Sök pris & boka

Städer & badorter i Danmark

I DANmark hittar du SMÅ STORSTÄDER MED STOR CHARM.

Ta med vännerna eller den du tycker om på en tur till Danmark. Bara en kort båtresa bort fi nns mysiga städer, god mat, rolig shopping, kulturupplevelser och en avslappnad stämning.


Nordjylland

 
Följ hjärtat till Nordjylland i sommar! Nordjylland präglas av vita stränder, breda sanddyner, ljungklädda kullar och friska havsbrisar. Passar perfekt för både barnfamiljer, par eller resa med vännerna.

Uteservering Aalborg
Aalborg - smakernas stad

Aalborg är Danmarks fjärde största stad och erbjuder restauranger, barer och kaféer för alla smaker – det är nära mellan de gastronomiska upplevelserna. På det populära mikrobryggeriet Søgaards Bryghus kan du provsmaka den färskbryggda ölen och även passa på att köpa med dig hem. 


Läs mer & boka »

Vågor mot strand L¢kken
Badorterna Lökken och Blokhus

Danmarks bredaste stränder hittar du i Lökken och Blokhus. Här finns det gott om restauranger, butiker, marknader och gallerier, samt en av landets bästa badstränder. Här går vågorna ofta höga. Kombinera salta bad med Fårup Sommerland som har Danmarks största uppvärmda Aquapark.


Läs mer & boka »

Fredrikshamn

Njut av den spirande våren i Fredrikshamn, eller Frederikshavn som man säger i Danmark. Fredrikshamn är den perfekta utgångspunkten för bilutflykter till Nordjylland. Strosa med trevligt sällskap i stadens centrum, numera med ett utbyggt längre shoppingstråk. Här hittar du klädaffärer, designbutiker och delikatessaffärer. 

 

Läs mer & boka »

Lönstrup

Besöker du Lönstrup får du uppleva en riktig idyll som påminner om Skagen men som har ett helt annat lugn. Här kan du strosa runt bland glas- och keramikverkstäder eller klättra upp i sanddynorna till Rubjerg Knude Fyr som snart är helt begravd av sand. Bo riktigt bra i semesterbyn Skallerup Seaside Resort.


Läs mer & boka »

Hirtshals

Möt våren i den livliga handelsstaden Hirtshals med sina kulinariska höjdpunkter och aktiviteter. Du kan bland annat besöka Nordsöen Oceanarium med Europas största saltvattensakvarium. I säldammen är det matning varje dag kl 11.

 

Läs mer & boka »

Århus & Djursland

Besök den mysiga och livliga storstaden Aarhus, bada längs fina stränder eller besök roliga attraktioner i Djursland.

Grenå i solnedgång
IDYLLISKA GRENÅ

Grenå lockar med hajbesök och djuphavsdykning på Kattegattcentret. Här hittar du också en av Danmarks finaste stränder. Bara en kort bilresa bort finns idylliska byar med korsvirkeshus och gemytlig stämning, välbevarade slott och herrgårdar, fina golfbanor och sommarland.


Läs mer & boka »

Randers

I Randers finns det upplevelser som passar alla smaker. Bra shopping, musik, kultur och många sevärdheter. Vill du ta det lite lugnare kan du alltid njuta av mysiga promenader genom stadens äldre delar. Randers har också många trevliga butiker, restauranger och caféer inom gångavstånd. 


Läs mer & boka »

Ebeltoft

Mys in våren i Ebeltoft! Här kan du uppleva världens största träbåt Fregatten Jylland, Ebeltoft Museum och Ree Park Ebeltoft Safari. Strosa runt i staden och njut av pittoreska gränder med korsvirkeshus, stockrosor och kullerstensgator. 

 

Läs mer & boka »