Sök pris & boka

KUST OCH NATUR I FREDRIKSHAMN

LÅNGGRUNDA STRÄNDER OCH FINA CYKELVÄGAR

Fredrikshamn var för över 200 år sedan ett fiskeläge med namnet Fladestrand. Namnet passade bra på de långgrunda stränderna som Palmestranden strax norr om stan. I Fredrikshamn är det också lätt att cykla och om du vill ha några backar cyklar du upp till Pikkerbakkens topp. I Fredrikshamn startar också cykel- och vandringsleden Härvejen som går hela vägen ner till tyska gränsen och Padborg.


Fredrikshamn Rønnerstrand
Rønnerstrand

Upptäck den härliga hamnen som ligger strax norr om Palmestranden. Hamnen omges av härliga små fiskehus och är populärt bland seglare och sportfiskare. Ett tips är att besöka Penna´s Restaurang och köpa dig en Dansk klassiker Stjerneskud.

 

Mat & dryck i Fredrikshamn

Fredrikshamn Strandby
CHARMIGA STRANDBY

Strandby är en liten fiskeby med 3000 invånare söder om Fredrikshamn. Du når den enkelt på till exempel cykel. Strandby har en modern marina med trevliga restauranger. Njut av en lunch med nyfångad fisk eller en dansk glass.

 

Strandby – en fiskeby med anor

Botanisk trädgård - Bangsbo
Botanisk trädgård - Bangsbo

När du besöker Bangsbo Botaniska Trädgård möts du av ett överflöd av dofter och färger. Missa inte blomsterfestivalen den 6 - 7 juni 2020 och träffa de många utställarna och köp växter, frön och andra saker för trädgården.

 

Botaniska trädgård i Fredrikshamn

Fredrikshamn Hirsholmarna
Hirsholmarna

Njut av den säregna naturen och stillheten på Hirsholmarna. Hirsholmarna är en ögrupp bestående av 8 öar varav en är bebodd – Hirsholm. Ögruppen är känd för sitt rika fågelliv.  För att besöka den fantastiska ögruppen så tar du färja från Fredrikshamn. Båtresan tar ca 45 minuter och du måste förboka biljetter på seadog.dk eller på Fredrikshamn turistbyrå.

Ett par går på sanddynorna på Råbjerg Mile
Råbjerg Mile

Den danska öknen Råbjerg Mile ligger 32 km norr om Fredrikshamn på väg mot Skagen och är Nordeuropas största sanddyna som flyttar sig 15 meter varje år. Ta av dig skorna och kliv upp till toppen. Utsikten är spektakulär med sanddynor så långt ögat kan nå.

 

Danmarks unika öken

Vinterbad i Jylland
Vinterbad i Nordjylland

Stigande trend för kalla bad

En semester i kuststäderna Skagen, Fredrikshamn och Säby erbjuder ideala förutsättningar för att ta ett uppfriskande vinterdopp i Danmark.