Lettland med färja – det bästa sättet att komma bort!

Lämna allt bakom dig och åk till Lettland.

 

Lettland, som ligger inbäddat mellan Litauen och Estland, är ett underskattat resmål. Det är goda nyheter för den som vill komma bort från de upptrampade vägarna. Detta lilla land har en befolkning på bara 2 miljoner, varav ungefär en tredjedel bor i huvudstaden Riga. 

 

Lettlands landskap är en total uppenbarelse för en ny besökare. Hälften av landet är täckt av skog och det finns fantastiska nationalparker att besöka. Lettland har också 500 km kust, så det finns ingen ursäkt för att inte få lite sand mellan tårna.

 

Gauja är den största och äldsta av Lettlands nationalparker och omfattar 90 000 hektar skog, klippor, grottor, slott och kyrkor, vatten- och väderkvarnar, naturliga källor och panoramautsikter. Det är perfekt för vandring och cykling, båtliv och, på vintern, skidåkning. Ta linbanan och njut av den fantastiska utsikten över Gaujaflodens gamla dalgång eller, om du är spänningssugen, besök den på sommaren för att prova på zipline eller bungyjump. När du är tillbaka på fast mark kan du ta av dig skorna och njuta av en av barfotastigarna.

 

Res på våren när de blommande fågelkörsbärsträden gör utsikten nästan helt vit, eller på hösten för att njuta av den gyllene säsongen och en helt annan stämning – Lettland är ett land för alla årstider.

 

På sommaren strömmar både letter och turister till havet. På Östersjökusten finns vita sandstränder, sanddyner, branta klippor och sandstenshällar. Om du är ute efter surfing kan du besöka Pavilosta. Den här lilla staden är ett paradis för frilufts- och vattensportsentusiaster, och du kommer att märka att den lokala rökta fisken är precis vad du behöver efter en dag på böljan.  

 

Om du inte är strandvän men gillar vatten är Livu Aquapark något för dig. Det är en av de största i norra Europa, och har områden för att plaska, glida och koppla av – inklusive bastu och en spa-zon. 

 

Familjeäventyrare bör kolla in Tervete Nature Park, More Safari eller AB Amusement Park och Tarzans – Sigulda Adventure Park, den största friluftsparken i de baltiska staterna.

 

Lettlands vidsträckta landsbygd är också en försörjningskälla. Lokalbefolkningen söker efter ekologiska ingredienser som innehåller allt från björksav till bär och svamp. 

 

Lettland har en kulinarisk värld som väntar på att upptäckas av dig. Rågbröd är en lokal stapelvara som du kommer att hitta i många recept – både salta och söta. Lettland har sin egen variant av vitlöksbröd som traditionellt avnjuts med ett kallt glas öl, och med en så lång kustlinje finns alla sorters fisk på Lettlands menyer. Längre inåt landet står stuvade kötträtter och rejäla grönsaker på menyn. Vad du kommer att märka mest av allt är att letterna följer årstiderna, så allt är nyskördat. Lettland har också världens nordligaste vingård – det skålar vi för! 

Lämna allt bakom dig och åk till Lettland.

 

Lettland, som ligger inbäddat mellan Litauen och Estland, är ett underskattat resmål. Det är goda nyheter för den som vill komma bort från de upptrampade vägarna. Detta lilla land har en...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Lettland

Från 808 kr enkel resa, bil, förare och plats

Hamnar

Map showing the routes to and from Latvia
Map showing the routes to and from Latvia

Hamnen i Liepāja nås enkelt via A9 från öster eller A11 från södra Lettland och är mindre än 30 minuters promenad från Liepājas järnvägsstation.

Ventspils hamn ligger mindre än en kilometer från stadens centrum i den gamla delen av staden vid floden Venta. Hamnen nås enkelt med bil på E22-motorvägen och intercitybussar går till Ventspils busstation, som ligger bara 7 minuters promenad från hamnen.

Valda destinationer

Välj rutt...

Njut av en resa till Lettland

Från 808 kr enkel resa, bil, förare och plats

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.