Bayern

Prost till Bayern!

 

Bayern kallas officiellt delstaten Bayern och är en region i sydvästra Tyskland. Rik på marknader, natur, utsökt mat och dryck – det finns massor av saker att göra!

 

Efter ett avbrott under 2020 och 2021 är nedräkningen till den årliga Oktoberfest 2022 nu igång. Den största öl- och nöjesfestivalen i världen hålls i den största mässplatsen i München som kallas Theresienwiese. Under 16–18 dagar kan besökare njuta av nöjesattraktioner, bayersk mat och öl. Varför inte dra full nytta av upplevelsen och investera i traditionella kostymer som Dirnhl som är en blus under ett blusliv med hög kjolmidja och ett förkläde.  Visa upp dina ben i Lederhosen som är knähöga skinnbyxor! Intressanta fakta om Oktoberfest – det är den enda festivalen i världen som har en loppcirkus och en ”grupp” med cirka 60 loppor som underhåller barn.

 

Som hem till världens största ölfestival är det ingen överraskning att Bayern har många klosterbryggerier som varierar från traditionella till moderna. Med så många att utforska får du din sejdel fylld på nolltid! Weltenburg-klostret ligger på Donau-Gorge och sägs ha grundats år 600. Bryggeriets stjärna är Weltenburger Kloster Barock Dunkel och denna prisbelönta krämiga öl har vunnit guldpriset vid World Beer Cup i USA tre gånger! Bayerns delstatsbryggeri Weihenstephan i Freising är känt för att vara världens äldsta bryggeri som brygger 16 olika typer av öl.

 

Det finns inget bättre tillfälle att utforska Bayern än under julen eftersom det är känt för sina spektakulära julmarknader. Kempten: Den långa shoppingkvällen äger rum den första lördagen i Advent och anordnas på Hildegardplatz framför St. Lawrence Basilica. Den här shoppingupplevelsen sent på kvällen blir extra speciell med eldsprutare och körsång. Dossenbergerhof i gamla stan i Günzburg förvandlas till en julby från 1:a till 5:e december. Njut av framträdanden från artister och musikgrupper medan du shoppar handgjorda varor. Ett besök på världsberömda Christkindlesmarkt är ett måste med stånd som är fullpackade med handgjorda varor som blir perfekta julklappar. Medan du är där kan du prova  Nürnberg Lebkuchen (en pepparkaka) och Nürnbergs röda öl från Altstadthofs hembryggeri.

 

Om du älskar att utforska naturen är Bayern platsen för dig. Vad sägs om att vandra med snöskor genom den bayerska skogen eller ta ett steg längre och åka längdskidor mellan bergstopparna Großer Arber och Brotjacklriegel? Oavsett om du föredrar höga farter istället för något långsammare kan du njuta av de många floderna som Bayern har att erbjuda, hoppa ombord på en båt eller en flotte och om du inte vill bli blöt om fötterna kan du vandra längs flodbanken.

 

Erlangen må vara Bayerns minsta stad men den har ingen brist på äventyr. Känd som Tysklands ”serietidningshuvudstad” kan du vandra genom de många trädgårdarna och upptäcka fantastiska skulpturer och konst som kommer att stoppa dig i dina spår.

 

Utforska Olympiapark i Bayerns huvudstad, München, som skapades för sommar-OS 1972. Gärtnerplatzviertel är ett livligt distrikt med många utsökta restauranger som serverar tyska rätter som currywurst (ångkokta och stekta fläskkorvar som är kryddade med curryketchup) och en mängd tillfälliga mode-, möbel- och vinylbutiker som bara väntar på att upptäckas.

 

Visste du att BMW är över 100 år gammalt? Besök BMW-museet och lär dig allt om historien bakom det dynamiska varumärket som ständigt uppfinner nya sätt att avnjuta bilkörning.

 

Oavsett din föredragna hastighet i livet, om du föredrar livliga festivaler, att upptäcka lokal konst, provsmaka öl från mikrobryggerier eller utforska vildmarken har Bayern något som passar allas aptit. 

Prost till Bayern!

 

Bayern kallas officiellt delstaten Bayern och är en region i sydvästra Tyskland. Rik på marknader, natur, utsökt mat och dryck – det finns massor av saker att göra!

 

Efter ett avbrott under 2020 och 2021 är nedräkningen till den årliga Oktoberfest 2022 nu igång. Den största öl- och nöjesfestivalen i världen hålls i den största mässplatsen i München som kallas Theresienwiese. Under 16–18 dagar kan besökare njuta av nöjesattraktioner, bayersk mat och öl. Varför inte dra full nytta av upplevelsen och investera i traditionella kostymer som Dirnhl som är en blus under ett blusliv med...

Läs mer Läs mindre
Avgång
Retur

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.