Åk färja till Tyskland och påbörja resan!

Tyskland – ett land för alla årstider.

 

Tyskland är utan tvekan ett av EU:s mäktigaste länder. Som en av deras många lyxbilstillverkare skulle säga: landet drivs av ”vorsprung durch technik” – vilket kan översättas till ”framsteg genom teknik”. Men det finns så mycket mer i detta mångsidiga land – till exempel en tvåtusenårig historia, flera världsledande städer att utforska och landskap som erbjuder något för alla och i alla årstider: Här kan du uppleva varma källor, Europas största strand och några av kontinentens häftigaste skidbackar.

 

Kulturälskare kommer att få sitt lystmäte av konst i metropolerna München, Frankfurt och Hamburg. Och naturentusiaster kan njuta av aktiva friluftsäventyr i de Bayerska alperna, Schwarzwald och Rhendalen.

 

Tyskland exporterar inte bara exklusiva bilar. Ta till exempel Oktoberfest, folkfesten som med stor sannolikhet firas i en stad nära dig nuförtiden. Men för att få den verkligt autentiska upplevelsen av öl, mat och underhållning ska du åka till München. Huvudstaden i delstaten Bayern välkomnar upp till sex miljoner människor när det vankas Oktoberfest, vilken börjar i september och pågår i 18 dagar. Om du besöker Tyskland vid tider på året kan du fortfarande uppleva festivalkänslan genom att besöka Hofbräuhaus am Platzl. Världens mest berömda taverna öppnade 1589, allmänheten fick komma in 1828, och den är nu öppen 365 dagar om året. Prova deras fläsklägg och skölj ner den med en Hofbräu – det är tradition!

 

En annan tysk tradition som har spridit sig över världen är julmarknaden. Även om de har inspirerat liknande marknader i Storbritannien och Europa, är de tyska julmarknaderna fortfarande de första och bästa. Marknaden i Leipzig med anor från 1458 är inte bara Tysklands äldsta, utan det är också en av de största. Det finns 250 stånd att utforska fördelat över de sex områdena – och håll utkik efter den saxiska julgranen som kan bli över 20 meter hög. I Braunschweig intas torget runt domkyrkan Sankt Blasii av 150 konsthantverkare och andra försäljare och deras upplysta stånd: en perfekt kuliss för att botanisera bland godsaker och hantverksföremål medan du smuttar på en varm choklad. Det blir inte juligare än så här!

 

En turistfavorit är så klart huvudstaden Berlin, där du hittar Tysklands främsta turistattraktion, Brandenburg Tor. Det är en av de få delar som finns kvar av Berlinmuren, och numera en nationell symbol för fred och enande. Det majestätiska, imponerande och Instagramvänliga landmärket är 26 meter högt, har 12 doriska kolonner och kröns av kvadriga-statyn, en vagn som dras av ett fyrspann och körs av segergudinnan.

 

Utanför sina urbana landskap erbjuder Tyskland mängder av historiska städer och byar, skogar och berg. Det finns hisnande (cirka) 20 000 slott, bland annat Neuschwanstein, som är förebilden för Disneyslottet man ser i inledningen av filmerna. Schwarzwald är ett av de mest välbesöka höglandsområdena i Europa. Det är ett paradis för vandrare men kan även upplevas via järnvägen eller Schwarzwald panoramaväg: bara slå upp kartan och sätt dig bakom ratten!

 

Vi har tre rutter till Tyskland; till Rostock från Trelleborg, till Kiel från Göteborg och till Travemünde från Liepāja, Lettland – bra att veta om du planerar en roadtrip i Europa! Vi erbjuder bekväma hytter som passar alla budgetar på varje rutt, med allt du behöver för att koppla av och ladda batterierna inför nästa körsträcka.  

Tyskland – ett land för alla årstider.

 

Tyskland är utan tvekan ett av EU:s mäktigaste länder. Som en av deras många lyxbilstillverkare skulle säga: landet drivs av ”vorsprung durch technik” – vilket kan översättas till ”framsteg genom teknik”. Men...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Tyskland

Från 1949 kr enkel resa, bil, förare och hytt

Hamnar

Map showing the routes to and from Germany
Map showing the routes to and from Germany
Map showing the routes to and from Germany

Hamnen i Kiel ligger vid Tysklands Östersjökust på Jylland och nås enkelt via motorväg A7 och andra större vägar. Kollektivtrafikförbindelserna är bra med huvudjärnvägs- och busstationen på bara 10 minuters promenad från terminalen.

Hamnen i Rostock vid Östersjökusten i Tyskland ligger i slutet av A19 och är väl skyltad och därmed mycket lätt att nå med bil. Kollektivbuss finns också tillgänglig för passagerare till fots.

Hamnen i Travemünde är en del av den berömda och historiska staden Lübeck och ligger vid Lübeckbukten vid floden Trave, cirka 20 km från Lübecks centrum. Vägen till hamnen är väl skyltad från A1.

Valda destinationer

Välj rutt...

Njut av en resa till Tyskland

Från 1949 kr enkel resa, bil, förare och hytt

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.