Sök pris & boka

Se och göra i Hamburg

porten till världen - en hamnstad vid elbe!


Elbphilharmonie
Elbphilharmonie

Missa inte det otroliga konserthuset Elbphilharmonie som ligger i hamnen. Det har blivit stadens nya landmärke, och ett av de största konserthusen i världen. Här kan du njuta av härlig musik, gå en guidad tur i den unika byggnaden, njuta av unik panoramautsikten över Hamburg från utsiktsplatsen PLAZA och ta en fika på det mysiga caféet.

 

Läs mer »

hamburg
Kulturstaden Hamburg

Efter London är Hamburg Europas näst största musikalmetropol. Det finns en fantastisk musikalscen och det går klassiker som Lejonkungen, Aladdin och Mary Poppins. Du kan även se teatrar, museer och gallerier. En stad för kulturintresserade helt enkelt.

Hamburger Rathhaus
Hamburger Rathhaus

Hamburger Rathhaus är en unik sevärdhet som byggdes i slutet av 1800-talet och är i nyrenässansstil. Rådhuset ligger i Alstadt-kvarteren och sägs ha fler rum än Buckingham Palace.

nattliv-tyskland
Reeperbahn

Förr i tiden var Reeperbahn en samlingsplats för sjömän men idag är det hit de festsugna beger sig framåt kvällen och natten. Här finns ett stort urval av nattklubbar, barer, gallerior, kabaréer och restauranger.

 

reeperbahn.se »

hummelbahn
Hamburg Hummelbahn

Åk på en stadsrundtur och få överblick över staden. Röda bussar kör täta turer och stannar vid 25 hållplatser. Hoppa av och på under dagen på en och samma biljett. På turen finns både tysk- och engelskspråkiga guider.

 

die-roten-doppeldecker.de »

Miniatur Wunderland

Världens största modelljärnväg ligger i Hamburg och är en av stadens mest besökta attraktioner. Miniatur Wunderland är ett måste att besöka! Här strosar du omkring bland modelltåg, fordon, flyg och fartyg i skala 1:87 som alla är en återgivelse av verkliga platser runt om i världen. Projektet påbörjades år 2000 och täcker i dagsläget en yta på 1 490 m². Spana in hela miniatyrvärlden i Google Maps!

 

 

miniatur-wunderland.de »

hansapark
Hansapark

Strax norr om Lübeck, direkt vid havet ligger Hansapark – en tema- och upplevelsepark med över 125 enastående attraktioner och shower varav hela 35 åkattraktioner. Ta med barnen och njut av en dag full av fart, lek och svindlande höjder.

 

hansapark.de »

speicherstadt
Speicherstadt & Kontorhaus District

Stora tegelbyggnader vid vattnet som sedan 2015 är ett av UNESCO:s världsarv och världens största lagerkomplex. Här kan du promenera bland de unika byggnaderna över broar och småvägar.

alstersjoarna
Alstersjön

En stor insjö mitt i hjärtat av Hamburg, omgiven av parker, exklusiva villaområden, trevliga kaféer och restauranger. Perfekt för avkoppling, promenader, kanotturer och segling.

 

alstertouristik.de »

basta-utsikten-hamburg
Bästa Utsikten

Gör ett besök på den trendiga takbaren 20up på Empire Riverside Hotel och få vacker utsikt över staden, hamnen och floden Elbe samtidigt som du kan njuta av barens goda drinkar.

empire-riverside.de »

st-pauli-hamburg
St Pauli

Av Hamburgs nöjeskvarter är förmodligen det färgstarka St Pauli det mest kända. Idag är området känt som ett populärt nöjesstråk med allt från typiska St Pauli-barer, nattklubbar och diskotek till chica överklassklubbar. 

I beatles fotspår Hamburg Stena Line
I Beatles fotspår

The Beatles föddes i Liverpool men växte upp i Hamburg. Följ med på en rundtur som börjar varje fredag på Beatlesplatz, Reeperbahn, och upplev historien, musiken och atmosfären.

 

Boka rundtur på beatlesbus.de »

shopping hamburg
Shoppingtips

1. Europa Passagen: Över 100 affärer och restauranger.
2. Karoviertel: Unga designers och trendiga butiker.
3. Mönckebergsstraße: Stora varuhus och prisvärda varor.

4. Jungfernstieg: Exklusiv modeshopping.

5. Neuer Wall: Stora modehus samt inrednings- och möbelbutiker.

6. Spitalerstraße: Gågata med allt från H&M till haute couture.

7. McArthurGlen i Neumünster: Märkesoutlet beläget mellan Kiel och Hamburg.

Planten un Blomen

Mellan Congress Center Hamburg och Millerntorplatz slår Hamburgs gröna hjärta – Planten un Blomen. Parken har olika tematrädgårdar som den gamla botaniska trädgården och en av de största japanska landskapsträdgårdarna i Europa.

 

plantenunblomen.hamburg.de »

hagenbecks-djurpark
Hagenbecks Djurpark

I Hamburg kan ni göra ett besök på Hagenbecks djurpark - på tyska Tierpark Hagenbeck. Här hittar ni närmare 2 500 djur. 

 

hagenbeck.de »