Sök pris & boka

Se och göra i Skagen


Skagen marathon
SKAGEN MARATHON 4/10-2019

Löparbåten kommer tillbaka igen 2019! Håll utkik för mer information som kommer i början av 2019.

Åk till Skagen med familj, partner och vännerna och spring ett av Danmarks vackraste Marathonlopp. Under Skagen Marathon upplever du den sköna naturen, de charmiga gula husen och det unika ljuset.
De distanser som erbjuds är 5 km, 1 mil, Grenen runt 2,6mil, halv mara 2.1mil och hela Marathon (4.2 mil).

Vinterbad i Jylland
Vinterbad i Nordjylland

En stigande trend för kalla bad

En semester i kuststäderna Skagen, Fredrikshamn och Sæby erbjuder ideala förutsättningar för att ta ett uppfriskande vinterdopp i Danmark.

De bästa städerna för vinterbad »


Goda råd inför vinterbadet »

 

 

Skagenbryggan

Gör ett stopp vid Skagens brygga som ligger i småbåtshamnen. Sitt i solen tillsammans och känn vinden i håret, andas in de friska havsdofterna och njut av något gott att äta på någon av de mysiga restaurangerna.

skagen-museum
SKAGENS MUSEUM - KONST

Mitt i Skagen kan du se Skagenmålarnas berömda tavlor från den tiden då Skagen var en konstnärskoloni. Gratis visningar för barn i sällskap med vuxna och målarskola för barn.

 

skagensmuseum.dk » 

Anchers Hus i Skagen
Anchers Hus

Konstnärsparet Anna och Michael bodde här tillsammans med sin dotter Helga. Ett mycket välbevarat och vackert hem från 1935.

 

Läs mer om Anchers Hus »

 

Vesterhavet
Gammel Skagen

Staden med flest solskenstimmar är Skagen som är Danmarks nordligaste stad. Missa inte de vackra solnedgångarna i Gammel Skagen.

ÖKNEN RÅBJERG MILE

På väg norrut innan ni kommer till Skagen hittar du Nordeuropas största öken. Ta av dig skorna och vandra i den sköna sanden. Helt klart ett måste för naturälskaren!

 

visitnordjylland.com»

GRENEN - DÄR TVÅ HAV MÖTS

I Skagen tar du det lilla tåget Strandormen hela vägen ut till Danmarks nordligaste spets Grenen där du kan stå med en fot i varje hav, Kattegatt och Skagerrak. 

 

visitnordjylland.com»

Kan inte hitta flödet