Sök pris & boka

Julmarknader i Tyskland, Polen & Danmark

Kom i stämning inför julen på mysiga julmarknader!

Julmarknader inför julen är minst lika viktigt som tomten på julafton! I slutet av november förvandlas stadskärnorna i Danmark, Polen & Tyskland till ett paradis för julälskare. Kom i stämning med läckra dofter, stämningsfull musik och ljus som lyser upp i vintermörkret.


Mysig julmarknad
Tyskland

Julens hemland, eller? Här finns mängder av julmarknader, oavsett vilken stad du besöker. Här hittar du några av favoriterna som du inte får missa!

Tjejer på julmarknad
Kiel

En kort promenad från färjan hittar du Holtzenplatz, Alten Markt och Rådhusplatsen. Smaka på tyska delikatesser, handla konsthantverk och drick värmande glühwein. 

 

Julmarknader i Kiel

Lübeck
Lübeck

Få fin utsikt över Lübeck från Pariserhjulet och köp god Niederegger marsipan som staden är berömd för. Perfekt julgåva! Strosa runt och njut av den välbevarade medeltida stadskärnan i juletider.

Julmarknader i Lübeck

Julmarknad i Berlin
Berlin

Upplev julmarknader när de är som bäst. Smaka på den speciella Berliner currywürsten tillsammans med brända mandlar, glaserade äpplen och naturligtvis rykande varm Glühwein.

 

Julmarknader i Berlin

Hamburg
Hamburg

Berömt för sina julmarknader som sträcker sig över flera torg i innerstaden där den största breder ut sig på torget framför rådhuset. Varje kväll åker tomten och hans renar över området med sin magiska släde. Ett eldorado för julälskaren som bjuder på något för alla sinnen.

 

Julmarknader i Hamburg

Julmarknad Tyskland
Rostock

Känd som en av de största och vackraste julmarknaderna i Tyskland. Här blandas perfekt shopping med härlig julstämning mellan glittrande karuseller, smyckade köpmanshus och doften från glühwein, brända mandlar och andra läckerheter som rökt fisk och korv.

 

Julmarknader i Rostock

Danmark

 
Åk till Danmarks julstäder Århus, Fredrikshamn och Ålborg och låt julstämningen infinna sig bland julpynt och danska delikatesser.

Ålborg

Kom i julstämning och upplev den danska ”hyggen” på julmarknaden på Gammeltorv i Ålborg City. Unik shopping och smaskiga danska delikatesser som hör julen till. Strosa längs de julpyntade gågatorna sedan avsluta med en tur i pariserhjulet och njut av utsikten över Ålborg stad.

 

Jul i Ålborg

Julmarknad i Danmark
Århus

Den Gamle By! Ta del av julens historia under mer än 400 år och gör ett besök på 1800-talet när de första julgranarna kom och hitta helt unika julklappar.

 

Julmarknader i Århus

Julmarknad i Danmark
Fredrikshamn

I december är det extra mysigt i Fredrikshamn då miljoner av ljus tänds och affärerna har längre öppettider. Passa på att shoppa lokala specialiteter i de små specialbutikerna.

 

Jul i Fredrikshamn

Polen

 
Julmys i trestadsområdet Sopot, Gdansk och Gdynia eller åk vidare till storstaden Warszawa. Oavsett vad du väljer kan du räkna med maxad julstämning!

Julmarknad i Wrocław
Wrocław

Det är många som tycker att just Wrocławs julmarknad är bäst i klassen när det gäller Polen. Kanske är det på grund av en uppsjö av stånd med allt möjligt? Eller med tanke på Wrocławs mysiga stadskärna? Julgranar, karuseller, mat & glögg, hantverk, souvenirer – allt i stadens charmiga miljö.

Datum: 20/11-31/12
Plats: gamla stans torg (karta)

Julmarknad i Gdansk
Gdansk

Gdansks härliga julmarknad korades ifjol av European Best Destinations till Europas tredje bästa julmarknad efter Budapest och Wien. Vi är inte alls överraskade – evenemanget förtjänar denna titel. Mitt i gamla stan på Targ Węglowy (sv. Koltorget) hittar du hantverk, souvenirer, mat, glögg, hästkarusell, kyssplatsen under mistel, jultomten, talande älgen Lucek – vad mer behövs det för en lyckad julmarknad?

 

Julmarknaden har öppet alla dagar i veckan mellan 20/11 samt 27/12 och stånd placeras för att möjliggöra social distansering. 

 

Datum: 20/11-27/12 2020
Plats: Targ Węglowy (karta)

Julmarknad i Warzawa
Warszawa

Warszawas julmarknad har sedan många år sitt fäste på Barbakan – stadens f.d. försvarsborg – samt på gamla stans torg. Talrika pittoreska stånd i utkanter av gamla stan erbjuder souvenirer, julgranspynt, konst och hantverk samt mat och glögg, såklart. Eller varför inte åka skridskor mitt på gamla stans torg?

Julmarknaden är öppen dagligen mellan 26/11 och Trettondag jul. Arrangören gör om evenemanget enligt rådande säkerhetsföreskrifter.

 

Datum: 26/11-6/1

Plats: Barbakan (karta)

Boka boende

Du får alltid rabatt på båtresan när du bokar boende samtidigt. Välj bland hotell, stugor, äventyrsland och mycket mer på våra destinationer.

 

ALLTID RABATT

PÅ BÅTRESAN!

 

Sök pris & boka