Sök pris & boka

Se och göra i Ålborg

Danmarks fjärde största stad

Ålborg är Danmarks fjärde största stad och erbjuder restauranger, barer och caféer för alla smaker. Utbudet av trendigt mode och klassisk design, glas och keramik är stort med många butiker och konstverk mitt i city. Ålborg ligger endast 45 minuter med bil från Fredrikshamn.


Skulpturer på rad
SKULPTURPARKEN

I utkanten av Ålborg centrum ligger några mindre parker som Skulpturparken, Kildeparken och konstmuseets Kunstens skulpturpark. Parkerna har monument och skulpturer av olika konstnärer från olika epoker.

 

Två tjejer vandrar på kullerstensgator
SHOPPING I ÅLBORG CENTRUM

I Ålborg city är det promenadavstånd mellan designbutiker, affärer med danskt mode och mysiga caféer. Missa inte varuhuset Salling som har fantastisk utsikt från deras Roof Top eller coola Friis med Magasin som har söndagsöppet.

 

Trender och tendenser på Friis

 

Utsikt över havsbad nära staden
HAVNEFRONTEN – NYA HAMNEN

Limfjorden delar Ålborg och området nere vid vattnet och har gått från att vara ett industriområde till att bli en plats där man gärna träffas och umgås.

 

Fina promenadstråk, restauranger, ett rikt kulturliv med Utzon center, Musikkens Hus och Nordkraft samt badplatsen gör att man gärna kommer tillbaka till Havnefronten.

Högt torn sticker upp bland trädkronorna
AALBORGTÅRNET

Ålborgstornet är Ålborgs högsta utsiktspunkt och ett av stadens landmärken. Ta hissen 55 meter upp och njut i lugn och ro av en fantastisk 360 graders panoramautsikt. Ända sedan 1933 har tornet vakat över staden från Skovbakken, som ligger ett stenkast från konstmuseet Kunsten.

 

En fantastisk upplevelse med utsikt

Stensättningar på äng
Vikingarnas begravningsplats på Lindholm Höje

På Lindholm Höje hittar du en av Skandinaviens bäst bevarade vikingalämningar framgrävda under ett tjockt lager med sand som har gömt begravningsplatsens hemligheter i tusentals år.
     
På begravningsplatsen Lindholm Höje har man hittat gravar både från den tyska järnåldern och från vikingatiden. Totalt 682 gravar och 150 skeppssättningar – en stenkrets med den spetsovala formen av ett skepp. Norr om begravningsplatsen har man hittat en vikingaby där man kan se rester av hus.

Unikt forntidsminne

Två män skjuter pilbåge
Stenaldercenter Ertebølle

Upplev det dagliga livet under stenåldern i det stora upplevelselandskapet som ligger ca 1 timmes bilfärd från Ålborg. Här finns kul aktiviteter för både stora och små.

 

Välkommen in i stenåldern »

aalborg-storcenter
Aalborg Storcenter

Med över 75 specialaffärer erbjuder Aalborg Storcenter något för alla. Här hittar du läckra modebutiker, skoaffärer, restauranger och sportaffärer.

 

Välbesökt shoppingcenter