Sök pris & boka

Se och göra i Masurien- och Warmiaregionen

Masurien- och Warmiaregionen erbjuder flera olika turistattraktioner

I Masurien finns tusentals sjöar och vattenleder, mysiga båthamnar och flera ridklubbar. Detta området erbjuder flera olika turistattraktioner för hela familjen.


flygbild över Masurien- och Warmiaregionen
Upplev de vackra sjöarna

Regionen erbjuder flera små och medelstora sjöar från Węgorzewo i norr till Pisz och Ruciane Nida i söder. Den längsta sammanhängande sjösträckan är 111 km och går från sjön Brzozolasek i närheten av staden Pisz och avslutas vid kanalen i Węgorzewo.

två segelbåtar mitt ute på en stor sjö
Flera olika vattenaktiviteter

Det faktum att inget annat europeiskt land erbjuder en mer omfattande, diversifierad och perfekt sjösträcka gör området perfekt för vattenaktiviteter. Här finns perfekta möjligheter för att segla, paddla och vindsurfa. Du kan hyra båt för att upptäcka regionen på egen hand.

Par som paddlar kanot
Upptäck naturen kring floden Krutynia

Denna rutt är perfekt för de som vill paddla, cykla eller vandra. Rutten har markerade vägar längst floden. Mer än hälften av sträckan går genom Masurian Landscape Park. Vi rekommenderar att kombinera cykling med paddling, vissa områden kan dock enbart nås via fot. Hela sträckan går via 20 sjöar och är ca 100 km lång!

kanalbåt på flod
Åk världskänd kanaltur

Missa inte att åka på den världskända kanalturen som går mellan Elblag-Ostróda. Kanalen förbinder Ostróda och Iława med Elbląg, (västra Masurien med Östersjön). Från början byggdes kanalen, som är från mitten av 1800-talet, för att förkorta transportvägen vid handelsresor. Från och med 1927 erbjuds enbart turistturer med fartyget ”Konrad”.

bison i skogen
Rikt naturliv

I området finns flera naturreservat och här lever flera sällsynta fågelarter. I Borecka-skogen finns även den europeiska Bison. För närvarande finns ca 70 Bison i skogen som fördes hit av den polska vetenskapsakademin. Djuren kan ses via en speciell utkiksplats.

historiskt ånglok som åker på gammal järnväg
Åk historiska tåg

För de historieintresserade finns möjlighet att åka tåg i historiska vagnar på smala järnvägsspår. Tåget sattes i bruk redan 1913 och på 1990-talet placerades järnvägen i historiska registret och används nu som turistattraktion.

Kombinera aktiviteterna på resan med avkoppling


hotell med utomhuspool
Sköna termalbad i Lidzbark, Warmia

Denna anläggning som erbjuder ett rikt SPA-utbud är den perfekta avkopplingen och den första i sitt slag i området. Sport – rekreationsanläggningen är uppdelat i två delar. Förutom perfekta avkopplingsmöjligheter finns även aktiviteter såsom bland annat en kanal för fartyg, fontäner och vattenkanoner. För de som vill stanna längre finns här fina, mysiga och moderna lägenheter att hyra.

människor som samlats kring en beachvolleybollplan
Fritidsanläggningen Ukiel i Olsztyn

Välkommen till ett idrott- och fritidscenter fördelat på tre anläggningar som alla ligger på Ukiel-sjön. Här finns tre badstränder, vattensportsutrustning till uthyrning samt flera lekplatser och vandringsleder. Här finns även möjlighet att paddla kanot och spela beachvolleyboll samt ett traditionellt gym.

hotell med utomhuspool
Vackra Tropicana Waterpark på Hotel Golebiewski

Detta hotell är vackert beläget i hjärtat av sjöarna mitt bland vandringslederna och erbjuder flera aktiviteter för hela familjen, till exempel flera olika pooler, bastumöjligheter och mycket mer. Intill hotellet finns även en marina där du kan hyra vattensportsutrustning eller delta i båtturer. Här ligger även en ridklubb.

vacker renässansgård med stor trädgård framför
Vackra renässansgården Palac i Folwark Galiny

I det vackra landskapet Masuroen ligger denna gård från 1600-talet omgiven av en stor park. Gården erbjuder rum och lägenheter att hyra. Runtomkring finns storslagen natur i form av vackra, djupa skogar och här finns aktiviteter för hela familjen. Här kan du bland annat testa p att rida någon av de 70 hästarna som finns här.