Kraków

För att vara en stad i den gamla världen är Kraków rätt häftigt.

 

Kraków är ett mycket populärt turistmål – och inte utan anledning. Det är Polens näst största stad och även om den är kompakt finns det ett stort utbud av saker att se och göra – och äta. I själva verket är staden en favorit bland matälskare. Det bästa med Krakóws popularitet? Det finns nu fantastiska hotell, restauranger och sevärdheter i staden. Så du kan koppla av, utforska och njuta av allt som denna fina gamla stad har att erbjuda.

 

Kraków är Polens mest populära turistmål och likaså landets mest autentiska stad, eftersom den har undgått de värsta effekterna av andra världskriget. Kraków är en pärla inbäddad i Centraleuropa och dess historia sträcker sig ända tillbaka till 900-talet – något som du kan se överallt.

 

Krakóws medeltida marknadsplats, Europas största, ligger i hjärtat av den gamla staden. Den är fylld av barockkaraktär och surrar av människor som tar del av museer, arkitektur, kaféer och pubar. På sommaren kan du sitta i skuggan av Sankta Maria-basilikans tornspiror och njuta av kaffe och kaka – besökarnas favoritbränsle – medan julmarknaden på vintern skapar en helt unik atmosfär. Marknadstorget är fortfarande ett centrum för handel, med hantverkare som säljer tyg och hantverksprodukter. Klättra upp i Rådhustornet – Polens motsvarighet till Pisas lutande torn, för en panoramautsikt över staden från en lite udda vinkel! Eller besök Krzysztofory-palatset, som nu rymmer en del av Krakóws historiska museum.

 

Florianska Street är ett huvudstråk från torget och gatans kullerstenar kantas av ståtliga medeltida fasader där några av Krakóws äldsta kaféer ligger. Dessa ligger bredvid kaffekedjor och fast food-namn som du känner igen, så du kan prova traditionella polska rätter eller köpa något välbekant på vägen. I de fint dekorerade byggnaderna finns också allt från nattklubbar till sushibarer, så det finns verkligen något för alla och envar.

 

Kraków, som en gång var en kunglig stad, har beskrivits som Disney-lik. Och ingenstans är det mer så än på stadens Royal Route. Här kan du kartlägga de kungliga förbindelserna, från Floriańska Gate till Wawell Hill, där du kan besöka de kungliga lägenheterna och kryptorna. Gamla staden är också omgiven av Planty-parken, som på sommaren erbjuder en grön och behaglig fond perfekt för picknick eller en cykeltur.

 

Oskar Schindlers fabrik är nu ett av de bästa och mest populära museerna i Kraków. Det skildrar stadens historia under andra världskriget på ett ofattbart och fängslande sätt. Många använder också Kraków som utgångspunkt när de besöker Auschwitz-Birkenau, för att visa sin vördnad och lära sig mer om denna fasansfulla period i mänsklighetens historia.

 

En annan populär dagsutflykt från Kraków är ett besök till saltgruvan Wieliczka, medan andra använder Kraków som ett stopp på vägen till Zakopane, där de höga Tatrasbergen bjuder på många möjligheter till skidåkning, snowboardåkning, promenader och vandringar.

För att vara en stad i den gamla världen är Kraków rätt häftigt.

 

Kraków är ett mycket populärt turistmål – och inte utan anledning. Det är Polens näst största stad och även om den är kompakt finns det ett...

Läs mer Läs mindre

Ta färjan med Stena Line

Njut av en resa till Polen

Från 999 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

Daniel Griffin Aparthotel by Artery Hotels

Bild på boendet

Columbus Hotel

Bild på boendet

Sky Hotel Kraków

Bild på boendet

Antique Apartments - Plac Szczepanski

Bild på boendet

Metropolitan Boutique Hotel

Bild på boendet

Amber Design Residence

Bild på boendet

Radisson Blu Hotel, Krakow

Bild på boendet

Galaxy Hotel

Bild på boendet

Kosmopolita Apartments

Bild på boendet

Das Hostel

Bild på boendet

Korona Guest Rooms

Bild på boendet

GA Luxury Apartments Masarska 54

Bild på boendet

GA Luxury Apartments Masarska 45

Bild på boendet

GA Luxury Apartments Wawrzynca 19

Bild på boendet

Lwowska 1

Bild på boendet

Station Apartments Kątowa 11 Krakow

Bild på boendet

The Loft Hotel - Adults Only

Bild på boendet

Lorf Hostel&Apartments

Bild på boendet

Moon Hostel Kraków

Ta färjan med Stena Line

Njut av en resa till Polen

Från 999 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

  • Warszawa

    Letar du efter något annorlunda, följ inte massorna – följ istället ditt hjärta till Polens sofistikerade och kosmopolitiska huvudstad. Warszawa är Polens största stad. Denna vidsträckta metropol ligger vid floden Vistula, som är landets längsta. Men detta är inte det enda som gör Warszawa speciellt.

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.