Om oss

Vårt företag

Vi är Stena Line, ett av världens största färjerederier med över 33 300 resor per år. Allt vi gör bygger på våra kärnvärden gällande omtanke: omtanke om kunder, omtanke om resurser samt omtanke om varandra.

 

Stena Line har sina rötter i Sverige och vi är verkligen ett internationellt företag. Vi har över 6 100 medarbetare från 40 länder över hela Europa. Med huvudkontor ligger i Göteborg har vi en ruttbaserad organisation i sju affärsregioner.

 

Vi erbjuder prisvärda och smidiga färjetransporter för alla våra kunder med ett absolut åtagande för säkerhet och tillförlitlighet samt en minskad miljöpåverkan.

 

Vi är ett färjerederi med visionen att föra Europa samman för en mer hållbar framtid tillsammans.

        

Vårt svenska arv

Sten A Olsson växte upp på en ö på Sveriges västkust. I ung ålder lärde han sig att hårt arbete, samarbete och omtanke om varandra lönar sig. År 1939, 23 år gammal, startade han en affärshandel med metallskrot i Göteborg. Några år senare köpte han sitt första fartyg och resten är historia. Idag är hans son Dan vd (CEO) för Stena Group. Stena Line är fortfarande ett familjeägt företag med svenska rötter och vi är stolta över vårt arv.

 

Vår vision

Vår vision ”Att skapa en hållbar framtid i Europa” är det främsta målet för vår resa. Vi har redan det mest omfattande ruttnätet i Europa. Men i slutänden handlar det inte om vad vi gör utan om varför och hur vi gör det. Utifrån vår synvinkel är allt ihopkopplat. Genom att föra samman människor gör vi det möjligt för företag och samhällen att växa. Detta gör det i sin tur möjligt för oss att utvecklas som ett ännu säkrare och mer tillförlitligt företag som minskar sin miljöpåverkan steg för steg.

 

En ruttbaserad organisation

Vi har en ruttbaserad organisation inom sju geografiska affärsregioner: Danmark, Tyskland, norra Östersjön, södra Östersjön, norra Irländska, södra Irländska sjön och Nordsjön. Affärsregionerna gör det möjligt för företaget att dra nytta av synergier och fokusera på lönsamhet. Varje ruttorganisation ansvarar för sin egen lönsamhet.

 

Vår utökade familj på Stena AB

Stena Line är en del av Stena AB och tillsammans har vi 17 400 medarbetare över hela världen som varje dag arbetar för att skapa värde för våra kunder.

 

 Stena Line i korthet

  • 6 100 medarbetare
  • 20 färjelinjer
  • 40 fartyg
  • 19 miljarder kronor i omsättning

Våra rutter

Våra färjor

Vår hållbara resa