Sök pris & boka

Julmarknader i Tyskland, Polen & Danmark

Kom i stämning inför julen på mysiga julmarknader!

Julmarknader inför julen är minst lika viktigt som tomten på julafton! I slutet av november förvandlas stadskärnorna i Danmark, Polen & Tyskland till ett paradis för julälskare. Kom i stämning med läckra dofter, stämningsfull musik och ljus som lyser upp i vintermörkret.


Merry julmarknad
Tyskland

Julens hemland, eller? Här finns mängder av julmarknader, oavsett vilken stad du besöker. Här hittar du några av favoriterna som du inte får missa! Julmarknaderna i Tyskland har öppet från och med vecka 48. 

Tjejer på julmarknad
Kiel

En kort promenad från färjan hittar du Holtzenplatz, Alten Markt och Rådhusplatsen. Smaka på tyska delikatesser, handla konsthantverk och drick värmande glühwein. Se mer om julmarknader på kieler-weihnachtsmaerkte.de.

 

Julmarknaden pågår 26/11-23/12.

Lübeck
Lübeck

Få fin utsikt över Lübeck från Pariserhjulet och köp god Niederegger marsipan som staden är berömd för. Perfekt julgåva! Strosa runt och njut av den välbevarade medeltida stadskärnan i juletider.

Julmarknaden pågår 26/11-30/12

Julmarknad i Berlin
Berlin

Upplev julmarknader när de är som bäst. Smaka på den speciella Berliner currywürsten tillsammans med brända mandlar, glaserade äpplen och naturligtvis rykande varm Glühwein.

 

Julmarknaden pågår 27/11-30/12.

Hamburg
Hamburg

Berömt för sina julmarknader som sträcker sig över flera torg i innerstaden där den största breder ut sig på torget framför rådhuset. Varje kväll åker tomten och hans renar över området med sin magiska släde. Ett eldorado för julälskaren som bjuder på något för alla sinnen.

 

Julmarknaden pågår 26/11-30/12

Julmarknad Tyskland
Rostock

Känd som en av de största och vackraste julmarknaderna i Tyskland. Här blandas perfekt shopping med härlig julstämning mellan glittrande karuseller, smyckade köpmanshus och doften från glühwein, brända mandlar och andra läckerheter som rökt fisk och korv.

 

Julmarknaden pågår 26/11-22/12.

Julmarknad i Stralsund
Stralsund

Julmarknaden sträcker sig från det festligt dekorerade Alter Markt framför det gotiska rådhuset till de historiska borgar- och köpmanshusen i gågatorna. Och Rådhuskällarens 1200 m2 är omgivningen för en konsthantverksmarknad med massor av fantasifulla julklappsidéer.

 

Julmarknaden pågår 27/11-22/12

Danmark

 
Åk till Danmarks julstäder Aarhus och Ålbäck och låt julstämningen infinna sig bland julpynt och danska delikatesser.

Julmarknad i Danmark
Ålbäck

Ny stor julmarknad i Ålbäck som ligger mellan Fredrikshamn och Skagen.

Låt ljuset leda dig till smakfulla upplevelser.

 

Varje helg 16 nov - 16 dec

Julmarknad i Danmark
JULMARKNAD I AARHUS

Den Gamle By - Julen börjar 18/11
Ta del av julens historia under mer än 400 år och gör ett besök på 1800-talet när de första julgranarna kom och hitta helt unika julklappar.


Läs mer om Aarhus »

Julmarknad i Danmark
Fredrikshamn

Julstaden Fredrikshamn
I december är det extra mysigt i Fredrikshamn då miljoner av ljus tänds och affärerna har längre öppettider. Passa på att shoppa lokala specialiteter i de små specialbutikerna.

Julbelysningen tänds 9/11

Polen

 
Julmys i trestadsområdet Sopot, Gdansk och Gdynia eller åk vidare till storstaden Warszawa. Oavsett vad du väljer kan du räkna med maxad julstämning!

gdansk julmarknad
Gdansk

Gdansk är verkligen vackert till jul med dekorerade gator och torg. Njut av lokala delikatesser och passa på att shoppa julklappar i de stora galleriorna! Julmarknaden kan du hitta under perioden 2 - 23 december.

Warszawa Julmarknad
Warszawa

Hela Gamla stan och den kungliga vägen är full av julkänsla. Strosa runt bland mysiga gränder och torg och njut av varm glühwein eller en öl med kryddor och honung. En garanterat julig upplevelse!

Lettland

Uppstickaren Riga briljerar med en riktigt härlig julmarknad i Gamla stan som väl är värd ett besök.

julmarknad i riga
Gamla stan, riga

Besök charmiga Riga i vinter och strosa runt i Gamla stan. Här kommer du i härlig julstämning bland mysiga stånd med hantverk, mat, och juldrycker.

 

Läs mer om Riga »

Boka boende

Du får alltid rabatt på båtresan när du bokar boende samtidigt. Välj bland hotell, stugor, äventyrsland och mycket mer på våra destinationer.

 

ALLTID RABATT

PÅ BÅTRESAN!

 

Sök pris & boka 

Upp till 60% rabatt i bordershop ombord
Bordershop ombord

I Bordershop ombord på alla våra färjor kan du passa på att fynda drycker upp till 60% billigare än iland. Förbered din shopping och kolla in utvalda delar av sortimentet på shopping.stenaline.se.