Sök pris

Se och göra i Hamburg

porten till världen - en hamnstad vid elbe!


Elbphilharmonie
Elbphilharmonie

Ni får absolut inte missa Hamburgs nya konserthus, Elbphilharmonie. Det är häpnadsväckande vackert att kolla på både utifrån som inne i byggnaden. Hjärtat av Elbphilharmonie är "The grand hall" och har platser för 2100 gäster.

 

Läs mer »

hamburg
Hamburgs kulturella mångfald

Efter New York och London är Hamburg världens tredje största musical-metropol. Här går bl a klassikern "Lejonkungen". Men man erbjuder även talrika teatrar, museer och gallerier. En stad för kulturnjutare. 

nattliv-tyskland
Reeperbahn

Förr i tiden var Reeperbahn en samlingsplats för sjömän men idag är det hit de festsugna beger sig framåt kvällen och natten. Här finns ett stort urval av nattklubbar, barer, gallerior, kabaréer och restauranger.

 

reeperbahn.se »

hummelbahn
Hamburg Hummelbahn

Åk på en stadsrundtur och få överblick över staden. Röda bussar kör täta turer och stannar vid 25 hållplatser. Hoppa av och på under dagen på en och samma biljett. På turen finns både tysk- och engelskspråkiga guider.

 

die-roten-doppeldecker.de »

Miniatur Wunderland

Upptäck en av Hamburgs mest besökta och attraktioner – världens största modelljärnväg. Res från Skandinavien till Tyskland eller från Schweiz till Österrike och vidare till USA. Nu kan du dessutom spana in hela miniatyrvärlden i Google Maps!

 

miniatur-wunderland.de »

hansapark
Hansapark

Strax norr om Lübeck, direkt vid havet ligger Hansapark – en tema- och upplevelsepark med över 125 enastående attraktioner och shower varav hela 35 åkattraktioner. Ta med barnen och njut av en dag full av fart, lek och svindlande höjder.

 

hansapark.de »

speicherstadt
Hamnmagasinet Speicherstadt

Speicherstadt är ett av världens största magasin där du hittar hela åtta museum. Här finns bland annat Miniatur Wunderland (världens största modelljärnväg), Hamburg Dungeon, kryddmuseum och mycket mer.

alstersjoarna
Alstersjön

En stor insjö mitt i hjärtat av Hamburg, omgiven av parker, exklusiva villaområden, trevliga kaféer och restauranger. Perfekt för avkoppling, promenader, kanotturer och segling.

 

alstertouristik.de »

basta-utsikten-hamburg
Bästa Utsikten

Gör ett besök på den trendiga takbaren 20up på Empire Riverside Hotel och få vacker utsikt över staden, hamnen och floden Elbe samtidigt som du kan njuta av barens goda drinkar.

empire-riverside.de »

st-pauli-hamburg
St Pauli

Av Hamburgs nöjeskvarter är förmodligen det färgstarka St Pauli det mest kända. Idag är området känt som ett populärt nöjesstråk med allt från typiska St Pauli-barer, nattklubbar och diskotek till chica överklassklubbar. 

I beatles fotspår Hamburg Stena Line
I Beatles fotspår

The Beatles föddes i Liverpool men växte upp i Hamburg. Följ med på en rundtur som börjar varje fredag på Beatlesplatz, Reeperbahn, och upplev historien, musiken och atmosfären.

 

Boka rundtur på beatlesbus.de »

hagenbecks-djurpark
Hagenbecks Djurpark

I Hamburg kan ni göra ett besök på Hagenbecks djurpark - på tyska Tierpark Hagenbeck. Här hittar ni närmare 2 500 djur. 


hagenbeck.de »


shopping hamburg
Shoppingtips

1. Europa Passagen: Över 100 affärer och restauranger.
2. Karoviertel: Unga designers och trendiga butiker.
3. Mönckebergsstraße: Stora varuhus och prisvärda varor.

4. Jungfernstieg: Exklusiv modeshopping.

5. Neuer Wall: Stora modehus samt inrednings- och möbelbutiker.

6. Spitalerstraße: Gågata med allt från H&M till haute couture.

7. McArthurGlen i Neumünster: Märkesoutlet beläget mellan Kiel och Hamburg.

Planten un Blomen

Mellan Congress Center Hamburg och Millerntorplatz slår Hamburgs gröna hjärta – Planten un Blomen. Parken har olika tematrädgårdar som den gamla botaniska trädgården och en av de största japanska landskapsträdgårdarna i Europa.

 

plantenunblomen.hamburg.de »

fiskmarknad
Fiskmarknad

Missa inte att smaka på nattens fångst av fisk och skaldjur. Här samlas morgontrötta turister tillsammans med lördagsnattens eftersläntare. I Saluhallen är stämningen på topp med liveband, öl och brunch.