Sök pris & boka

Nya regler för resor till våra destinationer

 

Våra färjelinjer påverkas av de nya regler som kommer allt eftersom länder inför restriktioner för resande. Vad det innebär för dig med en bokning hos Stena Line försöker vi reda ut nedan.

Om frågor kvarstår kan du kontakta oss via vårt kontaktformulär eller ringa till vår kundtjänst på 0770 - 57 57 00 


Öppettider

Vardagar: 8:30-17
Helger: 9-16  

 

Har du bokat en resa med och lagt till Alianz försäkring kan du läsa vad som gäller för försäkringen här. 


Danmark

Uppdaterad 2020-08-01 11:49

 

Från 1 augusti klassar de danska myndigheterna Sverige som öppet land för inresor till Danmark. Det betyder, att bofasta i Sverige får lov att resa in i Danmark om de har vad de danska myndigheterna anser vara särskilt ärende eller har bokat sex övernattningar (och kan visa dokumentation för det).
 
Bofasta i gränsregionerna Skåne, Halland och Blekinge kan resa in i Danmark utan att ha särskilt ärende eller bokade övernattningar, så länge deras regioner räknas som öppna.
 
Du får resa genom Danmark (transit) om du har ett särskilt ärende eller ska på semester i tredje land. Det gäller oavsett var du är bofast eller vilket transportmedel du använder. Transit genom Danmark med gränshandel i Tyskland som mål (t.ex Puttgarden), räknas inte som särskilt ärende, vilket gör att det inte är tillåtet för personer som är bofasta i andra regioner än gränsregionerna Skåne, Halland och Blekinge.

 

Våra fartyg seglar enligt aktuell tidtabell och vi följer reglerna om distansering ombord.

 

I korthet

 • Fotpassagerare kan ej åka Halmstad - Grenå eller Grenå - Halmstad.
 • Bokningar med Båtresa + boende kan ombokas om resan inte uppfyller myndigheternas krav. Ring 0770-57 57 00 och välj knappval 3
 • Bokningar med Economyregler kan ombokas till ordinarie resevillkor. Nytt pris beräknas på resan. Vid avbokning gäller ordinarie resevillkor. Logga in och om- och avboka din resa.
 • Bokningar med Flexi- och Premiumregler kan ombokas till ordinarie resevillkor . Nytt pris beräknas på resan. Vid avbokning gäller ordinarie resevillkor. Logga in och om-och avboka din resa.

Tyskland

Uppdaterad 2020-08-01 11:55

 

Trelleborg - Rostock

Färjorna seglar enligt aktuell tidtabell. Vi har begränsat antalet passagerare ombord. Vår shop och restaurang kommer att ha begränsade öppettider.

 

Göteborg - Kiel

Färjorna på linjen Göteborg - Kiel seglar enligt aktuell tidtabell. Vi har begränsat antalet passagerare ombord.
Under denna period har vi ingen underhållning ombord.  På grund av restriktioner serveras mat i vårt café. 
Shoppen ombord är öppen med begränsade öppettider. 
Från och med 2020-03-31 har vi förlängt resan med 30 minuter. 
Vi avgår tidigare och vi ankommer senare till Göteborg. Våra ankomst- och avgångstider i Kiel är oförändrade.  

 

Trelleborg - Sassnitz

 

Stena Line har lagt ner linjen Trelleborg-Sassnitz. 

 

I korthet

 • Bokningar med Economyregler kan ombokas enligt ordinarie resevillkor. Nytt pris beräknas på resan. Vid avbokning gäller ordinarie resevillkor. Logga in och om- och avboka din resa.
 • Bokningar med Flexi- och Premiumregler kan ombokas enligt ordinarie resevillkor. Nytt pris beräknas på resan. Vid avbokning gäller ordinarie resevillkor. Logga in och om- och avboka din resa.

Polen

Uppdaterad 2020-08-01 11:57

Polen öppnar sina gränser till alla EU- och Schengenmedborgare fr o m lördagen 13/6. 
Lagstadgade säkerhetsföreskrifter som gäller i hela Polen (när man redan lämnat båten och gått iland):

 • När man befinner sig utomhus bör man undvika trängsel (rekommenderas ett avstånd på två meter mellan personer som inte tillhör samma sällskap)
 • Ansiktsmask/munskydd är inte obligatorisk utomhus, däremot inomhus (restaurang/affär/kollektiv transport/taxi osv.) är alla tvungna att ta på sig antingen en ansiktsmask, munskydd, halsduk, tubmössa eller liknande
 • I butiker/restauranger ombedes alla att desinficera händer med handsprit som finns tillgänglig på plats; dessutom kan restaurangpersonalen bordsplacera större sällskap vid olika bord
För att förhindra spridningen av coronavirus, inför vi obligatorisk hytt för alla passagerare på våra dag- och nattfartyg.
Man rekommenderas att stanna i sin hytt under hela resan om man inte måste använda våra faciliteter ombord som är begränsade.
Situationen för vår passagerartrafik kan förändras och begränsningarna kan förlängas.

 

 

I korthet

 • Bokningar med Båtresa + boende kan ombokas enligt ordinarie resevillkor. Ring 0770-57 57 00 och välj knappval 3
 • Bokningar med Economyregler kan ombokas enligt ordinarie resevillkor. Nytt pris beräknas på resan. Vid avbokning gäller ordinarie resevillkor. Logga in och om- och avboka din resa.
 • Bokningar med Flexi- och Premiumregler kan ombokas enligt ordinarie resevillkor. Nytt pris beräknas på resan. Vid avbokning gäller ordinarie resevillkor. Logga in och om- och avboka din resa.

Lettland

Uppdaterad 2020-06-10 11:10

Internationella resenärer från länder som är rödmarkerade på listan från The Latvian Center for Disease Prevention and Control får inte resa in i landet. 

För personer som skall arbeta i Lettland finns det möjlighet att ansöka om inresa. Man får resa in i landet om man har dessa tillstånd. 

 

Det betyder att på rutten Nynäshamn - Ventspils kan vi transportera de som vi får ansökan om. Ansökan skall skickas in av arbetsgivaren och innehålla Företagsnamn, Adress och organisationsnummer. Utöver det så skall listan innehålla Förnamn, Efternamn och kontaktuppgifter till de personer som skall arbeta i landet. 

Ansökan skall skickas till info.lv@stenaline.com

 

I korthet

 • Bokningar med Båtresa + boende kan avbokas enligt paketreselagen. Ring 0770-57 57 00 och välj knappval 3
 • Bokningar med Economyregler kan ombokas utan kostnad. Nytt pris beräknas på resan. Logga in och om- och avboka din resa.
 • Bokningar med Flexi- och Premiumregler kan ombokas utan kostnad. Nytt pris beräknas på resan. Vid avbokning gäller ordinarie resevillkor. Logga in och om- och avboka din resa.