Lübeck

Lübeck i norra Tyskland är en mycket gammal Hansestad som kallades "Hanseförbundets drottning".

 

Dess medeltida atmosfär, gotiska tegelarkitektur, historiska och kulturella sevärdheter dominerar staden och gör den till en fantastisk plats att besöka.  Det är enkelt att ta sig till Lübeck när man reser med färja från Göteborg till Kiel eller Trelleborg till Rostock och med bil kan du utforska Lübeck och andra platser.

 

Den gamla stadskärnan omges av vatten och har sju torn och en 1000-årig historia.  Holstentor, en av Lübecks fyra ursprungliga stadsportar, byggdes främst som en symbol för stadens makt och rikedom. Mariakyrkan har världens högsta tegelvalv, och alldeles intill den ligger det moderna MuK – konsert- och kongresshuset där Schleswig-Holstein Musik Festival äger rum. Med sina ovanliga murar och små torn har Lübecks rådhus sedan år 1226 varit en viktig och ståtlig byggnad för Lübeck.  Lübeck är känt för sina Nobelprisvinnare. Både Willy Brandt, Günter Grass och Thomas Mann kommer från staden. På Europeiska Hansamuseet kan du lära dig mer om Hansans historia genom en interaktiv utställning och sedan ta en kopp kaffe i museets "Café Fräulei Brömse".   På Drägerhaus-museet kan du se verk av välkända konstnärer som Edvard Munch, som bodde i Lübeck under tidiga 1900-talet. Museet ligger i en 1700-talsbyggnad som är en av de vackraste i hela norra Tyskland. Beundra de sex historiska Salzspeicher-tegelbyggnaderna längs floden Trave alldeles intill Holstentor. De byggdes på 1500- till 1700-talet och användes till att förvara salt som man bröt i närheten av Lüneburg och fraktade till Lübeck via Stecknitz-kanalen.

 

Lübeck är känt runtom i världen för sin marsipan. På Niedereggers kan du se hur marsipanen tillverkas och köpa med dig marsipan till familj och vänner. Mer sötsaker hittar du om du besökerLübecker Bonbon Manufaktur där alla sötsakerna tillverkas för hand av naturliga ingredienser. I Lübeck kan du shoppa både exklusivt och billigt! På Hüxstrasse är butikerna ganska lyxiga men om du vill besöka klassiska varuhus kan du bege dig till Königstrasse, Holstenstrasse eller Mühlenstrasse. Ta en promenad längs de kullerstensbelagda gatorna i Fleischhauerstasse och Wahmstrasse och stanna till på något av de charmiga kaféerna och restaurangerna och njut av atmosfären på denna vackra plats.  Medan Lübeck är känt för sin kultur och historia är staden också en livlig underhållningsplats med många tavernor, barer och nattklubbar som vaknar till liv när solen går ner.

 

Letar du efter något roligt för hela familjen?  Se till att ett besök i Hansapark är med på din lista.  Den marina nöjesparken i Sierksdorf nära Lübeck erbjuder fantastiska attraktioner och äventyr för hela familjen.  Museum für Puppenteather (Dockteatermuseet) består av fem sammanlänkande historiska korsvirkeshus med en av världens största samlingar av teaterdockor, scener, rekvisita och affischer från tre århundraden och från alla världens hörn. 

 

Lübeck – väntar på dig!

Lübeck i norra Tyskland är en mycket gammal Hansestad som kallades "Hanseförbundets drottning".

 

Dess medeltida atmosfär, gotiska tegelarkitektur, historiska och kulturella sevärdheter dominerar staden och gör den till en fantastisk plats att besöka.  Det är enkelt att ta sig...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Tyskland

Från 1634 kr enkel resa, bil, förare och hytt

Bild på boendet

Atlantic Hotel Lübeck

Välj rutt...

Njut av en resa till Tyskland

Från 1634 kr enkel resa, bil, förare och hytt

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.