Sök pris & boka

Aktiv semester i Jūrmala

Vattenaktiviteter och mycket mer i Jūrmala

Det kustnära Jūrmala erbjuder flera aktiviteter med anknytning till hav och vatten, som stand-up-paddling, kanotuthyrning, eller varför inte testa waterskiing och wakeboarding? En favorit är att åka flotte med en plastkupol som tar dig fram längs vattnet. Om du gillar en aktiv semester, missa inte ett besök till Dzintari skogspark som har flera attraktioner och en linbana för både barn och vuxna.

 


Jūrmala golfklubb

Denna bana, som ligger ett stenkast från Jūrmalas kärna, ritades av välkända Nicklaus Design. Banan öppnades 2018 efter endast fem år av förberedelser och är, enligt besökarna, en upplevelse utöver det vanliga. En 18 håls-bana, en 9-håls par-3 Academy golfbana, en driving range med 10 platser, och ett hotell för upp till 100 gäster… Ett besök här lämnar ingen golfare likgiltig.

Kille äventyrsbana
Dzintari skogsparken

I Jūrmalas hjärta hittar du den spännande Dzintari skogsparken (Dzintaru Mežaparks) – ett ställe för dem som gillar aktiv fritid i naturen. I en trevlig tallskog anordnade man en hel del attraktioner för i princip hela familjen: tre olika lekplatser för barn, en linbana för ungdomar och vuxna, en utsiktsplatform på drygt 33 meter med en oslagbar utsikt över hela området…

Man står på bräda och paddlar
Vattenattraktioner i Jūrmala

Det är inte konstigt att just i Jūrmala – en stad belägen på en smal landremsa mellan havet och floden – finns det talrika attraktioner med vatten som gemensam nämnare. Stand-up-paddling är hett just nu och ett antal aktörer erbjuder uthyrning av alla nödvändigheter för detta. Kanotuthyrning finns såklart också. Eller kanske varför inte hyra en motorbåt? För de lite mer kräsna finns waterskiing och wakeboarding. Fast våran favorit är väl en flotte med en transparent kupol! Den hyrs ut med en styrman till förfogande och passar alldeles utmärkt för en gemensam tur med de nära och kära. Den transparenta kupolen skyddar mot regn och samtidigt stör inte alls utseendet. Flottan kan ta upp till 20 personer. Det kallas för en lyxkväll!

Flicka åker vattenrutchbana
Līvu vattenland

Folk gillar att bada överallt – och Lettland är inget undantag. När vädret inte är tillfredsställande, rekommenderar vi att besöka Līvu vattenland (Līvu Akvaparks) – ett mecka för de som gillar att bada, leka och plaska. Baltikums största vattenland stoltserar med 20 vattenrutschkanor och 10 bassänger för stora och små. Oförglömliga upplevelser garanteras: vad sägs om en sväng på världens tredje längsta rutschkana? Eller en rutschkana i totalmörker? Och det är bara några utvalda upplevelser som väntar på den äventyrssugne på Līvu vattenlandet!