Boka din husdjursvänliga hytt

Alla familjemedlemmar förtjänar att kunna koppla av och njuta av överfarten när ni reser – även era sällskapsdjur. Våra husdjursvänliga hytter är tillgängliga på våra Liverpool-, Holyhead-, Fishguard- och Cherbourg-rutter och är det perfekta sättet för er familj att vara tillsammans under tiden till sjöss.

 

Våra bekväma husdjursvänliga hytter är utformade med tanke på sällskapsdjur och deras människor. Ni kommer att kunna sträcka ut er, koppla av och njuta av resan. Och era husdjur kommer att kunna vara på sin favoritplats – vid er sida – under hela resan.

 

Läs vidare för att ta reda på mer om hur ni bokar en djurhytt och våra regler för resor med sällskapsdjur på Irländska sjön. Vi ser fram emot att välkomna er och ert husdjur ombord.

Vanliga frågor om djurhytter

Våra husdjursvänliga hytter är tillgängliga på följande rutter:

 

  • Cherbourg–Rosslare: Stena Vision och Stena Horizon
  • Liverpool–Belfast: Stena Edda och Stena Embla
  • Holyhead–Dublin: Stena Adventurer och Stena Estrid
  • Fishguard–Rosslare: Stena Nordica

 

Det finns inga djurhytter på rutten Cairnryan–Belfast-rutt. Husdjur är inte tillåtna i Stena Superfast Suites. Vi kommer att öppna en husdjurslounge på rutten Cairnryan–Belfast i maj 2023.

Maximalt 2 husdjur per hytt är tillåtet. Ytterligare husdjur måste placeras i kennel (om sådan finns tillgänglig), eller lämnas i ditt fordon, på fartyg där det är tillåtet.

 

Om du reser till fots med fler än 2 husdjur och du har en hytt bokad men inte har förbokat kennel för de husdjur utöver de 2 tillåtna per hytt får du inte tillåtelse att resa.

 

Om fartyget inte har kennel och/eller inte tillåter husdjur att stanna i ditt fordon får du inte tillåtelse att resa och du kommer att ådraga dig kostnaden för att ändra din bokning.

Våra djurhytter är anpassade standardhytter med 2 eller 4 bäddar. Hytterna har TV och egna badrum med toalett, handfat, dusch, handdukar och duschtvål (endast för användning av passagerare).

 

De har även golvbeklädnad i vinyl samt vattenflaskor och kissabsorberande dynor för husdjur. 

Av hygienskäl tillhandahåller vi EJ bäddar eller skålar för husdjur. För bästa komfort rekommenderar vi att ni tar med egna bäddar, skålar och bajspåsar till era husdjur.

Hundar, katter, kaniner, marsvin, hamstrar och tamillrar är tillåtna i djurvänliga hytter och kennlar. Maximalt 2 husdjur per hytt är tillåtet.

 

Kaniner, marsvin, hamstrar och tamillrar måste hållas i säkra transportlådor-/väskor och stanna kvar i dessa under hela överfarten i en förbokad kennel eller en förbokad hytt – de får inte tas ut ur transportlådan-/väskan.

Djurhytter kan bokas online eller via vårt kontaktcenter. Då efterfrågan är stor bör du förboka i god tid för att vara säker på att få en av dessa hytter.

Då vi har ett begränsat antal djurhytter på varje fartyg och en stor efterfrågan råder vi alla passagerare att boka dessa vid bokningstillfället. Djurhytt kan läggas till en befintlig bokning före avresa i mån av tillgänglighet.

 

Resenärer bör inte komma till hamnen utan att ha en bekräftad bokning av en djurhytt. Om du gör det och det inte finns någon djurhytt tillgänglig måste husdjuret placeras i en kennel (om kennel finns tillgänglig) eller lämnas kvar i fordonet om det tillåts på fartyget. Om ingen kennel är tillgänglig eller om fartyget inte har kennlar eller tillåter husdjur att stanna i ett fordon kommer du inte att kunna följa med på resan.

 

Om du inte tillåts resa på grund av att du inte har en bekräftad djurhytt eller kennel måste du boka om till en alternativ resa med tillgängliga djurhytter eller kennlar. Du måste då betala eventuell ändringsavgift, skillnad i biljettpris och kostnaden för djurhytten eller kenneln.

För ditt husdjurs och andra passagerares säkerhet måste din hund hållas i ett ej in/utdragbart koppel och bör bära munkorg i allmänna utrymmen – dvs. varje gång du är utanför din hytt. Det gäller alla platser ombord där husdjur är tillåtna samt i terminalen och på transferbussar.

När du lämnar ditt fordon för att ta dig till din hytt måste ditt husdjur vara i antingen en transportlåda/-väska (maxstorlek 80 cm x 52 cm x 52 cm) eller hållas i ett ej in/utdragbart koppel. Ditt husdjur bör för allas säkerhet även bära munkorg i allmänna utrymmen.

Endast ledarhundar och assistanshundar är tillåtna i fartygens samtliga utrymmen, inklusive barer, restauranger och butiker.

Om ditt husdjur besväras av att vara ensamt bör du stanna i hytten. Om du behöver lämna hytten bör du göra det kortast möjliga tid. Om ditt husdjur inte kan lugna sig själv ber vi dig vänligen att inte lämna det alls, eftersom de annars kan bli högljudda, förstöra hytten eller störa andra passagerare.

På Stena Adventurer (Holyhead–Dublin) och på Stena Nordica (Fishguard–Rosslare) måste husdjur stanna i hytten under hela överfarten. Samtliga husdjursägare måste städa upp efter sina husdjur både i hytten och på däck.

 

Husdjur som reser med Stena Edda (Liverpool–Belfast), Stena Embla (Liverpool–Belfast), Stena Estrid (Holyhead–Dublin), Stena Horizon (Cherbourg–Rosslare) and Stena Vision (Cherbourg–Rosslare) kan rastas och göra sina behov i ett speciellt avsett utrymme på utomhusdäck. Husdjur måste hållas i ett ej in/utdragbart koppel och bör bära en munkorg i detta utrymme. 

Det är ingen skillnad på hur incheckningen går till om du reser med husdjur och har bokat en djurhytt, oavsett om du reser med ett fordon eller till fots.

Alla husdjursvänliga hytter har extra rengöringskrav och vi använder djurvänliga rengöringsmedel.

 

Vi ber alla gäster i hytten att göra sig av med allt avfall från hund eller annat husdjur innan de lämnar hytten.

Nej. Det är strängt förbjudet för ägare att duscha sina husdjur i djurhytter. Att använda duschen för detta syfte kan orsaka problem med avloppet, vilket kan tvinga oss att ta hytten ur drift, och du kommer att vara ansvarig för eventuella skador.  

Ja, ditt husdjur måste vara uppdaterat med all vaccinationer och ha fått förebyggande medicinsk behandling mot loppor.

Pälsdjursallergiker bör inte under några omständigheter boka en djurhytt.  

Alla skador som görs på möbler eller sängkläder kommer att debiteras dig direkt. I våra Affärsvillkor framgår att: Vi åtar oss inget ansvar för någon som helst skada som orsakas av ditt husdjur ombord. Du accepterar att du, om en skada eller incident orsakas av ditt husdjur, kan rapporteras till relevanta myndigheter och att detta i vissa fall kan ge upphov till straffrättsligt eller annat juridiskt ansvar.