Färja till Hangö och Nynäshamn

Res bekvämt med Stena Line på vår senaste rutt mellan Nynäshamn i Sverige och Hangö i Finland. Under överfarten med Urd eller Stena Gothica har du gott om tid att njuta av den fantastiska havsutsikten. Ta en promenad på soldäcket eller slå dig ner och koppla av. Ät en bit mat i vår restaurang, ta en drink i baren och boka en personlig hytt för extra avkoppling och avskildhet. På Stena Gothica har vi till och med husdjursvänliga hytter, så att dina fyrbenta vänner också kan koppla av! Vår senaste rutt är ännu ett sätt på vilket vi förenar passagerare över hela Europa. Välkommen ombord. 

 

Nynäshamn till Hangö – porten till Finland

 

Påbörja ditt finska äventyr med Stena Line! Packa bilen och ta färjan från Nynäshamn till Hangö, precis vid den sydfinska kusten och dess vidsträckta skärgård.  Hangö är en utmärkt utgångspunkt när du vill utforska de lugna bukterna, vackra vikarna och traditionella byarna i området. Men stressa inte. Hangö har fantastiska vattensporter, färsk fisk och skaldjur och ett spahotell med anor från 1898. På öar som Bengtskär får du uppleva ett rikt djur- och växtliv, och till och med en fyr att sova i. Om du inte kan få nog av Finland ligger huvudstaden Helsingfors bara två timmar med bil från Hangö, och på lite drygt tre timmar kan du njuta av traditionella bastubad i Finlands berömda insjöregion. 

 

Upptäck södra Finland på egen hand

 

Utforska världens lyckligaste land med bil eller motorcykel och upptäck avslappnad kustcharm, färgglada byar och skogskantade sjöar. I huvudstaden Helsingfors kan du förundras över arkitekturen och njuta av det finska köket som är i världsklass. På sydvästra kusten kan du utforska det medeltida slottet och kafékulturen i Åbo innan du kör skärgårdsleden på 250 km. Eller fortsätt inåt landet mot Tammerfors, bättre känd som världens bastuhuvudstad! Här kan du svettas på många sätt – klättra upp i utsiktstornet Näsinneula, åk zipline vid Flowpark Varala, paddla kajak i de många sjöarna eller besök regionens många offentliga bastubad. Men om du tycker att detta låter överväldigande kan du alltid hyra en stillsam stuga vid sjön och göra absolut ingenting. Vad du än vill få ut av din resa till södra Finland, ser Stena Line till att du kommer dit.

 

Ta en bilsemester från Hangö till Nynäshamn

 

Nynäshamn ligger på den natursköna halvön Södertörn och är ett populärt resmål för både lokalbefolkning och turister. Om du kommer för att utforska Stockholms unika storstadsliv, båtluffa mellan skärgårdens öar eller för en rundresa i sydöstra Sverige, är Nynäshamn en perfekt utgångspunkt för en oförglömlig semester. 

 

Utforska Nynäshamn och Sveriges östkust

 

Nynäshamn har några av de mest fantastiska vandringslederna i ett land känt för sin storslagna natur, med otaliga fantastiska vyer och oändliga fototillfällen. Intill denna charmiga hamnstad finns öar som väntar på att bli utforskade i kajak, och på nära håll den pulserande huvudstaden Stockholm en timmes bilresa bort, som blir ännu mer oförglömlig med ett stopp på vägen vid fridfulla Tyresta nationalpark.

Res bekvämt med Stena Line på vår senaste rutt mellan Nynäshamn i Sverige och Hangö i Finland. Under överfarten med Urd eller Stena Gothica har du gott om tid att njuta av den fantastiska havsutsikten. Ta en promenad på soldäcket...

Läs mer Läs mindre

Res med Urd och Stena Gothica

Nynäshamn och Hangö

Från 790 kr enkel resa, bil, förare och plats

Avresa
Ankomst
Längd
Check-in stänger
FÄRJA
Status

Färjor som trafikerar rutten

  • Urd ferry at sea
    Urd
  • Stena Gothica ferry leaving the port
    Stena Gothica

Hamnar

Map showing the routes to and from Finland
Map showing the routes to and from Sweden

Ta vår nya rutt från Hangö till Nynäshamn! Hangö hamn ligger på Finlands sydkust. Infarten till hamnen ligger vid huvudgaten mittemot torget på Korsmaninkatu (Korsmansgatan).

Visa sidan Hamnen i Hangö

Våra färjor avgår nu från den nya Norviksterminalen som ligger 4 km (10 minuters bilresa) från Nynäshamns centrum. Det finns flera taxitjänster till den nya terminalen från tåg-/busstationen.

Visa sidan Hamnen i Nynäshamn

Res med Urd och Stena Gothica

Nynäshamn och Hangö

Från 790 kr enkel resa, bil, förare och plats

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.