Gdynia

Gdynia – det är toppen!

 

Gdynia har allt: vita sandstränder, en naturskön strandpromenad, imponerande modernistisk arkitektur och en stadsscen med fantastiska ställen att äta, dricka och dansa på. Om det är din första resa till Polen ger Gdynia dig en försmak av vad detta oerhörda land har att erbjuda. Det är också det perfekta stället för att påbörja eller avsluta en bilresa.

 

Gdynia är den nordligaste staden i Tri-city som även omfattar Sopot och Gdansk. Det är också en av Polens yngsta städer – för mindre än 100 år sedan var Gdynia en liten fiskeby. Den stad som du ser idag byggdes till stor del upp efter första världskriget och utformades som en avantgardistisk ”stad från havet” av ledande arkitekter och stadsplanerare. Det är en av de få stadskärnor i världen som utformats och utförts i modernistisk stil. Om du är arkitekturintresserad kommer du känna dig som hemma!

 

Det bästa sättet att få en uppfattning om staden är att ta en rundvandring och tillägna sig stadens sjöfartshistoriska arv. Gdynia Maritime Legend Route är populär bland turister och inkluderar föremål som är upp till 300 år gamla. Jagaren ORP Blyskawica från andra världskriget ligger förtöjd här och är världens äldsta i sitt slag. Du kan också besöka Dar Pomorza, ett stiligt polskt långskepp byggt 1909. Gdynias småbåtshamn är också värd för en årlig filmfestival, vilket har gett staden smeknamnet "polska Cannes". Om du tajmar din resa rätt kan du få se några stjärnor!

 

Den verkliga höjdpunkten i Gdynias kalender är emellertid den årliga havsfestivalen i juni. Med båtturer i Gdansk-bukten, en nattlig yachtparad, fartygsturer, uppvisningar och konserter är det ett verkligt skådespel!

 

Detta är också en stad för naturälskare och familjer. Ta dig tid att utforska det strandnära skogsreservatet vid Kepa Redlowska och Orlowski Cliff – det finns gott om utrymme för en promenad eller en mer ansträngande vandring. Om du promenerar med barn kommer Marszewo Forest Botanical Garden att hålla deras uppmärksamhet igång med engagerande pedagogiska aktiviteter och väcka deras intresse för hållbar utveckling.

 

Det finns också en kommunal lekplats på stranden och familjerna kan njuta av utsikten över Östersjön från ett av kaféerna eller restaurangerna vid vattnet. Den vackra piren och strandpromenaden erbjuder fler möjligheter att sträcka på benen. Samtidigt som vetenskapsmuseet, Experyment och akvariet ger möjligheter att vidga sinnet – så kommer barnen att älska dem alla!

 

För den bästa utsikten över staden är det värt att klättra upp på den branta kullen vid Kamienna Góra och njuta av panoramautsikten.    

 

Gdynia hamn har sett många människor lämna Polens stränder, och emigrationsmuseet beskriver emigranternas vägar och hyllar deras bidrag till världen.  

 

Gdynia bjuder på all den varma gästfrihet som Polen är känt för, men om du är särskilt intresserad av autentiska matställen bör du söka dig till Culinary Centre Route. Den har sammanställts av personer med en passion för matlagning och hjälper dig hitta de bästa lokala rätterna.

Gdynia – det är toppen!

 

Gdynia har allt: vita sandstränder, en naturskön strandpromenad, imponerande modernistisk arkitektur och en stadsscen med fantastiska ställen att äta, dricka och dansa på. Om det är din första resa till Polen ger Gdynia dig...

Läs mer Läs mindre

Ta färjan med Stena Line

Njut av en resa till Polen

Från 999 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

Mercure Gdynia Centrum

Bild på boendet

Hola Gdynia

Bild på boendet

Hotel Gdynia Boutique

Bild på boendet

Sea Premium Apartments

Bild på boendet

Hotel Gdynia Boutique

Bild på boendet

Apartamenty Pomorski Park Technologiczny

Bild på boendet

Studio Natureza by 3City Rentals

Ta färjan med Stena Line

Njut av en resa till Polen

Från 999 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.