Sök pris & boka

Nya regler för resor till våra destinationer

 

Våra färjelinjer påverkas av de nya regler som kommer allt eftersom länder inför restriktioner för resande. Vad det innebär för dig med en bokning hos Stena Line försöker vi reda ut nedan.

Om frågor kvarstår kan du kontakta oss via vårt kontaktformulär eller ringa till vår kundtjänst på 0770 - 57 57 00 


Öppettider

Vardagar: 8:30-17
Helger: 9-16  

 

Har du bokat en resa med och lagt till Alianz försäkring kan du läsa vad som gäller för försäkringen här. 


Danmark

Uppdaterad 2020-06-15 15:25
Danmark är inte öppet för svenska turister. Personer med särskild anledning får resa in i landet. Detta avgörs av danska myndigheter. 

 

Göteborg - Fredrikshamn
Stena Danica seglar inte under perioden 23 mars till 30juni.

 

Stena Jutlandica seglar enligt ändrad turlista under perioden 23 mars till 30 juni.
Tills vidare seglar vi med frakt och passagerare med ett giltigt syfte att vistas i Danmark. Detta avgörs av myndigheter vid ankomst till Danmark. 
Dagsturer T/R med vändande båt är öppna för bokning. Shop, bar och restaurang är öppna och vi följer det regelverk som finns rund distansering. 

 

Stena Vinga seglar enligt ändrad turlista under perioden 23 mars till 30 juni. Gående passagerare kan ej åka med.
Tills vidare seglar vi med frakt och passagerare med bil som har ett giltigt syfte att vistas i Danmark. Detta avgörs av myndigheter vid ankomst till Danmark.

Halmstad  - Grenå 

Stena Nautica seglar enligt ändrad turlista under perioden 23 mars till 9 augusti. Landgångspassagerare kan åka med från och med 31 augusti.  
Tills vidare seglar vi med frakt och passagerare med bil som har ett giltigt syfte att vistas i Danmark. Detta avgörs av myndigheter vid ankomst till Danmark.

 

De som vill ändra avgång kan göra det utan avgift. Är priset högre på den nya avgången betalar man mellanskillnaden. Alla kunder kommer att få information om ändringar via mail.

 

Alla ändringar av bokningar sker i dagsläget utan extra avgifter. Här kan du själv ändra din bokning.

 

I korthet

 • Fotpassagerare kan ej åka Halmstad - Grenå eller Grenå - Halmstad. Från och med den 17 mars till den 21 juni. Alla berörda passagerare kommer att kontaktas.  
 • Bokningar med Båtresa + boende i perioden 14/3 - 15/7 kan ombokas. Ring 0770-57 57 00 och välj knappval 3
 • Bokningar med Economyregler kan ombokas utan kostnad Nytt pris beräknas på resan. Vid avbokning gäller ordinarie resevillkor. Logga in och om- och avboka din resa.
 • Bokningar med Flexi- och Premiumregler kan ombokas utan kostnad. Nytt pris beräknas på resan. Vid avbokning gäller ordinarie resevillkor. Logga in och om-och avboka din resa.

Tyskland

Uppdaterad 2020-06-26 12:46

Tyskland har 14 dagars karantän för länder med över 50 smittade per 100 000 invånare. Detta drabbar just nu Sverige. 

 

Trelleborg - Rostock

Färjorna seglar enligt aktuell tidtabell. Vi har begränsat antalet passagerare ombord. Vår shop och restaurang kommer att ha begränsade öppettider.

 

Göteborg - Kiel

Färjorna på linjen Göteborg - Kiel seglar för närvarande med lite modifierad tidtabell. Vi har begränsat antalet passagerare ombord.
Under denna period har vi ingen underhållning ombord.  På grund av restriktioner serveras mat i vårt café. 
Shoppen ombord är öppen med begränsade öppettider. 
Från och med 2020-03-31 har vi förlängt resan med 30 minuter. 
Vi avgår tidigare och vi ankommer senare till Göteborg. Våra ankomst- och avgångstider i Kiel är oförändrade.  

 

Trelleborg - Sassnitz

 

Stena Line har lagt ner linjen Trelleborg-Sassnitz. 

 

I korthet

Polen

Uppdaterad 2020-06-15 09:17

Polen öppnar sina gränser till alla EU- och Schengenmedborgare fr o m lördagen 13/6. 
Lagstadgade säkerhetsföreskrifter som gäller i hela Polen (när man redan lämnat båten och gått iland):

 • När man befinner sig utomhus bör man undvika trängsel (rekommenderas ett avstånd på två meter mellan personer som inte tillhör samma sällskap)
 • Ansiktsmask/munskydd är inte obligatorisk utomhus, däremot inomhus (restaurang/affär/kollektiv transport/taxi osv.) är alla tvungna att ta på sig antingen en ansiktsmask, munskydd, halsduk, tubmössa eller liknande
 • I butiker/restauranger ombedes alla att desinficera händer med handsprit som finns tillgänglig på plats; dessutom kan restaurangpersonalen bordsplacera större sällskap vid olika bord
För att förhindra spridningen av coronavirus, inför vi obligatorisk hytt för alla passagerare på våra dag- och nattfartyg.
Man rekommenderas att stanna i sin hytt under hela resan om man inte måste använda våra faciliteter ombord som är begränsade.
Situationen för vår passagerartrafik kan förändras och begränsningarna kan förlängas.

Alla ändringar av bokningar som sker innan avresa men senast 30:e juni är utan extra avgifter men nytt pris beräknas. Här kan du själv ändra din bokning.

 

 

I korthet

 • Bokningar med Båtresa + boende kan ombokas. Ring 0770-57 57 00 och välj knappval 3
 • Bokningar med Economyregler kan ombokas utan kostnad. Nytt pris beräknas på resan. Vid avbokning gäller ordinarie resevillkor. Logga in och om- och avboka din resa.
 • Bokningar med Flexi- och Premiumregler kan ombokas utan kostnad. Nytt pris beräknas på resan. Vid avbokning gäller ordinarie resevillkor. Logga in och om- och avboka din resa.

Lettland

Uppdaterad 2020-06-10 11:10

Internationella resenärer från länder som är rödmarkerade på listan från The Latvian Center for Disease Prevention and Control får inte resa in i landet. 

För personer som skall arbeta i Lettland finns det möjlighet att ansöka om inresa. Man får resa in i landet om man har dessa tillstånd. 

 

Det betyder att på rutten Nynäshamn - Ventspils kan vi transportera de som vi får ansökan om. Ansökan skall skickas in av arbetsgivaren och innehålla Företagsnamn, Adress och organisationsnummer. Utöver det så skall listan innehålla Förnamn, Efternamn och kontaktuppgifter till de personer som skall arbeta i landet. 

Ansökan skall skickas till info.lv@stenaline.com

 

I korthet

 • Bokningar med Båtresa + boende kan avbokas enligt paketreselagen. Ring 0770-57 57 00 och välj knappval 3
 • Bokningar med Economyregler kan ombokas utan kostnad. Nytt pris beräknas på resan. Logga in och om- och avboka din resa.
 • Bokningar med Flexi- och Premiumregler kan ombokas utan kostnad. Nytt pris beräknas på resan. Vid avbokning gäller ordinarie resevillkor. Logga in och om- och avboka din resa.