Sök pris & boka

Aktiv & sport i Fredrikshamn

Friluftsliv och aktiviteter

Fredrikshamn är så mycket mer än gågatan i centrum. Hamnstaden har mycket fina naturupplevelser att bjuda på, vare sig du gillar att cykla, spela golf, vandra eller fiska. Den nya långa piren har blivit många fiskares nya favoritställe att vara när man vill ta det lugnt och njuta av närheten till havet.


Fredrikshamn man som cycklar
Upplev Fredrikshamn på cykeln

Fredrikshamn och cykling är en bra match. Staden erbjuder vacker natur med skog samt strand och allt blir bara bättre när du upplever det från cykelsadeln. Här hittar du förslag på fem olika cykelrutter från 6 till 60 km långa. Några av rutterna passar också bra för vandring. Detaljerade cykelkartor hittar du hos turistbyrån som ligger i slutet av Stena-bron i Fredrikshamn.

Cykeluthyrningar:
Donkey.bike
Herlufcykler
Mountainbike

Cykelväg i grönskande omgivningar bredvid en trädbänk
CYKEL- & VANDRINGSLEDEN HÄRVEJEN

Vid Fredrikshamns turistkontor som ligger vid Stena bron startar Danmarks svar på den spanska Caminon. Det är en 500 km lång cykel- och vandringsled som går längs Jyllands ”rygg”. Den startar i Fredrikshamn och slutar i Padborg vid tyska gränsen. Den är uppdelad i 4 - 5 etapper så man kan ta en bit i taget. På vägen kan du bo på så kallade herbergen eller varför inte hyra en stuga på Airbnb.

 

Ladda ner Härvejens app

Cykel- och vandringsleden Härvejen som går genom hela Danmark

Äldre man fiskar vid havet
FISKA I FREDRIKSHAMN

Nu kan du fiska havsöring, torsk, sill och makrill från den nya långa piren i Fredrikshamn. Havsöringen kan du fiska under senvåren, hela sommaren och i början av hösten. Har du tur kanske du till och med kan få en lax på kroken. I hamnbassängen kan du få plattfisk, sill och makrill. Du kan också fiska havsöring direkt från någon av stränderna mellan Fredrikshamn och Säby.

 

Fritidsfiske i Fredrikshamn och Säby

Havsfiske i Säby

Vy över Fredrikshamns golfklubb
Frederikshavns Golfklub

Fredrikshamns Golfklubb har en trevlig restaurang, shop och ett bra övningsområde

 

Golfbanan är en designad pärla med fina greens och många spännande hål, som alla ska spelas med omtanke, på grund av de många kringliggande sjöar och vattendrag. Banan ligger på ’Lerbæk herrgårds areal, i byns norra utkant.

 

Det är en utmanande och spektakulär bana, och den är utvald till Challenge Tour i augusti 2020. I klubbhuset finns en välskött och allsidig bistro samt en Proshop, båda med ett stort utval. Träningsfaciliteterna är mycket fina och bjuder på en par-3 bana samt övertäckt driving range, inspelsgreen och 2 putting greens.

 

En vacker utformad golfbana