Schleswig-holstein

Schleswig-Holstein – Sann nord

 

Schleswig-Holstein beskrivs som Tysklands sanna nord och är Tysklands nordligaste stat. Oavsett om du vill ha en stadssemester med livlig kultur och kulinariska upplevelser eller om du är sugen på att ge dig ut på en resa och upptäcka sevärdheterna och ljuden som staten har att erbjuda är Schleswig-Holstein den rätta platsen för dig.

 

Kiel är huvudstaden i Schleswig-Holstein och har en lång historia inom skeppsbyggnad och marina traditioner. Detta syns än idag med alla många museer och utställningar. Kielkanalen är världens mest trafikerade konstgjorda vattenväg och ansluter staden till Nordsjön. Njut av stadens sjöfartsatmosfär och packa in en hektisk dag med att se konsten på stadsgalleriet Kiel som har modern och regional konst innan du shoppar.

 

Mölln är en liten stad som är känd för sin tidigare invånare och berömda gycklare Till Eulenspiegel. Du kommer att märka den karaktären i hela staden och ryktet säger att om du besöker Eulenspiegel-fontänen på den historiska marknaden och snabbt gnuggar hans bronstumme och trycker på stövelns spets så kommer det att ge dig tur!

 

Om du vill bli en chokladmästare kan du lägga fyra timmar av din dag åt sidan och delta i en pralinworkshop i Mölln och lära dig att skapa och dekorera dessa sötsaker.

 

Vandra längs de smala, slingrande gatorna i Lübeck med sin bakgrund på UNESCO:s världsarvslista och utforska dolda gårdar. Holstensporten är ett måste att se och är ett av Lübecks mest ikoniska landmärken. Den gotiska stadsporten har dekorerat många vykort, frimärken och 2-Euromynt genom åren.

 

Är du redo för en utmaning? Vad sägs om en stadstur i Lübeck där du kan vara med om en rolig skattjakt? Besök sevärdheterna Puppenbrücke, Lübeck-katedralen och Kärleksbron och hitta ledtrådar längs vägen. Tävlingen är igång!

 

Lämna stadsljuden bakom dig och ta dig till Schleswig-Holsteins stränder och öar. Njut av lugn och ro på en hälso- eller spaanläggning eller prova dina flygkunskaper med en drake eller vindsurfa. Båda sporterna har blivit allt populärare under årens lopp med flera drak- och vindsurfingbutiker som har öppnat i regionen.

 

Ön Föhr i Nordsjön ligger i Vadehavet och är en världsarvsplats. Den är mest känd för sina vackra trädgårdar och thalassoterapi (läkning genom hav, luft och vatten). Med sitt skiftande landskap, från sandstränder till frodig grönska har denna strand många roliga evenemang under året och är perfekt för en hektisk familjesemester.

 

Stockenstiegtrail-leden är öppen för turister från juni till september där man kan utforska Eidershedt-halvön. Sedan 1929 har dessa vidsträckta träskmarker lockat turister att promenera längs en smalare väg och korsa flera broar innan de når den berömda Westerheaver-fyren. Den röd-vita fyren blev ikonisk när den hamnade i en Jever-ölreklam på 70-talet. Ta en guidad tur och efter att du har klättrat 157 steg upp till fyrens topp kommer du att förundras av panoramautsikten över halvön.

 

En av de mest populära sevärdheterna i Schleswig-Holstein är Glücksburg-palatset. Denna majestätiska byggnad ligger precis vid gränsen till Danmark och anses vara ett av de mest betydande renässanspalatsen i norra Tyskland. Du kan ta en guidad tur för att lära dig byggnadens turbulenta historia när den användes som bostad för Schleswig-Holsteins hertiga familjer.

 

Matälskare kommer att älska Schleswig-Holstein som är känt för sina läckra smaker och upplevelser! Provsmaka regionala och säsongsbetonade ”Feinheimisch” vilket betyder ”lokal finmat” från lokala restaurangägare och livsmedelsproducenter.

 

En utflykt till Schleswig-Holstein är ett väntande äventyr fylld med legender, mat och naturlandskap! 

Schleswig-Holstein – Sann nord

 

Schleswig-Holstein beskrivs som Tysklands sanna nord och är Tysklands nordligaste stat. Oavsett om du vill ha en stadssemester med livlig kultur och kulinariska upplevelser eller om du är sugen på att ge dig ut på...

Läs mer Läs mindre

Segla till Tyskland

till Kiel

Från 1949 kr enkel resa, bil, förare och hytt

Segla till Tyskland

till Kiel

Från 1949 kr enkel resa, bil, förare och hytt

Upptäck fler destinationer

  • Berlin

    Ta färjan från Göteborg till Kiel eller färjan från Trelleborg till Rostock så tar du dig enkelt till staden med bil. Berlin har glamour, kultur, imponerande sevärdheter, fantastisk shopping, restauranger i världsklass och ett pulserande nattliv med trendiga barer och klubbar.  Stämningen är elektrisk! Men Berlin är även Tysklands grönaste stad med gott om parker, skogar och sjöar där du kan ta en paus från det snabba tempot.

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.