Sök pris & boka

Se och göra i Skagen


Mikrobryggeri i Skagen
Skagen Bryghus

Danmarks nordligaste bryggeri ligger till höger strax innan du kör in i Skagen. Njut av rundvisning, ölsmakning och lätt lunch (dansk frukost). Dessutom livemusik varje fredag och lördag eftermiddag året om.

Läs mer om Skagen »

Skagenbryggan

Gör ett stopp vid Skagens brygga som ligger i småbåtshamnen. Sitt i solen tillsammans och känn vinden i håret, andas in de friska havsdofterna och njut av något gott att äta på någon av de mysiga restaurangerna.

skagen-museum
SKAGENS MUSEUM - KONST

Mitt i Skagen kan du se Skagenmålarnas berömda tavlor från den tiden då Skagen var en konstnärskoloni. Gratis visningar för barn i sällskap med vuxna och målarskola för barn.

 

skagensmuseum.dk » 

Anchers Hus i Skagen
Anchers Hus

Konstnärsparet Anna och Michael bodde här tillsammans med sin dotter Helga. Ett mycket välbevarat och vackert hem från 1935.

 

Läs mer om Anchers Hus »

 

Vesterhavet
Gammel Skagen

Staden med flest solskenstimmar är Skagen som är Danmarks nordligaste stad. Missa inte de vackra solnedgångarna i Gammel Skagen.

ÖKNEN RÅBJERG MILE

På väg norrut 16 km innan ni kommer till Skagen hittar du Nordeuropas största öken. Ta av dig skorna och vandra i den sköna sanden. Helt klart ett måste för naturälskaren!

 

visitnordjylland.com»

GRENEN - DÄR TVÅ HAV MÖTS

I Skagen tar du det lilla tåget Sandormen hela vägen ut till Danmarks nordligaste spets Grenen där du kan stå med en fot i varje hav, Kattegatt och Skagerrak. 

 

visitnordjylland.com»

Vinterbad i Jylland
Vinterbad i Nordjylland

Stigande trend för kalla bad

En semester i kuststäderna Skagen, Fredrikshamn och Säby erbjuder ideala förutsättningar för att ta ett uppfriskande vinterdopp i Danmark.

Solnedgångsplatsen

Skagen är för många förknippat med ljuset. Nu kan du också njuta av en extra poetisk solnedgång i Gl. Skagen. På Solnedgångsplatsen som består av en stor solskiva med granitcirklar som fångar och reflekterar solstrålarna blir solnedgången ett fint minne för livet.

Kan inte hitta flödet