Sök pris & boka

Kultur & historia i Danmark

På den danska halvön Jylland som till ytan är ungefär lika stort som Västra Götaland ligger spännande och annorlunda museum och attraktioner. Här kan du bli inspirerad och lära dig mer om människans historia och vad människan har skapat från istiden och fram tills i dag.

 

Är du intresserad av konst vill du kanske se de berömda Skagenmålarnas tavlor i Skagen, besöka Glasmuseet i Ebeltoft eller en av keramikverkstäderna. Den historieintresserade hittar museum om evolutionen, vikingar eller andra världskriget.  Är det ett museum med statligt stöd har barnen dessutom fri entré.


Historia - 2:a världskriget


Bangsbo fort
FORT - Bangsbo i Fredrikshamn

Ta bilen eller cykla till Bangsbo fort som ligger strax söder om Fredrikshamn med bunkrar, kanoner och guidade turer. Från fortet har du en fantastisk utsikt över staden och hamnen. Missa inte den nya utkikspunkten som ligger i skogen på vägen ner till stan. Här kan du se hela vägen till Skagen när det är klart väder.

 

Se & göra i Fredrikshamn »

bunkerrmuseet-hirtshals
Bunkermuseet i Hirtshals

I Hirtshals hittar du en komplett bunkeranläggning från 2:a världskriget med 3,5 km löpgravar, kanonbatterier, ammunitionsbunkrar och flera olika museer.

 

Se & göra i Hirtshals »

Besökande i bunkern i Tripitz i Danmark
Tirpitz-bunkern i Blåvand

Bland Sydjyllands sanddyner hittar du den gigantiska gamla kanonställningen om var en del av Hitlers enorma bunkerprojekt. Ingången till bunkern är genom en underjordisk utställningstunnel från Tirpitz. Ta en kompis i handen och upptäck den mörka kanonbunkern från andra världskriget.

 

Sök båtresa med boende i Mittjylland »

sandstrand i Danmark med havet utanför
Guidad bunkertur i Skagen

Följ med på en spännande och intressant tur i bunkrarnas värld bland Skagens alla sanddyner.

 

Se & göra i Skagen »

Konst


skagen-museum
SKAGENS MUSEUM - KONST

Mitt i Skagen kan du se Skagenmålarnas berömda tavlor från den tiden då Skagen var en konstnärskoloni. Gratis visningar för barn i sällskap med vuxna och målarskola för barn.

 

Se & göra i Skagen »

Kultur & historia i Århus

Århus erbjuder spännande kultur och historia. Det upptäcker du när du promenerar runt i staden och besöker Århus museum. Antigen du är intresserad av konst, arkitektur, historia eller teknik så hittar du museum i Aarhus som på ett inspirerande sätt ger dig mer kunskap.

 

Kultur & historia i Århus »

galleri-lonstrup
Galleri Lönstrup

Lönstrup är känt för sina många gallerier. Kika in hos två utav Lönstrups fantastiska akvarellmålare, Karen M. & Jørn K. Andersen och upplev ljuset över Lönstrup.

 

Se & göra i Lönstrup »

Färgrik glaskonst
Glasmuseet Ebeltoft

I Ebeltoft hittar du modern internationell glaskonst och kan se när glaskonstnärerna själva utövar sitt arbete i museets verkstad.

Se & göra i Ebeltoft »

Lökken Papperskonst i Blokhus
Papperskonst i Blokhus

Papperskonst är en fördjupande konstform. Låt dig fasineras av papperskonst i världsklass. Missa inte pappersverkstaden där du kan släppa loss din egen kreativitet.

 

Se & göra i Lökken »

Histioria - Vikingatiden


fyrkat
Vikingecenter Fyrkat

Besök Danmarks största och bäst bevarade vikingaborg och aktivitetscenter i Mariagerfjord.

 

Se & göra i Mariagerfjord »

Stensättningar på äng
Lindholm Höje - Vikingatiden

Vill du veta mer om hur vikingarna i Ålborg levde, vad dom åt och drack och vad dom trodde på? Genom ny teknik kan du ta del av detta på vikingarnas begravningsplats Lindholm Höje och på Lindholm Höjes museum.

 

Se & göra i Ålborg »