Sök pris & boka

Se och göra i Gdynia

GDYNIA + SHOPPING = SANT!

Vår hamnstad Gdynia är idag ett populärt shoppingmecka. Här hittar du bl a norra Polens största galleria, Centrum Riviera. Ät gott på någon av de många restaurangerna längs den populära strandpromenaden eller ta dig till Orlowo där du hittar en väldigt fin strand med färgglada fiskebåtar och en fiskrestaurang. Stranden fortsätter sedan hela vägen bort till Sopot. Gillar du musik får du inte missa utomhusfestivalen Heineken Open’er. Den äger rum i juli och bjuder på världs artister av högsta klass. Då sjuder staden av liv och rörelse!


Shoppingpåsar
GALLERIA RIVIERA

Norra Polens största galleria Riviera har 250 butiker, vilket är fler än någon galleria i Sverige!

 

Riviera ligger nästan mitt i Gdynias centrum, 10 min till fots från Swietojanska gatan. Taxi från vår terminal kostar ca 50 SEK. Kombinera shopping på Riviera med prisvärd mat och dryck på någon trevlig restaurang i området.

 

Garderob vid entren finns där du kan lämna in dina tillhörigheter.

 

centrumriviera.pl »

gdynia-strand
Stranden i Gdynia

Den populära stranden ligger mitt i centrum, här finns allt; restauranger, pubar och caféer, en stor lekplats för barn, två museer, en segelbåtshamn, båtutflykter och mycket mera. Missa inte heller att promenera på den 180-meter långa brygga som finns här och som byggdes redan 1934.

Piren i gdynia
Orlowo Pier

Strax efter första världskrigets slut bygddes denna pir som då blev 150 meter. Det dröjde fram till 1934 tills nästa utbyggnad blev av och piren blev då 430 meter lång! Denna vackra pir byggdes till en början med syfte att ge möjlighet för båtar att docka bredvid.

klippan-orlowo-gdynia
Klippan i Orlowo

I Orlowo - Polens största stadsdel, kan man från den ca 60 meter höga klippan få en härligt utsikt över havet. Klippan är ungefär 50 meter hög, förändras ständigt på grund av havsvågorna och ligger bara en kort promenad från Gdynias centrum.

Rävunge som tittar in i kameran
Kepa Redlowska naturreservat

Kępa Redłowska naturreservat grundades 1938 med syftet att bevara den naturliga bokskogens livsmiljö för vilda djur som grävlingar, fladdermöss och rävar. Här finns även flera mysiga vandringsleder och reservatet är även känt för att vara ett tillhåll för harmlösa vildsvin och för att man här även kan hitta bunkrar från andra världskriget.

Man som spelar golf
Sierra Golf

Detta är en av de två mest populära golfklubbarna i området. Sierra ligger nära Wejherowo, ca 30 minuter utanför Gdynia. Klubben erbjuder 18 hål, med greenfee och det finns dessutom två simulatorer. Utöver detta finns här även en restaurang och möjligheter att hyra boende. Klubben har öppet året om beroende på väder.