Sök pris & boka

Hansastäder i Tyskland

Upptäck Tysklands mysiga hansastäder

De mysiga hansastäderna i Mecklenburg-Vorpommern och Schleswig-Holstein präglas av siluetter av kyrktorn, jättelika lagerhus uppförda i bränt tegel, köpmanshus med stiliga gavlar och vackra rådhus med utsirade tinnar och torn. Stadskärnorna Wismar och Stralsund finns med på UNESCO världsarvslista och Neubrandenburgs ringmur anses vara en av de vackraste.


Rostock

I Rostock kan du kombinera allt från fantastisk shopping, gemytliga restauranger och mikrobryggerier – allt från Alten Fritz till det traditionsrika havsbadet Warnemünde med sin långa härliga sandstrand, färgglada sjöbodar och många småbutiker, kaféer och restauranger.


Läs mer & boka »

Wismar

Den mysiga hansastaden Wismar är väl värt ett besök. Här kan du strosa runt bland gotiska kyrkor, kulturmärkta byggnader och handelshus med anor från medeltiden. Staden finns även med på UNESCO:s världsarvslista.


Läs mer & boka »

Neubrandenburg

Den över 750 år gamla hansastaden Neubrandenburg bjuder på en unik kombination av modern livsstil och historisk mångfald. Staden karaktäriseras av fyra magnifika portar med skyddsvallar som har bevarats sedan medeltiden. 


Läs mer och boka »

Greifswald

Hansastaden Greisfwald förtrollar både resenärer och ortsbor med sin charmiga framtoning och närheten till havet. De många musikfestivalerna och studenterna vid universitetet ger staden en ungdomlig stil som utgör en spännande kombination med de gamla traditionerna. 


Läs mer och boka »

Kiel

Kiel som är huvudstad i Schleswig-Holstein och mångfaldens stad kan sammanfattas av stränder, hamnen och skeppsvarvet. Kiel var under många år en viktig varvs- och sjöfartsstad men idag kännetecknas staden av studentliv, avslappnad livsstil och storstadskänsla..


Läs mer & boka »

Lübeck

Trånga gränder och gamla hus, saltdoftande luft och stolta sjömän, marsipan och maritim atmosfär – det är Lübeck i ett nötskal. Här pryder stolta torn den gamla stadskärnan, som är omgiven av kanaler och hamnanläggningar.


Läs mer & boka »

Hamburg

En stad som präglas av närheten till vatten – och därför perfekt för dig som tycker om skaldjur och fisk. Hamburg erbjuder ett unikt utbud av konst, kultur och musikaler till utsökt shopping, spännande nattliv och en mängd historiska sevärdheter.


Läs mer & boka »