Sök pris & boka

Det händer på Läsö


Upplevelser på Läsö i Danmark
Rikt på upplevelser

Missa inte årets arrangemang på Läsö som Havets dag och Konstfestivalen. Under sommaren anordnas det konserter, strandyoga, marknader, guidade natur- och kulturdagar och mycket mer.

Se kalendern 2019  »

Hummerfestival på Läsö
Jungfrhummerfestival - 1/8-20

Första lördagen i augusti varje år firas jungfruhummern eller havskräftorna som vi säger på svenska, med ett stort arrangemang i Österby hamn. Här samlas begåvade kockar som tävlar om den gyllene hummerklon. Kockarna arbetar i öppna kök där gästerna kan titta på. Det är en mycket festlig dag där du kan äta havskräftor kokta på många olika sätt.

 

Hummerfestivalen »

 

Konstfestival på Läsö
Konstfestival - vecka 30-20

Konstfestival på Läsö är något utöver det vanliga. På en ö där solen alltid lyser, träffas konstnärer, turister och öbor för att uppleva de många olika utställningarna. Det spelas musik, hålls föreläsningar och finns möjlighet att skapa konst på en av konstnärernas verkstäder. Det finns något för både barn och vuxna.

 

Konstfestivalen »

 

Kiteseglare
Kitecamp i Läsö

En av Danmarks största och bästa träffar för kitesurfare hålls på Läsö. Deltagare är surfare på alla nivåer - inklusive några av landets allra bästa surfare. Kitesurfarnas favoritplatser Stokken och Flaget norr om Vesterö hamn.

 

Läsö Kiteklubb »

Havets dag på Läsö
Havets dag - 9/6-19

En trevlig dag i havets tecken med musik på torget och aktiviteter för både barn och vuxna. Det finns matbodar där öns restauranger säljer olika läckra små fiskrätter och du kan ta en båttur med museets fartyg "Ellen".

 

Havets dag »