Mecklenburg-Vorpommern

Ett sagoäventyr

 

Mecklenburg Vorpommern är en delstat i nordöstra Tyskland som ligger längs Östersjön. Dess fantastiska kustlinje gör Mecklenburg Vorpommern till en av Tysklands ledande turistdestinationer. Med ett utsökt utbud av mat, kultur och imponerande landskap kommer du garanterat att ha ett actionfyllt äventyr.

 

Lär dig Mecklenburg Vorpommerns enorma och fascinerande historia med ett besök på ett av dess många museer som erbjuder insikter i historia, teknik och naturvetenskap. Res tillbaka i tiden på friluftsmuseet Klockenhagen och upplev livet på en bondgård från 1600-talet till början av 1900-talet. Tillbringa dagen med att utforska OZEANEUM Stralsunds 46 akvarier och träffa ”Niki”, den kvinnliga sandtigerhajen innan du beger dig upp på takterrassen för att få se Humboldt-pingvinerna. 

 

Beläget på sin egen ö kan du upptäcka Schwerins slottsmuseum. Slottet ligger bland sjöar och trädgårdar och ser ut som något från en saga med sina magnifika balsalar. Besök museet för att få se fantasifulla rum, vapen, fint porslin och silver från hertigtiden.

 

Oavsett om du föredrar finare restauranger, kaféer eller bara något i farten är matscenen i Mecklenburg Vorpommern full av läckra smaker som kommer att tillfredsställa allas gommar. Om du gillar fiskbaserade rätter är det här något för dig! Skäm bort dig själv med fisk som rökts över bokspån, stekts i smör eller tillagats i krispiga bakverk med öl. 

 

Havtorn innehåller sju gånger mer C-vitamin än andra citrusfrukter. På Sanddorn Storchennest-odlingen kan du lära dig om denna kraftfulla frukt som är känd som Nordens citron och få tag på några läckra souvenirer längs vägen. Deras sylt är helt underbar!

 

Ett sätt man kan utforska Mecklenburg Vorpommern är på cykel och det finns många cykelleder för alla nivåer och åldrar att dra nytta av. Du kan åka i din egen takt eller anmäla dig till en rundtur och upptäcka pittoreska byar och landskap. Om du föredrar att vandra finns det flera vackra sevärdheter att utforska, som den upphöjda kustvägen Jasmund. Rügens kalkkust är en riktig sevärdhet och ett måste för alla som besöker ön. När du når slutet belönas du med fantastisk utsikt över kalkkusten och Östersjön.

 

Upptäck de olika vandringslederna i Müritz nationalpark och ge dig ut på de ihållande skogs- och landsvägarna. Om du föredrar att vara ute på vattnet kan du segla på Müritz, Tysklands största inlandssjö. För de som vill ha lugn och ro finns det många kanotområden att utforska. I Mecklenburg Vorpommern ligger Sternbergsjöarna, Feldbergsjödistriktet, Mecklenburgs låglandsslätter samt Warnow- och Peenefloderna.

 

Om du hade hoppats på lite golf så har du tur eftersom det finns fantastiska golfbanor för både nybörjare och erfarna spelare. Golfhotel Serrahn är omgiven av vackra sjöar och gröna ängar och är den perfekta platsen för att spela en runda! 

 

Att bevittna tranornas dans är ett måste för alla fågelälskare. Två gånger om året samlas de majestätiska fåglarna i vattnet i Bodden och sjöarna i Mecklenburg Vorpommern och skapar ett hisnande spektakel med sin rituella trandans.

 

Oavsett hur du vill tillbringa dina dagar kan du boka en utflykt till Mecklenburg Vorpommern och fördjupa dig i fantastisk natur eller adrenalinframkallande aktiviteter innan du njuter av regionens utsökta mat och dryck.

Ett sagoäventyr

 

Mecklenburg Vorpommern är en delstat i nordöstra Tyskland som ligger längs Östersjön. Dess fantastiska kustlinje gör Mecklenburg Vorpommern till en av Tysklands ledande turistdestinationer. Med ett utsökt utbud av mat, kultur och imponerande landskap kommer du garanterat...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Tyskland

Från 799 kr enkel väg, bil och förare

Välj rutt...

Njut av en resa till Tyskland

Från 799 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

  • Berlin

    Ta färjan från Göteborg till Kiel eller färjan från Trelleborg till Rostock så tar du dig enkelt till staden med bil. Berlin har glamour, kultur, imponerande sevärdheter, fantastisk shopping, restauranger i världsklass och ett pulserande nattliv med trendiga barer och klubbar.  Stämningen är elektrisk! Men Berlin är även Tysklands grönaste stad med gott om parker, skogar och sjöar där du kan ta en paus från det snabba tempot.

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.