Sök pris & boka

Nya regler för resor till våra destinationer

 

Våra färjelinjer påverkas av de nya regler som kommer allt eftersom länder inför restriktioner för resande. Vad det innebär för dig med en bokning hos Stena Line försöker vi reda ut nedan.

Om frågor kvarstår kan du kontakta oss via vårt kontaktformulär eller ringa till vår kundtjänst på 0770 - 57 57 00 


Öppettider

Vardagar: 8:30-17
Helger: 9-16  


Danmark

Uppdaterad 2020-03-17 17:16
Fr o m 12:00 den 14/3 tillämpar Danmark nya begränsningar i passagerartrafik in i landet med syfte att förebygga spridningen av coronavirus. Detta gäller till 13/4. (Kan komma att ändras.) Detta innebär förändringar i våra tidtabeller.

 

Göteborg - Fredrikshamn
Stena Danica seglar inte under perioden 23 mars till 21 juni.

 

Stena Jutlandica seglar enligt ändrad turlista under perioden 23 mars till 21 juni.
Till och med 13 april seglar vi med frakt och passagerare med ett giltigt syfte att vistas i Danmark. Detta avgörs av myndigheter vid ankomst till Danmark. 

 

Stena Vinga seglar enligt ändrad turlista under perioden 23 mars till 21 juni. Gående passagerare kan ej åka med.
Till och med 13 april seglar vi med frakt och passagerare med bil som har ett giltigt syfte att vistas i Danmark. Detta avgörs av myndigheter vid ankomst till Danmark.

Halmstad  - Grenå 

Stena Nautica seglar enligt ändrad turlista under perioden 23 mars till 21 juni. Lördagsavgångarna är inställda och gående passagerare kan ej åka med. 
Till och med 13 april seglar vi med frakt och passagerare med bil som har ett giltigt syfte att vistas i Danmark. Detta avgörs av myndigheter vid ankomst till Danmark.

 

Alla bokningar kommer att flyttas till närmaste avgång utan kostnad. De som vill ändra avgång kan göra det utan avgift. Är priset högre på den nya avgången betalar man mellanskillnaden. Alla kunder kommer att få information om ändringar via mail. Alla som har en dagstur bokad fram till 21 juni kommer att få information om hur ombokning av denna kan ske.  

 

Alla ändringar av bokningar sker i dagsläget utan extra avgifter. Här kan du själv ändra din bokning.

 

I korthet

 • Fotpassagerare kan ej åka Halmstad - Grenå eller Grenå - Halmstad. Från och med den 17 mars till den 21 juni. Alla berörda passagerare kommer att kontaktas.  
 • Bokningar med Dagsturer kommer att få information om hur ombokning sker.
 • Bokningar med Båtresa + boende i perioden 14/3 - 13/4 kan ombokas. Ring 0770-57 57 00 och välj knappval 3
 • Bokningar med Economyregler kan ombokas utan kostnad Nytt pris beräknas på resan. Vid avbokning gäller ordinarie resevillkor. Logga in och om- och avboka din resa.
 • Bokningar med Flexi- och Premiumregler kan ombokas utan kostnad. Nytt pris beräknas på resan. Vid avbokning gäller ordinarie resevillkor. Logga in och om-och avboka din resa.

Tyskland

Endast personer med giltig anledning får lov att resa in i Tyskland. Man måste kunna bevisa att man har giltig anledning och kunna uppvisa en bekräftelse på detta. Detta gäller tillvidare. Man kan bli stoppad i tullen, men även ute på vägarna.

 

Trelleborg - Sassnitz

På grund av Coronautbrottet är ön Rügen stängd för turister. Detta gör att vi inte längre kan segla på linjen Trelleborg - Sassnitz. Alla som har en bokning med transport biljett Economy, Flexi och Premium har fått ett mail med information och flyttad avgång till Rostock. Vill man ändra avgång kan man göra det och betala ev mellanskillnad. 

Alla bokningar med Dagstur får värdet av sin resa tillgodo hos Stena Line och kan boka en ny resa senare under året. Alla med bokning kommer att få ett mail med information om hur de går till väga för att boka en ny resa.  

 

Trelleborg - Rostock

Färjorna seglar enligt aktuell tidtabell. Vi har begränsat antalet passagerare ombord till 299 från och med måndagen den 23 mars. Vår shop och restaurang kommer att ha begränsade öppettider.

 

Göteborg - Kiel

Färjorna på linjen Göteborg -Kiel seglar enligt aktuell tidtabell.Vi har begränsat antalet passagerare ombord till 299 från och med 17 mars. Kryssningar inställda fram till 19 april. All underhållning ombord är inställd och vår buffé restaurang är stängd. Mat serveras i vår ála carté restaurang. Shoppen ombord är öppen men har begränsade öppettider.  

 

I korthet

Polen

Uppdaterad 2020-03-18 09:13

Vi gör allt för att hjälpa våra kunder att återvända till sina hem i Polen och Sverige, och våra färjor avgår tillsvidare enligt ordinarie tidtabell.
De datum som tidigare var otillgängliga dvs 18-24.03.2020 går nu att reservera.

Frakt - och passagerartrafik för både fot- samt bil resenärer avgår som normalt, med vissa begränsningar som följer de bestämmelser om tillfälligt återinförande av gränskontroller i Polen.
Polen har också infört begränsningar för passagerartrafik vid gränserna.

Alla passagerare omfattas av en hälsokontroll, som innebär att man mäter kroppstemperatur och fyller i en hälsodeklaration.
Polska medborgare och de övriga nationaliteter som släpps in av gränspolis pga. av rådande undantagsregler måste genomgå en obligatorisk 14-dagars karantän.
Övriga nationaliteter som inte omfattas av undantagsreglerna släpps inte in i Polen eftersom gränserna är stängda för utländska medborgare.

 

Undantagsregler för nekat insläpp i Polen.

 

 • Övriga nationaliteter som är gifta med eller är barn till polska medborgare.
 • Övriga nationaliteter som har en polsk medborgare som god man eller förvaltare.
 • Innehavare av det s.k. Polackkortet (Karta Polaka)
 • Diplomatisk personal och deras familjer
 • Övriga nationaliteter som har beviljats uppehållstillstånd i Polen.
 • Övriga nationaliteter som beviljats arbetstillstånd i Polen, dvs de som beviljats arbete enligt samma regler som polska medborgare, innehar arbetstillstånd för permanent eller säsongsbaserat arbete eller är innehavare av ett intyg om att personen har blivit anförtrott arbete i Polen.
 • Övriga nationaliteter som är yrkeschaufförer för gods- och persontransport i tjänst.

 

Undantagsregler för 14 dagars karantän i Polen

 

 • Övriga nationaliteter boende nära den polska landsgränsen (ej sjögränsen) som jobbar i Polen och pendlar genom landets gräns
 • Polacker boende nära landsgränsen (ej sjögränsen) som jobbar på andra sidan och pendlar genom landets gräns
 • Yrkeschaufförer inom gods- och persontrafik som passerar gränsen i tjänst.

 

För att förhindra spridningen av coronavirus, inför vi obligatorisk hytt för alla passagerare på våra dag- och nattfartyg.
Man rekommenderas att stanna i sin hytt under hela resan om man inte måste använda våra faciliteter ombord som är begränsade.
Situationen för vår passagerartrafik kan förändras och begränsningarna kan förlängas.


Alla ändringar av bokningar som sker innan avresa men senast 30:e april är utan extra avgifter men nytt pris beräknas. Här kan du själv ändra din bokning.

 

I korthet

Lettland

Uppdaterad 2020-03-16 18:28
Från och med 17 mars till och med den 14 april har Lettland stängt sina gränser. Detta medför att passagerare inte kan åka med färjorna till Lettland. Frakt hanteras av fraktavdelningen med nya restriktioner. 

 

Har du en resa bokad kan du boka om den här

 

I korthet

 • Bokningar med Båtresa + boende i perioden 18/3 - 14/4 kan avbokas enligt paketreselagen. Ring 0770-57 57 00 och välj knappval 3
 • Bokningar med Economyregler kan ombokas utan kostnad. Nytt pris beräknas på resan. Vid avbokning gäller ordinarie resevillkor. Logga in och om- och avboka din resa.
 • Bokningar med Flexi- och Premiumregler kan ombokas utan kostnad. Nytt pris beräknas på resan. Vid avbokning gäller ordinarie resevillkor. Logga in och om- och avboka din resa.