Rostock

Vackra Rostock är en livlig hamnstad med både själ och personlighet.

 

Du tar dig enkelt hit med Stena Lines linje Trelleborg–Rostock. Ta bilen, res till Rostock  och upplev allt som norra Tyskland har att erbjuda.  Rostock kombinerar storstadskänsla med vacker hansearkitektur, ett intressant kulturliv, modern gastronomi och fantastisk shopping, vilket gör staden till en perfekt destination för en kort vistelse eller längre semester. Här finns norra Europas äldsta universitet, medeltida kyrkor, museer, stadsportar, traditionella havsbad och så mycket mer.

 

I området Kröpeliner Tor Vorstad finns mängder av restauranger, barer och caféer att utforska. Ta en paus här för en svalkande dryck eller gå hit på kvällen och njut av en god middag. Rostock är en otrolig shoppingstad – med allt från Doberander Plats till Neuen Markt och Universitetsplatsen till hamnen med gågator som Kröperliner Strasse.  I den gamla stadsdelen kan du besöka den medeltida Mariakyrkan och se det astronomiska uret som kan dateras till 1472.  Gör en utflykt till Warnemündemed det traditionsrika havsbadet, färgglada bodar, små butiker och populära restauranger och caféer. Ta en promenad ut på piren i Graal–Müritz och beundra utsikten över Östersjön.  På kvällarna används piren ofta av lokala fiskare, och på dagen kan du hoppa på en färja och utforska Östersjön ytterligare. I juli varje äger festivalen Seebrückenfest rum, där man firar öppnandet av piren med fyrverkerier.

 

Rostocks botaniska trädgårdar har ett arboretum, vackra alpina trädgårdar och en japansk trädgård.  

 

För familjer är Karls Erlebnis Dorf en rustik, familjevänlig äventyrspark med gokart, djur- & lekpark och en bondgårdsbutik.  Barnen kommer att älska att vara här. Den underbara bondgårdsmarknaden säljer hemlagad jordgubbssylt, nybakat bröd, hemdekor och mycket mer. På Rostock Zoo kan du se nästan 1 700 djur från över 250 olika arter från hela världen. 

 

Rostock väntar på dig! 

Vackra Rostock är en livlig hamnstad med både själ och personlighet.

 

Du tar dig enkelt hit med Stena Lines linje Trelleborg–Rostock. Ta bilen, res till Rostock  och upplev allt som norra Tyskland har att erbjuda.  Rostock kombinerar storstadskänsla med...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Tyskland

Från 499 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

Vienna House Sonne Rostock

Bild på boendet

Radisson Blu Hotel, Rostock

Välj rutt...

Njut av en resa till Tyskland

Från 499 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

  • Berlin

    Ta färjan från Göteborg till Kiel eller färjan från Trelleborg till Rostock så tar du dig enkelt till staden med bil. Berlin har glamour, kultur, imponerande sevärdheter, fantastisk shopping, restauranger i världsklass och ett pulserande nattliv med trendiga barer och klubbar.  Stämningen är elektrisk! Men Berlin är även Tysklands grönaste stad med gott om parker, skogar och sjöar där du kan ta en paus från det snabba tempot.

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.