Sök pris & boka

Aktiv semester i Danmark

Göteborg–Fredrikshamn | Halmstad–Grenå

Föredrar du en aktiv semester? Danmark erbjuder allt från surfing och härliga cykelturer till fina golfbanor. Upplevelser och roliga aktiviteter skapar minnen för livet.


Cykling & löpning


Med flera kilometer skyltade cykelleder, inspirerande natur och korta avstånd till upplevelser samt att största delen av landet är platt så är Danmark ett paradis för cyklister. Man kan lätt hyra cykel och det finns även möjlighet att hyra mountainbike för dig som är mer äventyrslysten.
Barnfamilj cyklar längs med strand i Danmark
Cykelsemester med barn

Åk på en härlig cykelsemester med familjen. Du kan anpassa den för barn genom att välja en plan, lättcyklad väg. Du kan även hyra en cykelkärra eller barncykel. På vissa ställen finns det även tandemcyklar att hyra. Ett roligt och aktivt sätt att ta er fram till olika nöjen på Nordjylland.

I och runt Fredrikshamn

Gå in på Toppen af Danmark för att läsa om de bästa cykellederna, vackraste vägarna och hur du hyr cykel.

 

Lättaste sättet att hyra cykel på är genom en app i telefonen. Smidigt och enkelt. För att läsa mer, och för att ladda ner appen, gå in på Donkey Republic

Cykelpaket

Vill du inte lägga massa tid på planering av din cykelsemester? Då finns det färdiga cykelpaketet att köpa. Läs mer om cykelpaket på Visit Denmark

Fredrikshamn till Skagen

Här har du en fantastisk cykelväg som bjuder på vacker natur. Det är en populär cykelrutt för både barnfamiljer och par, då det är en lättcyklad och plan väg. Ni kommer att få uppleva underbart djurliv, fantastisk natur och långa slätter med ljung. Enkelväg tar cykelturen ungefär 2 timmar.

Surfing


Gillar du surfing men inte vill åka för långt för att hitta bra vågor? Då är Danmark det rätta svaret för dig! Danmark är ett välkänt surfing-mecka med underbara stränder. Hit åker många erfarna surfare men det finns även nybörjarkurser. Välj mellan att kitesurfa, vindsurfa eller vågsurfa.
Kiteseglare
Kitecamp i Läsö

En av Danmarks största och bästa träffar för kitesurfare hålls på Läsö. Deltagare är surfare på alla nivåer - inklusive några av landets allra bästa surfare. Kitesurfarnas favoritplatser Stokken och Flaget norr om Vesterö hamn.

 

Läsö Kiteklubb »

Klitmöller

Här har du vågor som är svåra att hitta, hit åker många surfarna dessutom hittar du de populära surfcamp som kallas ”Cold Hawaii” här.

familj på surfbräda i lökken
Lökken

I Lökken finner ni en av Nordeuropas bredaste badstrand. Med en längd på en mil finns det gott om utrymme för alla. En barnvänlig strand bestående av enbart sand. Här går vågorna ofta höga och är perfekt för alla surfare. Är du nybörjare kan vi tipsa om surfkurser för hela familjen hos North Shore Surf i Lökken.

 

Läs mer »

Hvide Sande

Ta båten från Halmstad till Grenå och åk till Hvide Sande som är en populär kitesurf strand.

Vorupör

Populär surfstrand och som ligger alldeles intill National park Thy.

Golf


Är du ute efter en riktigt härlig golfsemester? Då är Nordjylland alternativet för dig. Kombinera god mat och vacker natur med några golfrundor på någon av Nordjyllands bästa golfbanor.

Läs mer

Hjörring

Letar du efter en golfbana på Nordjylland? Isåfall kommer du inte bli besviken på vad Hjörring golfklubb har att erbjuda. Här har de flera utmanande och härliga banor. Dessutom borde du även ta ett besök till deras klubbhus. Hjörring golfklubb samarbetar med flera partners som skapar möjlighet för dig att stanna några nätter i närheten av golfklubben.

 

Läs mer på hjoerringgolf.dk

Fredrikshamn

Den här härliga golfklubben har en vacker omgivning med lövskogar och sjöar vilket skapar en naturskön golfrunda.

 

Fredrikshamn golfklubb hittar du vid Lerbæk Hovedgards i norra utkanten av staden. Klubbhuset är utrustat med alla faciliteter, inklusive Golf Bistro med stor terrass.

 

Läs mer på 

frederikshavngolfklub.dk

 

Brönderslev

Här hittar du en av Nordjyllands bästa golfbanor. Den består av 27 hål plus 9 st pay and play. Brønderslev golfklubb grundades 1971 och har öppet året runt. De har även ett stort klubbhus där du tillsammans med dina vänner kan njuta av en iskall öl eller god mat i den natursköna omgivningen på Brønderslev golfcafé.

 

Läs mer på 

broenderslevgolfklub.dk

Golf på Jylland

Jylland är perfekt för en riktigt bra golfsemester. Danmark har närmare 200 golfbanor och avståndet är aldrig långt. Oftast är det inte mer än 30 minuter mellan banorna vilket gör det lätt att bocka av flera banor per dag.

Man går med surfingbräda i handen
LÄS VÅRT BLOGGINLÄGG OM SURFING

Intresserad av att surfa i Danmark? På bloggen kan du läsa om när Kjetil Gardshol och Alvaro Susena tog bilen till Danmark och checkade in hos Cold Hawaii Surfcamp i Klitmøller för att surfa!

 

Läs blogginlägget på blogg.stenaline.se »