Sök pris & boka

Se och göra i Schwerin

Strosa runt i Schwerin och insup stämningen i den sagolikt vackra staden där magnifika byggnader väntar runt varje hörn. Missa inte heller den romantiska strandpromenaden och slottet.


Katedralen

I Schwerin kommer du med högsta sannolikhet att få se en av Tysklands vackraste och mest inflytelserika kyrkor. Schwerins katedral med sin röda tegelfasad har ett torn på hela 117 meter som byggdes till för drygt hundra år sedan.

hansa tyskland i vinter
Schwerins slott

Mitt i det idylliska sjödistriktet breder Schwerins slott, likt ett sagoslott, ut sig i all sin glans. Slottet som bär på en tusenårig historia speglar sig med sina gyllene torn i stadens glittrande vatten. 

Restaurangtips

Restaurant Lukas

Den enda restaurangen i hela Schwerin som specialiserat sig på fisk. Här kan du njuta av goda fiskrätter och koppla av i mitt i staden, nära torget och det magnifika slottet. 


restaurant-lukas.de »


Weinhaus Wöhler

Njut av en romantiska middag eller koppla av ihop med vänner i denna mysiga restaurang med sprakande brasa och rustika källarvalv. På innergården hittar du en stor terrass som påminner om en grön oas, mitt i den historiska stadskärnan. 


weinhaus-woehler.de »

Slottsfestspelen

Varje sommar sätts en känd opera upp på sceen med utsikt över slottet och sjön i hjärtat av Schwerin.

 

auf-nach-mv.de »