Berlin

Tysklands huvudstad är en av Europas mest spännande städer.

 

Ta färjan från Göteborg till Kiel eller färjan från Trelleborg till Rostock så tar du dig enkelt till staden med bil. Berlin har glamour, kultur, imponerande sevärdheter, fantastisk shopping, restauranger i världsklass och ett pulserande nattliv med trendiga barer och klubbar.  Stämningen är elektrisk! Men Berlin är även Tysklands grönaste stad med gott om parker, skogar och sjöar där du kan ta en paus från det snabba tempot.

 

Berlin har många fantastiska sevärdheter, från Brandenburger Tor till Berlinmuren.  Staden har så många fantastiska museer, bland annat Haus am Checkpoint, platsen för Checkpoint Charlie som var en av de mest kända gränsövergångarna mellan Väst- och Östberlin under 1945–1990. Museet berättar om rymningsförsöken som gjordes över Berlinmuren och är en fascinerande plats att besöka. Museiälskare kommer också att älska Museum Island som, som namnet antyder, är en ö mitt i floden Spree med fem olika museer att besöka. Vid järnvägsstationen Berlin Ostbahnhof vid floden Spree finns en del av Berlinmuren kvar. På den östra sidan finns 160 målningar av konstnärer från hela världen som visar deras syn på den politiska förändringen i Tyskland – galleriet är 1316 meter långt och är en fantastisk plats att besöka.  Gå ner i det gamla tunnelbanenätverket och upplev Berlin på ett annorlunda och spännande sätt. När du ger dig ut på en guidad tur i Berliner Unterwelten-Museum får du se bunkrar, tunnlar och skyddsrum från andra världskriget – fantastiskt!  Alexanderplatz är ett välkänt och historiskt viktigt torg i Mitte-distriktet och ett nav för kollektivtrafiken i den östra delen av centrala Berlin. Här hittar du även Berlins berömda TV-torn – en av stadens signaturbyggnader med en fantastisk utsikt över staden.

 

Kom till Berlin, staden som aldrig sover med många berömda barer, klubbar och restauranger.  De imponerande showerna på Friedrichstadt-Palast är ett måste för alla som älskar glitter och glamour – det blir garanterat en minnesvärd kväll. Och gillar du att klubba kan du göra det natten lång på det gamla kraftverket Berghain!  Shopping i Berlin är ett riktigt nöje och du hittar allt från trendiga köpcentra till otroliga vintagebutiker i Kreuzberg.  Den populära shoppinggatan Kurfürstendamm har många berömda butiker med ett av Europas största varuhus, KaDeWe - Kaufhaus des Westens. Missa inte heller Alexa, Hackischer Markt, Friedrichstrasse och Boulevard Berlin.  En söndagstur till loppmarknaden i Mauerpark är ett bra sätt att tillbringa dagen. Här hittar du nytt och vintagemode, vinylskivor, antikviteter, gamla prylar och mycket mer. 

 

En resa till Berlin är inte fullständigt utan ett besök till Berlinerfilharmonikerna, utan tvekan en av världens bästa symfoniorkestrar. Konserter hålls regelbundet i Berlin, och se till att kolla in gratiskonserterna som hålls vid lunchtid utvalda tisdagar med både nya och välkända musiker. För alla djurälskare är Berlin Zoo väl värt ett besök. Tropical Islands i Krausnick är Europas största äventyrspool.  Inne i den enorma kupolen finns en vit sandstrand, en regnskog, konstgjort solljus, beachvolleybollplaner, vattenfall, laguner, restauranger och tropisk värme. Perfekt att kombinera med en resa till Berlin. Och sist men inte minst – choklad!  En tur till Ritter Sport Bunte Schokowelt är alla chokladälskares dröm.  Skapa din egen choklad i verkstaden, där du hittar massor av godsaker och unika smaker.

 

Berlin sjuder av liv! 

 

Tysklands huvudstad är en av Europas mest spännande städer.

 

Ta färjan från Göteborg till Kiel eller färjan från Trelleborg till Rostock så tar du dig enkelt till staden med bil. Berlin har glamour, kultur, imponerande sevärdheter, fantastisk shopping, restauranger...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Tyskland

Från 699 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

Bild på boendet

abba Berlin Hotel

Bild på boendet

Best Western Hotel am Spittelmarkt Berlin

Bild på boendet

Hotel Riu Plaza Berlin

Bild på boendet

Pullman Berlin Schweizerhof

Bild på boendet

H4 Hotel Berlin Alexanderplatz

Bild på boendet

Hotel Berlin, Berlin, a member of Radisson Individuals

Bild på boendet

Scandic Potsdamer Platz

Bild på boendet

Mondrian Suites Berlin Checkpoint Charlie

Bild på boendet

Hotel AMANO Rooms & Apartments

Bild på boendet

ARCOTEL John F Berlin

Bild på boendet

Select Hotel Berlin Checkpoint Charlie

Bild på boendet

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Bild på boendet

H2 Hotel Berlin Alexanderplatz

Bild på boendet

Holiday Inn Express Berlin - Alexanderplatz, an IHG Hotel

Bild på boendet

The Social Hub Berlin

Bild på boendet

Best Western Plus Plaza Berlin Kurfuerstendamm

Bild på boendet

Hotel ZOE by AMANO

Bild på boendet

Ameron Boutique Hotel Villa Abion Berlin

Bild på boendet

Quentin XL Potsdamer Platz Hotel

Välj rutt...

Njut av en resa till Tyskland

Från 699 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.