Sök pris & boka

Om båtresan


Djur med på resan till Tyskland

Djurägaren har som ansvar att hos Tullverket och Jordbruksverket ta del av de regler som är gällande och ansvarar själv för att all dokumentation samt övriga åtgärder är i ordning för ut- och hemresa.

Vid incheckningen ska personalen informeras om att djur finns med i fordonet
Bildäcket är låst under resan och tillträde för gäster är ej tillåtet. Djur kan endast resa med en person som handhar djuret. Kontakta även personalen ombord för mer information. På vissa fartyg får hundarna tas med på däck om följande regler följs: de måste gå direkt upp på däck, hållas kopplade, spillning måste tas om hand och de får ej lämnas ensamma. Av hygieniska själ får ej djuret tas med in i butik eller restaurang ombord. Kunden ansvarar själv för sitt djur under resan. 

Hund och katt skall ha pass för att få resa till andra EU länder
Passet skall kunna identifiera djuret via chip eller öronmärkning. Identifikationsnumret skall stå i passet.  
Det skall också finnas information om djuret är vaccinerat mot rabies.

Ytterligare information

 

Trelleborg–Rostock: Husdjur får vistas i anvisade platser ombord. De kan även vara kvar i bilen under överfarten. Bildäcket är låst under överfart. Önskar ni kontrollera djuret under överfart så prata med informationen. Husdjur måste bokas in på linjen Trelleborg - Rostock.


På M/S Skåne finns en hundlounge där hunden och husse/matte kan uppehålla sig. Ingen bokning krävs utan det är i mån av plats. 

 

Om hytt bokas så ska en djurhytt bokas.

 

Göteborg–Kiel: På Göteborg - Kiel måste djurhytt bokas. Husdjur får inte vistas ute i båten utan ska transporteras till hytten så fort som möjligt. I anslutning till djurhytterna finns en liten rastplats ute på däck.OBS! Om ni bokat båtresa + hotell. Tänk på att kontrollera med bokat boende om det är tillåtet att ha med husdjur.