Sök pris & boka

Se och göra på Läsö


Spa i inredd kyrka på Läsö
Saltspa med havsutsikt

Den f.d. kyrkan som nu är ett saltspa är ett väl värt besök för avkoppling. Här kan du näst intill känna viktlöshet i bad med 30% salthalt. Njut av saltskrubb och bubbelbad både inom- och utomhus. Här badar man i saltvatten från Läsö Salteri, vilket har en mycket positiv effekt på t.ex. psoriasis.

Hälsocenter »

 

Gör ditt eget Läsö-salt på vårt minisalteri på Läsö
Saltet på Läsö

Läsö saltet är ett havssalt som är framställt vid avdunstning av salt grundvatten. Det innehåller förutom själva saltet en rad mineraler och naturlig jod som är med till att skapa den unika smak som gör Läsö salt till en mycket uppskattat gastronomisk krydda.

 

Gör ditt eget Läsö-salt »

Hus med tångtak på Läsö i Danmark
Museumgården

Museumgården och Museumshuset som har ett mycket vackert tångtak är en del av Läsö Museum. Museumhuset grundades 2017 och här är en av Danmarks största silverskatter utställda.

 

Läsö museum »

Unika tånghus på Läsö
Tånghusen

De unika tångtånghusen på Läsö vittnar om ett fattigt och isolerat ö-samhälle där man fick använda de material som fanns, i det här fallet ålgräs som drev in i stränderna.

Tånghusen »

Rid på islandshästar längs vattnet på Läsö
Ridning på islandshästar

Du kan komma runt på många platser på Läsö med bil och på cykel, men om du vill se öns stora och orörda naturområden rekommenderas det definitivt att rida eller att åka med häst och vagn.

 

Läsö från hästryggen »

Läsö som gjort för cykling med sitt platta landskap
Läsö - som gjort för cykling

Den varierade, flacka och unika naturen på Läsö inbjuder till turer på öns många vackra cykelvägar. Här kan du läsa allt du behöver veta för att få en lyckad cykelsemester.

 

Cykelguide på Läsö »

 

stränder på Läsö
Störst solchans på Läsö

På Läsö finns det fina stränder runt hela ön. Och med mindre turister än resten av Jylland, så missa inte denna pärla om du gillar sol och stränder.