Hamburg

Hamburg ligger i norra Tyskland och är en av världens vackraste och charmigaste städer. 

 

Ta färjan från Göteborg till Kiel eller färjan från Trelleborg till Rostock och nå staden enkelt efter två timmars biltur. Hamburg har hundratals kanaler, vackra parker och trädgårdar (Planten un Blomen är ett måste), den fantastiska Alstersjön och floden Elbe. Hamburg erbjuder besökare kultur, musikaler, shopping i världsklass, spännande nattliv och fantastiska historiska platser.

 

Ta en stadstur på Hamburg Hummelbahn och få en fantastisk överblick över staden – en bra referenspunkt för att lära känna din omgivning är stadens centrala Jungfernstieg Boulevard som förenar Neustadt (Nya staden) med Altstadt (Gamla stan). Efter London är Hamburg Europas näst största musikalmetropol. Ett besök till den otroliga Elbphilharmonie-konserthallen i hamnen är en underbar upplevelse. Det har blivit stadens nya landmärke och är ett av världens största konserthus. Ta en guidad tur i den unika byggnaden och njut av panoramautsikten över Hamburg från PLAZA-utsiktsplatsen. 

 

Hamburger Rathhaus eller stadshuset är en unik sevärdhet som byggdes i neorenässansstil i slutet av 1800-talet. Med fler rum än Buckingham Palace är det enormt och väl värt ett besök. Om du planerar att resa till Hamburg får du inte missa Miniatur Wunderland där du hittar världens största modelljärnväg. Promenera runt modelltågen, fordonen, flygplanen och fartygen som motsvarar verkliga platser runt om i världen. Projektet inleddes år 2000 och omfattar för närvarande en yta på 1 490 m2. Det är en fantastisk plats att besöka och en av Hamburgs mest populära sevärdheter. Om du reser med barn kan du ta en tur till Hansaparken, precis norr om Lübeck för en dag med skoj, lekar och svindlande höjder! Nöjes- och upplevelseparken har ett stort antal fantastiska attraktioner och shower samt över 35 åkturer. Om en lugnare dag är mer din grej är en resa till Hagenbeck-djurparken också kul.

 

Om du är ute efter nattliv kommer Hamburg inte att göra dig besviken. Reeperbahn och St Pauli är de två bästa platserna för festbesökare och är de mest populära områdena i staden. En annan bra plats att njuta av en drink är den trendiga Skyline Bar 20up på Empire Riverside Hotel. Här kan du njuta av den vackra utsikten över staden, hamnen och Elbe medan du njuter av en avkopplande drink. Visste du att The Beatles föddes i Liverpool men växte upp i Hamburg? Följ med på en rundtur som börjar varje fredag på Beatlesplatz, Reeperbahn, och upplev historien, musiken och atmosfären.

 

Hamburg har över 4 000 restauranger och en oändlig mängd caféer. Missa inte Hamburgs fisk och skaldjur, som är bland de bästa och färskaste du kan hitta i landet. Här finns även fler Michelinrestauranger än i någon annan tysk stad! Njut av en resa till Hamburgs fiskmarknad där nattugglor och marknadsentusiaster träffas tidigt varje söndag för att antingen avsluta kvällen eller påbörja dagen i den historiska fiskauktionshallen. Njut av nyfångad fisk eller drick en skummande öl medan du njuter av livemusiken. Ett besök på ett bryggeri är ett måste när du besöker Hamburg och vi rekommenderar Gröningers privatbryggeri där du kan njuta av typiska tyska maträtter och utsökt Gröninger-öl på flaska i gamla ekfat.

 

Äntligen dags att shoppa – var ska vi börja? Här finns så mycket att välja på! Från shoppingcentret Europa Passage till designerbutikerna på Karoviertel, from Mönckebergsstraße till Neuer Wall, Spitalerstraße till McArthurGlen Neumunster – i Hamburg finns något för alla.

 

Hamburg är verkligen skönheten vid havet!

Hamburg ligger i norra Tyskland och är en av världens vackraste och charmigaste städer. 

 

Ta färjan från Göteborg till Kiel eller färjan från Trelleborg till Rostock och nå staden enkelt efter två timmars biltur. Hamburg har hundratals kanaler, vackra...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Tyskland

Från 1634 kr enkel resa, bil, förare och hytt

Bild på boendet

Hotel Europäischer Hof Berk OHG

Bild på boendet

Barcelo Hamburg

Bild på boendet

Novum Hotel Graf Moltke Hamburg

Bild på boendet

Scandic Hamburg Emporio

Bild på boendet

Le Méridien Hamburg

Bild på boendet

NH Collection Hamburg City

Bild på boendet

Courtyard by Marriott Hamburg City

Bild på boendet

Hamburg Marriott Hotel

Bild på boendet

Steigenberger Hotel Hamburg

Bild på boendet

Novum Hotel Alster

Bild på boendet

Ruby Lotti Hotel Hamburg

Bild på boendet

Hotel Hafen Hamburg

Bild på boendet

Signature Hotel Astoria Hamburg

Bild på boendet

AMERON Hamburg Hotel Speicherstadt

Bild på boendet

Hotel Fürst Bismarck

Bild på boendet

relexa hotel Bellevue

Bild på boendet

Lindner Hotel Hamburg Am Michel, part of JdV by Hyatt

Bild på boendet

ARCOTEL Rubin Hamburg

Bild på boendet

THE MADISON Hotel Hamburg

Bild på boendet

Generator Hamburg - Hostel

Välj rutt...

Njut av en resa till Tyskland

Från 1634 kr enkel resa, bil, förare och hytt

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.