Sök pris & boka

Stränder i Danmark, Polen, Tyskland & Lettland

Parkera dig på stranden i sommar!

Med bilen ligger inte badsemestern långt bort. Visste du till exempel att det alltid är badsäkert i Danmark, att stränderna på Polens Riviera toppar listor över världens bästa, att hela lettiska kusten är en enda lång sandstrand och att Tyskland har ett eget Mallorca? På våra destinationer hittar du bad och stränder för alla smaker!


strand polen
Priser enkel väg


Danmark

Läs mer & boka »

 

Polen

Läs mer & boka »

 

Tyskland

Läs mer & boka »

 

Lettland

Läs mer & boka »

Polen

 
I området runt Gdansk, Gdynia och Sopot hittar du härliga stränder, uteserveringar, restauranger, shopping och skönt beachhäng som på bl a Zatoka Sztuki. Här hittar du några av våra strandfavoriter på Polens Riviera. 

sopot beach
Sopot beach

Sopot är ett sommarparadis med sin 4,5 kilometer långa sandstrand. Missa inte den berömda piren Molo, Europas längsta träbrygga och uteserveringarna på den berömda Monte Cassino-gatan.

 

Läs mer om Sopot »

leba strand polen
Leba strand

Den charmiga fiskebyn Leba bjuder på kritvita stränder och vattnet sägs vara det renaste längs hela kusten. De vandrande sandynorna, som är ett fantastiskt naturfenomen, finns med på UNESCO:s världsarvslista och kan bli upp till 70 meter höga!

hel polen
Stränderna på Hel

Stränderna på halvön Hel finns med på topplistor över världens finaste stränder. Halvön består av en över tre mil lång landtunga som sträcker sig ut i Östersjön. Den inre kusten är ett paradis för vind- och kitesurfare.

Tyskland

 
Tysklands Riviera erbjuder kilometerlånga paradisstränder, turkosblått hav, salta vindar och storslagen natur. Missa inte de nordliga delarna som är ett paradis för vattensportare!

rugen
Rügen

Tysklands största ö Rügen går även under namnet Tysklands Riviera ligger i landets soligaste regioner. Här upplever du vita paradisstränder, fantastisk natur och turkosblått hav.

 

Läs mer om Rügen »

kiel strand
Schleswig-Holstein

Det nordligaste landskapet Schleswig-Holstein är ett paradis för vattensportare och naturälskare. Här är det havet, vågorna och vinden som bestämmer människornas livsrytm.

 

Schleswig-Holstein »

sylt tyskland
Ön Sylt

Passa på att besöka strandparadiset Sylt som även kallas Tysklands Mallorca. Ön som ligger i nordvästra Tyskland bjuder på ändlösa stränder, fina skaldjursrestauranger och vackra golfbanor.

Danmark

 
Danmarks långa kustlinje har gott om fina stränder för svalkande bad under varma sommardagar. Var du än befinner dig har du aldrig längre än 6 mil till havet, vågorna och stränderna.

palmestranden
Palmestranden

Strax utanför Fredrikshamn hittar du Palmestranden med kritvit strand, vajande palmer och långgrunda bad. Ta dig hit med buss från färjan eller låna en gratis cykel från turistbyrån.

 

Läs mer om Fredrikshamn »

aarhus strand
Aarhus strand

I Aarhus hittar du en härlig sandstrand, bara 10 minuters cykelväg från Aarhus city. Perfekt för dig som vill kombinera storstadspuls med bad och fina stränder!

 

Läs mer om Aarhus »

lokken
Lökken

I Lökken finner ni en av Nordeuropas bredaste badstränder. På den milslånga stranden finns gott om utrymme för alla. Här går vågorna höga och stranden består endast av sand.

 

Läs mer om Lökken »

Lettland

jurmala
Jurmala

Badorten Jurmala, som betyder just strand, har en tre mil lång sandstrand. Här är sanden mjuk och ljus – perfekt för bad, strandliv och picknick. Passa även på att koppla av och njuta på någon av strandserveringarna.

 

Läs mer om Jurmala »

ventspils strand
Ventspils

Ventspils långa sandstrand var först i Baltikum om att få EU:s blå flagg för internationell standard. Här finns mycket roligt för barn som gungor, klätterställningar och dessutom en aquapark med utomhuspooler och vattenrutschbanor.

 

Läs mer om Ventspils »

Boka boende

Du får alltid rabatt på båtresan när du bokar boende samtidigt. Välj bland hotell, stugor, äventyrsland och mycket mer på våra destinationer.

 

Alltid rabatt!

 

 

Sök pris & boka 

Övrigt

Smultronställen

Har du besökt eller upplevt något spännande på någon av våra destinationer Tyskland, Danmark, Polen, Lettland eller övriga Europa? Låt dig inspireras av andra och dela dina bästa tips på vår- och sommarresor på Resebloggen!

 

Du kan även dela dina semesterbilder genom att tagga dem #stenasmultronstallen.

 

Till Smultronställen »

Bordershop ombord

I Bordershop ombord på alla våra färjor kan du passa på att fynda drycker upp till 60% billigare än iland.