Warszawa

Upptäck Warszawa innan det blir berömt!

 

Missförstå oss inte, Warszawa är ett populärt resmål, men eftersom Kraków har fått betydligt mer uppmärksamhet av turisterna de sista åren, är Warszawa fortfarande lite undanskymt. Så om du letar efter något annorlunda, följ inte massorna – följ istället ditt hjärta till Polens sofistikerade och kosmopolitiska huvudstad.

 

Warszawa är Polens största stad. Denna vidsträckta metropol ligger vid floden Vistula, som är landets längsta. Men detta är inte det enda som gör Warszawa speciellt.

 

Vi är mycket mer imponerade och överraskade av stadens stränder! Inte minst för att Warszawa ligger 260 km från havet. Du hittar inte en sådan flod i någon annan europeisk huvudstad, och både National Geographic och The Guardian nämner Warszawas stränder som några av de vackraste stadsmiljöerna i världen. Vistulas boulevarder har utsiktsterrasser, matpaviljonger och flodbryggor, och på andra sidan, på flodens högra strand, ligger Natura 2000, en skyddad livsmiljö för häckande fågelarter.

 

På den vänstra stranden ligger Multimedia Fountain Park. Här hålls vattenshower varje eftermiddag och laserljusshower varje fredag och lördag kväll – stämningen är elektrisk.

 

För att resa mellan de två flodbankerna kan du hoppa på en gratis färja när vattenståndet tillåter – eller boka en tur med vattenspårvagn för att få en helt annorlunda utsikt över staden.

 

I närheten ligger Museum on the Vistula, tillfälligt hem för Museum of Modern Art, och det prisbelönta biblioteket vid Warszawas universitet – även om du inte är bokälskare lönar det sig att besöka takträdgården för en riktigt sensuell upplevelse.

 

Warszawa är också en fantastisk stad för familjer – det finns så mycket att hålla barnen förundrade över! Traditionella museer blandas med interaktiva attraktioner för att göra lärandet lättare – de kommer inte ens att märka att de blir upplysta! Copernicus Science Centre erbjuder utöver många andra utställningar fascinerande insikter om kroppens uppbyggnad samt en robotföreställning. Dockhusmuseet är inte bara för flickor och barnmuseet är bokstavligen en hel värld av upptäckter! Barnen kan praktiskt ta del av utställningarna, klä ut sig och skapa sina egna berättelser. På Evolutionsmuseet kan du ta en selfie med ett enormt reptilskelett och träffa Tarbosaurus, en mindre känd släkting till T-Rex.

 

Barn har också tillgång till stadscyklar. Du kan hyra din cykel i några av Warszawas parker och de första 20 minuterna är gratis, så det kostar ingenting att prova. Detta är ett av de bästa sätten att spana efter sjöjungfrur – för de är stadens symbol och det finns många runtomkring.

 

Det finns mycket mer att upptäcka för barn, men vi skulle missa något om vi inte nämnde Warszawas gamla stad. Den är inte så gammal, eftersom den har byggts upp på ett troget sätt efter kriget, men det märks inte. Det är så bra utfört att UNESCO tagit med den på sin lista över världskulturarv. Promenera genom de charmfulla gatorna till Marknadstorget där du kan njuta av konst, restauranger och kaféer eller ta en tur med en buggy. Och grädden på moset? Warszawa är fortfarande en av de mest prisvärda städerna att besöka i Europa.

Upptäck Warszawa innan det blir berömt!

 

Missförstå oss inte, Warszawa är ett populärt resmål, men eftersom Kraków har fått betydligt mer uppmärksamhet av turisterna de sista åren, är Warszawa fortfarande lite undanskymt. Så om du letar efter något annorlunda, följ inte...

Läs mer Läs mindre

Ta färjan med Stena Line

Njut av en resa till Polen

Från 999 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

Polonia Palace Hotel

Bild på boendet

Chopin Boutique B&B

Bild på boendet

Radisson Collection Hotel, Warsaw

Bild på boendet

Novotel Warszawa Centrum

Bild på boendet

Warsaw Marriott Hotel

Bild på boendet

Golden Tulip Warsaw Centre

Bild på boendet

Metropol Hotel

Bild på boendet

Jess Hotel & Spa Warsaw Old Town

Bild på boendet

a&o Warszawa Wola

Bild på boendet

Old Town Kanonia Hostel & Apartments

Bild på boendet

Warsaw River View

Bild på boendet

Kapsuła Hostel Warszawa

Bild på boendet

Good Time Apartments - Świętokrzyska

Bild på boendet

Golden Apartament by Your Freedom

Bild på boendet

erApartments Premium Mennica

Bild på boendet

ShortStayPoland Leszczyńska - B14

Bild på boendet

ShortStayPoland Kolejowa - B10

Bild på boendet

Chill Apartments Oxygen

Bild på boendet

Apartamenty Warszawskie delux Siedmiogrodzka

Bild på boendet

Hostel Lwowska 11

Ta färjan med Stena Line

Njut av en resa till Polen

Från 999 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.