alla våra färjor kan du passa på att fynda drycker upp till 60% billigare än iland. Förbered din shopping och kolla in utvalda delar av sortimentet på shopping.stenaline.se.