Kiel

Res till Kiel på Tysklands östersjökust och huvudstaden i Schleswig-Holstein, en vacker kuststad som är väl värd ett besök. 

 

Res direkt från Göteborg till Kiel och kliv rakt ut i staden från vår terminal. Den här moderna staden är känd för sin hamn, sitt livliga studentliv, en avslappnad livsstil och storstadskänsla. Gorch Fock, ett välseglat utbildningsskepp och en stor attraktion vid internationella seglingsevenemang, är en lika viktig del av stadsbilden som de enorma färjorna som lägger till vid Skandinavienkai. Kiel är verkligen sjöfartscentret i norr.

 

Strosa runt på gågatorna, shoppa allt från mode till fina tyska delikatesser i galleriorna och ta välförtjänta raster i de många kaféerna. Runt den väletablerade shoppinggatan Dänische Strasse och gågatan Holstenstrasse bubblar Kiels energi på full nivå. När du reser med färja med Stena Line kan du inte bara besöka Bordershop, utan även CITTI Markt, Kiels gigantiska stormarknad som erbjuder allt från charkuterier, fisk, frukt och grönsaker till ost och över 2 000 olika sorters vin och öl. CITTI-Park är en annan populär destination för shoppare. Här finns över 80 varumärkesbutiker och otaliga caféer och restauranger. För familjer som älskar att shoppa är outlet-centrat på McArthurGlen i Neumünster, som ligger mellan Kiel och Hamburg, rätta stället att hitta designerkläder till rabatterade priser.

 

När du är i Kiel får du inte heller missa att smaka lite lokalproducerad björkrökt skinka (Holsteiner Katenschinken) som har kallrökts i upp till åtta veckor, tillsammans med vit sparris, potatis med smör och hollandaise. En fisksmörgås är också ett utmärkt alternativ i Kiel – en lokal och unik specialitet. Besök även Kieler Brauerei am Alten Markt, Kiels eget traditionella bryggeri mitt i gamla stan, för att smaka på deras eget öl i en historisk, familjevänlig miljö. Feinheimisch i Schleswig-Holstein är ett aktivt nätverk av lokala livsmedelsproducenter, restaurangägare, bagerier, fiskrökerier och gårdar som erbjuder lokalproducerade matupplevelser av hög kvalitet. Området har många fantastiska äppelodlingar som är underbara att besöka på hösten.

 

Om du reser med barn finns det massor av roliga saker att roa familjen med i närheten av Kiel. Besök Weissenhäuser Strand, ett subtropiskt badparadis och semesterort precis vid Östersjön. Vill du hellre stanna på torra land? Strax norr om Lübeck, precis vid havet, ligger Hansapark, en tema- och upplevelsepark med ett stort utbud av åkattraktioner och aktiviteter för alla åldrar. Miniatur Wunderland, där du hittar världens största modelljärnväg samt miniatyrfärjor, fartyg och flygplan, är också en minnesvärd upplevelse för hela familjen. Se lemurer, apor och andra exotiska arter på Gettorf Zoo. I fågelhallen sjunger aror och kakaduor, noshörningsfåglar och kronduvor. Och bland kaktusarna och palmerna i det tropiska huset är det svårt att tro att man är i Tyskland. På Golf- und Landclub Gut Uhlenhorst, precis utanför Kiel, kan du spela en golfrunda i naturskön miljö med fantastisk havsutsikt. Både 18- och 9-hålsbanan är öppen året runt.

 

Visste du att Kiel är värdstad för Schleswig-Holstein Musik Festival, en av världens största festivaler för klassisk musik? Kiel-slottet, Kiel-fjordarna, operahuset och till och med Howaldt-varvet förvandlas till fantastiska scener under festivalen. I gamla stan hålls klassiska konserter även i den medeltida St. Nikolai-kyrkan. Längs Kielfjorden visar sjöfartsmuseet modellfartyg och båtinstrument i en tidigare fiskauktionshall. Kryssningsfartygen lägger till i terminalen Ostseekai i Germania-hamnen.

 

Är du redo att utforska den här fantastiska staden?

Res till Kiel på Tysklands östersjökust och huvudstaden i Schleswig-Holstein, en vacker kuststad som är väl värd ett besök. 

 

Res direkt från Göteborg till Kiel och kliv rakt ut i staden från vår terminal. Den här moderna staden är känd...

Läs mer Läs mindre

Välj din rutt ...

Njut av en resa till Tyskland

Från 1949 kr enkel resa, bil, förare och hytt

Bild på boendet

InterCityHotel Kiel

Bild på boendet

me and all hotel kiel

Bild på boendet

Hotel Astor Kiel by Campanile

Bild på boendet

Atlantic Hotel Kiel

Bild på boendet

the niu Welly

Bild på boendet

unique by ATLANTIC Hotels Kiel

Bild på boendet

Hotel Berliner Hof

Bild på boendet

ibis Styles Kiel

Bild på boendet

Aparthotel Adagio Access Kiel

Bild på boendet

Comfort Hotel tom Kyle

Välj din rutt ...

Njut av en resa till Tyskland

Från 1949 kr enkel resa, bil, förare och hytt

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.