Polen med färja – låt din bilresa börja!

En plats för sig!

 

Detta vackra land, som officiellt kallas Republiken Polen, är hem till en mängd städer, olika landskap till lands och till sjöss och ett av de varmaste välkomnanden du kan hitta i hela Europa. Segla med oss från Karlskrona, Sverige, så är Gdynia ditt första stopp på en resa som garanterat kommer att bli storslagen...

 

Polen är oöverträffat när det gäller natursköna vägar. Oavsett om du föredrar att köra eller vandra har du hundratals kilometer kust att utforska – och det inkluderar några av världens mest spektakulära stränder. Gdynia är ett populärt turistområde på sommaren och har en av landets bästa stränder.

 

Och även om Polen ofta uppfattas som platt, har landet sin rättmätiga andel bergskedjor – som Tatra, Karpaterna, Sudet Bieszczady och Świętokrzyskie. Tatra, det mest kända, sträcker sig över Polen och Slovakien och den högsta toppen heter Gerlach. Staden Zakopane ligger vid foten av bergen i södra Polen och är på sommaren den mest populära orten bland klättrare och vandrare och på vintern bland skidåkare och snowboardåkare. Härifrån kan du ta dig till Kasprowy Wierch och Gubałowka med linbana och bergbana. Zakopane är också känt för sin unika arkitektur – vackra trähus där de flesta byggts vid förra sekelskiftet – och en otrolig marknad där du kan provsmaka regionala rätter.

 

Du kanske blir förvånad att höra att Polen har den enda öknen i Centraleuropa. Błędów-öknen, som ligger mellan Kraków och Katowice, är känd som det polska Sahara. Här kan du rida, vandra eller bara ta några bilder – det finns pedagogiska stigar, picknickplatser och utsiktstorn från vilka du kan ta den där perfekta bilden.

 

Polen har också inte mindre än 16 världsarvsplatser, varav några finns i Kraków, Warszawa, Wieliczka och Bialowieza-skogen. När man är i Polen beger sig många också till Auschwitz-Birkenau, ett levande minnesmärke och museum av intresse för historiker, humanister och alla som vill få en bättre förståelse för efterkrigstidens Europa och världen i stort. 

 

Polen har också en av världens största borgar, Malbork, som ligger inte långt från Gdansk och är en annan av UNESCO:s världsarvsplatser i Polen.

 

Det finns också många underbara städer att upptäcka på din resa i Polen. Alla har en imponerande arkitektur och livliga torg, men varje stad bjuder på en annan smak av Polen. I dag är Warszawa en vidsträckt metropol där den polska kulturen blandas med globala influenser för att erbjuda det bästa från olika världar. Det är Polens största stad men du kommer ändå att gilla lugnet i den gamla staden med dess kyrka och slott.

 

Matälskare är förtjusta i Polens mycket annorlunda kök – det är husmanskost med en kaloririk twist! Bland de alltid rika och köttiga polska delikatesserna finns Pierogi-dumplings, Bigos-gryta, Kielbasa-korv, Oscypek-rökt ost och Paczki – polska munkar. Du kommer också märka att Polen är riktigt prisvärt när det gäller restaurangbesök, shopping och boende – en zloty räcker långt! 

En plats för sig!

 

Detta vackra land, som officiellt kallas Republiken Polen, är hem till en mängd städer, olika landskap till lands och till sjöss och ett av de varmaste välkomnanden du kan hitta i hela Europa. Segla med...

Läs mer Läs mindre

Ta färjan med Stena Line

Njut av en resa till Polen

Från 999 kr enkel väg, bil och förare

Hamnar

Map showing the routes to and from Poland

Stena Lines hamn i Gdynia ligger i nordöstra Polen cirka 40 km norr om Gdansk. Hamnen är lätt att ta sig till från motorväg S6 och har goda kollektivtrafikförbindelser.

Valda destinationer

Ta färjan med Stena Line

Njut av en resa till Polen

Från 999 kr enkel väg, bil och förare

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.