Sök pris & boka

Nya regler för resor till våra destinationer

 

Våra färjelinjer påverkas av de nya regler som kommer allt eftersom länder inför restriktioner för resande. Vad det innebär för dig med en bokning hos Stena Line försöker vi reda ut nedan.

Om frågor kvarstår kan du kontakta oss via vårt kontaktformulär eller ringa till vår kundtjänst på 0770 - 57 57 00 


Öppettider

Vardagar: 8:30-17
Helger: 9-16  

 

Har du bokat en resa med och lagt till Alianz försäkring kan du läsa vad som gäller för försäkringen här. 


Danmark

Uppdaterad 2021-05-04 17:11

För dig som är färdigvaccinerad och vill åka till Danmark

För att kunna resa till Danmark gäller det att man uppfyller något av nedan kriterier tillsammans med ett giltigt pass.

   

Komplett vaccinationsintyg utställt i & för boende i EU & Schengen.

Nu är du som är färdigvaccinerad mot Covid-19 välkommen in i Danmark samt ombord på våra färjor utan ett negativt Covid-19 test. Vid incheckning behöver du visa ett giltigt pass samt ett vaccinationsintyg som innehåller samtlig information nedan:

• För- och efternamn samt personnummer på den vaccinerade

• Vad vaccinationen gäller

• Vaccinets/ tillverkarens namn

• Vaccinationsstatus

• Datum för när respektive vaccinationsspruta mottogs

 

Följande krav skall också uppfyllas:

Vaccinet skall vara godkänt av Europeiska Läkemedelsmyndigheten (EMA)

• Det skall ha gått minst två veckor och max 180 dagar efter full vaccination

• AstraZeneca som första vaccination tillsammans med ett annat godkänt vaccin gäller som full vaccination

• Du skall vara fast boende samt ha mottagit vaccinationerna i ett EU- eller Schengenland

 

För dig som inte är färdigvaccinerad och vill åka till Danmark

För övriga resenärer som ej är fullt vaccinerade måste man vid ankomst till Danmark uppvisa ett max 48 timmar gammalt negativt Covidtest (PCR, LAMP eller antigen). Detta gäller även för transit genom landet. Testet måste utföras av ett auktoriserat laboratorium inkluderat ett reseintyg. Självtester godkänns inte. Danska medborgare samt barn under 12 år är undantagna från testkravet men skall styrka medborgarskap med ett giltigt pass med MRZ-kod. Alla resenärer måste ha ett giltigt pass med MRZ-kod för att kunna resa med oss. (barn under 16 år som reser med egna föräldrar kan resa på förälderns pass). Alla som inte är danska medborgare skall utöver Covidtestet kunna presentera ett särskilt skäl för inresa, till den danska polisen vid ankomst.

 

För dig som vill åka på en dagstur

De resenärer som åker på en dagstur med vändande färja stannar ombord på fartyget under hela resan och går inte av i Fredrikshamn. Du måste ha pass med dig även på dagsturerna men kan resa utan både test och vaccinationskort. Obs! Vid avresa från Sverige kl 16:00 krävs även ett negativt Covid 19 test (PCR, LAMP eller antigen) som är högst 48 timmar gammalt vid ankomst till Danmark.

 

Resande till Sverige 

På grund av rådande situation med COVID-19 har reserestriktioner införts. För att kunna resa med Stena Line TILL Sverige gäller att du har pass och kan uppvisa ett negativt Covid-19 test (PCR, LAMP eller antigen) som får vara max 48 timmar gammalt vid ankomst till Sverige. Obs! Detta gäller även dagstursresenärer!

 

Om du uppfyller något av följande kriterier undantas du från testkravet vid resa till Sverige:

• Svensk medborgare, giltigt pass är obligatoriskt!

• Bosatt i Sverige, styrks med utdrag ur folkbokföringsregistret

• Personer som är under 18 år

 

OBS! Resande behöver visa upp dokumentation som styrker något av kriterierna vid incheckning. ALLA resenärer måste ha pass för att kunna resa med oss!

Tyskland

Uppdaterad 2021-04-12 07:48

 

För att följa de nya restriktioner som finns så kommer vi från och med den 18 november sluta sälja alkohol ombord i våra barer och restauranger mellan klockan 24:00-05:00. Vår Bordershop är öppen enligt anslagna öppettider ombord.  

 

Tyskland har markerat Sverige som ett riskområde. Om du har varit i ett klassat riskområde inom en 10 dagars period från din ankomst behöver du omedelbart sätta dig i själv-karantän under 10 dagar. Din karantän kan avslutas tidigast efter 5 dagar med ett negativt Covid-19 testresultat.

 

Alla passagerare som reser in i Tyskland måste kunna uppvisa ett negativt Covid-19 test (PCR, LAMP eller antigen). som utförts tidigast 48 timmar före ankomst. Det negativa testresultatet måste finnas tillgängligt vid incheckningen. Testet måste vara skrivet på engelska, tyska eller franska och utföras av ett auktoriserat laboratorium inkluderat ett reseintyg. Observera att transitresor genom Tyskland är undantagna för testkravet.

 

Vaccinationer ersätter inte kravet på ett Covidtest!

 

Se nedan länkar för att hitta svenska vårdgivare som kan utfärda godkända resecertifikat:

Vårdgivare i Göteborg

Vårdgivare i Trelleborg

 

På grund av den rådande situationen är det även obligatoriskt för inresande i Tyskland att fylla i det digitala formuläret "Digital Registration On Entry". Formuläret vidarebefordras till den lokala hälsovården för att hålla koll på dina rese- och kontaktuppgifter. För att fylla i formuläret, gå till www.einreiseanmeldung.de och välj önskat språk. Observera: Följs inte restriktionerna riskeras böter på upp till 25 000 euro. 

 

Följande grupper behöver inte fylla i formuläret:

 

• Personer som endast har passerat ett riskområde.

• Personer som planerar en direkt transitresa genom Tyskland till ett annat land, utan att göra några stopp.

• Om du har uppehållit dig i ett riskområde i mindre än 24 timmar i samband med transit eller planerat att stanna i Tyskland mindre än 24 timmar.

• Om du reser till Tyskland av arbetsrelaterade skäl för att transportera människor och varor över gränsen via väg, järnväg, fartyg eller flygplan.

 

Trelleborg - Rostock

Färjorna seglar enligt aktuell tidtabell. Vi har begränsat antalet passagerare ombord. Vår shop och restaurang kommer att ha begränsade öppettider.

 

Observera.

Vid resa med vårt fartyg Mecklenburg-Vorpommern är det krav på att bära munskydd under hela resan.

 

Göteborg - Kiel

Färjorna på linjen Göteborg - Kiel seglar enligt aktuell tidtabell. Vi har begränsat antalet passagerare ombord.
Under denna period har vi ingen underhållning ombord.  På grund av restriktioner serveras mat i vårt café. 
Shoppen ombord är öppen med begränsade öppettider. 

 

Kielkryssen är inställd fram till och med 31 maj på grund av restriktionerna (kan komma att förlängas).

 

Resande till Sverige

På grund av rådande situation med COVID-19 har reserestriktioner införts. För att kunna resa med Stena Line TILL Sverige gäller att du har pass och kan uppvisa ett negativt Covid-19 test (PCR, LAMP eller antigen) som får vara max 48 timmar gammalt vid ankomst till Sverige. Detta gäller även dagstursresenärer!

 

 Om du uppfyller något av följande kriterier undantas du från detta:

• Svensk medborgare, giltigt pass är obligatoriskt

• Bosatt i Sverige, styrks med utdrag ur folkbokföringsregistret

• Personer som är under 18 år

 

OBS! Resande behöver visa upp dokumentation som styrker något av kriterierna vid incheckning. ALLA resenärer måste ha pass för att kunna resa med oss!

 

I korthet

 • Bokningar med Economyregler kan ombokas enligt ordinarie resevillkor. Nytt pris beräknas på resan. Vid avbokning gäller ordinarie resevillkor. Logga in och om- och avboka din resa.
 • Bokningar med Flexi- och Premiumregler kan ombokas enligt ordinarie resevillkor. Nytt pris beräknas på resan. Vid avbokning gäller ordinarie resevillkor. Logga in och om- och avboka din resa.

Polen

Uppdaterad 2021-05-03 09:00

 

Fr o m tisdagen 30/3 till fredagen 7/5 (med reservation för ytterligare förlängning) måste man vid gränspassagen visa upp ett negativt testsvar för pågående covid-19-infektion. Det får ha gått max 48 timmar mellan tillfället för provtagningen och gränspassagen. Kan man inte visa upp ett negativt testsvar, måste man gå på en tiodagars hemkarantän. Passagerare som omfattas av karantänplikten får göra ett covid-19 test på egen hand i Polen och om man under 48 timmar efter gränspassagen får ett negativt testsvar, då befrias man från karantänplikten.

 

Enligt regeringens förordning accepteras det antingen ett antigentest eller ett PCR-test och testresultatet bör vara utfärdat på polska eller engelska.

 

Personer som undantas från testkravet:

• lastbilschaufförer under arbete • besättningen av fartyg i samband med arbete

• personer vaccinerade mot covid-19 (alla nödvändiga doser, mot intyg på engelska eller polska)

• personer som blivit friska från covid-19, dvs. personer som har slutat färdigt självisolering eller sjukhusbehandling pga covid-19 inte senare än sex månader före gränspassagen – mot intyg

• andra personer listade i förordningen: https://dziennikustaw.gov.pl/D2021000057401.pdf (OBS! text på polska)

 

Vid ytterligare frågor rekommenderar vi ta kontakt med den polska Gränspolisen: tel. +48 22 500 40 00 (växel), +48 22 500 41 49, e-post: zg.kg@strazgraniczna.pl

 

För att kunna resa med Stena Line på våra fartyg till Polen och gå i land krävs ett negativt Covid 19 test (kravet gäller ej på våra 24h kryssar). Det får gå max 48 timmar mellan provtagningen och ankomst till Gdynia. Från och med 4 maj erbjuder vi möjlighet att göra ett test på terminalen i Karlskrona 60-120 minuter innan morgonavgången och kvällsavgången för 800 SEK. Ni behöver inte boka tid för testet. Besök https://sina.se/covid-19p.php för mer information om vår partner Sina.

 

För att följa de nya restriktioner som finns så kommer vi från och med den 18 november sluta sälja alkohol ombord i våra barer och restauranger mellan klockan 24:00-05:00. Vår Bordershop är öppen enligt anslagna öppettider ombord.  

 

Lagstadgade säkerhetsföreskrifter som gäller i hela Polen (när man redan lämnat båten och gått iland):

 

När man befinner sig utomhus bör man undvika trängsel (rekommenderas ett avstånd på två meter mellan personer som inte tillhör samma sällskap).

 

Munskydd är fram till fredagen 14/5 obligatorisk såväl utomhus som inomhus (affär/kollektiv transport/taxi osv.) i form av en ansiktsmask (halsduk, tubmössa, visir eller liknande är ej tillräckligt). Munskydd är dock inte obligatorisk i skogar, parker, botaniska trädgårdar och på stränder. Fr o m lördagen 15/5 är det inte längre obligatoriskt med munskydd utomhus, men kravet på munskydd inomhus gäller tills vidare. Alla restauranger och matställen i Polen stängs fram till fredagen 14/5 med undantag för take-away. Fr o m lördagen 15/5 kommer uteserveringar att ha öppet och fr o m lördagen 29/5 kommer det t o m finnas möjlighet att äta inomhus på restauranger. Personer över 70 år får inte förflytta sig utomhus med undantag av livsviktiga ärenden såsom inhandling av mat och läkarbesök. I köpcentra/gallerior finns ett begränsat antal personer som får vistas på plats samtidigt, beroende på anläggningens yta.

 

Situationen för vår passagerartrafik kan förändras och begränsningarna kan förlängas.

 

Resande till Sverige

På grund av rådande situation med COVID-19 har reserestriktioner införts. För att kunna resa med Stena Line TILL Sverige gäller att du har pass och kan uppvisa ett negativt Covid-19 test (PCR, LAMP eller antigen) som får vara max 48 timmar gammalt vid ankomst till Sverige. Detta gäller även dagstursresenärer!

 

 Om du uppfyller något av följande kriterier undantas du från detta:

• Svensk medborgare, giltigt pass är obligatoriskt

• Bosatt i Sverige, styrks med utdrag ur folkbokföringsregistret

• Personer som är under 18 år

 

OBS! Resande behöver visa upp dokumentation som styrker något av kriterierna vid incheckning. ALLA resenärer måste ha pass för att kunna resa med oss!

 

I korthet

 • Bokningar med Båtresa + boende kan ombokas enligt ordinarie resevillkor. Ring 0770-57 57 00 och välj knappval 3
 • Bokningar med Economyregler kan ombokas enligt ordinarie resevillkor. Nytt pris beräknas på resan. Vid avbokning gäller ordinarie resevillkor. Logga in och om- och avboka din resa.
 • Bokningar med Flexi- och Premiumregler kan ombokas enligt ordinarie resevillkor. Nytt pris beräknas på resan. Vid avbokning gäller ordinarie resevillkor. Logga in och om- och avboka din resa.

Lettland

Uppdaterad 2021-03-30 16:48

 

Från och med 15:e januari måste passagerare uppvisa ett negativt PCR-test genomfört max 72 timmar innan incheckning för resa till Lettland. Personer som inte kan visa upp ett negativt test kan inte resa med oss.

 

Undantag

• Barn upp till 11 år

• Lastbilschaufförer

• Sjömän som reser till och från fartyg

 Diplomater och deras familjer

 

Självisolering är obligatorisk i 10 dagar från ankomstdagen. 

 

Fram till 6:e april (datum kan förlängas) är resor till Lettland från EU endast tillåtna för arbete, studier, medicinska skäl, permanent bostad, trängande familjeskäl eller för genomresa.

För att följa de nya restriktioner som finns så kommer vi från och med den 18 november sluta sälja alkohol ombord i våra barer och restauranger mellan klockan 24:00-05:00. Vår Bordershop är öppen enligt anslagna öppettider ombord.  

 

På grund av Covid-19 hälsoåtgärder måste alla passagerare som reser till republiken Lettland fylla i formuläret för passagerarlokalisering. I detta formulär måste du ange kontaktuppgifter, reseinformation och adressen till var du ska bo. Formuläret måste fyllas i online på webbplatsen www.covidpass.lv tidigast 48 timmar före ankomst till Lettland. Passagerare måste presentera tryckt eller digital kopia av det ifyllda formuläret (QR-kod) innan de går ombord för att komma in i Lettland. Om man inte kan visa upp denna QR kod vid incheckning kommer man inte få gå ombord. 

 

 Munskyddet skall bäras i alla publika områden på fartyget från incheckning till avstigning. 

 

 • Vi ber om din förståelse och för att inte försena incheckningen innan du registrerar dig i hamnen i Nynashamn eller Travemunde, förbered alla nödvändiga dokument i förväg:
  QR-kod som en bekräftelse på det ifyllda lokaliseringsformuläret på www.covidpass.lv
  Negativt Covid-19 testresultat ej äldre än 72 timmar
  Pass för alla passagerare
  Fordonets registreringsbevis

 

Resande till Sverige

På grund av rådande situation med COVID-19 har reserestriktioner införts. För att kunna resa med Stena Line TILL Sverige gäller att du har pass och kan uppvisa ett negativt Covid-19 test (PCR, LAMP eller antigen) som får vara max 48 timmar gammalt vid ankomst till Sverige. Detta gäller även dagstursresenärer!

 

 Om du uppfyller något av följande kriterier undantas du från detta:

• Svensk medborgare, giltigt pass är obligatoriskt

• Bosatt i Sverige, styrks med utdrag ur folkbokföringsregistret

• Personer som är under 18 år

 

OBS! Resande behöver visa upp dokumentation som styrker något av kriterierna vid incheckning. ALLA resenärer måste ha pass för att kunna resa med oss!