Riga

Det är helt genuint.


När folk talar om Riga beskriver man det inte som en huvudstad, utan man kallar det för ”juvelen i kronan”. Allt här är högklassigt: arkitekturen, kulturen, gästfriheten och välkomnandet! Detta är en gammal stad med en ung själ, så den är livfull och utåtriktad med ett pulserande nattliv och trendiga matställen. Dessutom är Riga litet och kompakt, vilket gör det lätt att utforska till fots. Det är dessutom ett av de mest prisvärda resmålen i Europa. På det hela taget har Riga massor att erbjuda.


Riga är en kulturhärd och det räcker med att titta på arkitekturen för att förstå det. Det finns en mängd museer, kyrkor och konsertsalar och en medeltida gammal stad: Riga som är känt lokalt som Vecrīga, har gågator och en avslappnad charm. Staden är upptagen på Unescos världsarvslista och har en europeisk kulturarvsmärkning, och den stora mångfalden av stilar kommer att göra arkitekturintresserade helt entusiastiska.


Det är roligt att besöka Rozena Street, Rigas smalaste gata, och kunna beröra motsatta väggar bara genom att sträcka ut armarna. Eller klättra upp i Peterskyrkans torn för en fantastisk utsikt över staden. På vintern finns det en skridskobana. På sommaren är Livu-torget pulserande med butiker, konstgallerier, barer och nattklubbar. Om du stannar till för en kopp kaffe måste du beställa Vecrīga – en petit-chou som fått sitt namn efter den gamla staden.


Historiska och internationella influenser syns i varje gathörn: Lettland har genomlevt turbulenta tider, men det här är en stad som har lyckats hitta sig själv. Öster om Vecrīga, i stadens vackra Bastejkalna-parker, står Frihetsmonumentet, som är 42 meter högt och kröns av en kopparskulptur av Frihetsgudinnan. Det är ett bevis på självständighetsandan och finansierades genom donationer från letter runt om i världen.


Du kan inte resa till Riga utan att besöka den centrala marknaden. Paviljongerna byggdes på 1920-talet som hangarer för tyska zeppelinare. I dag välkomnar de upp till 100 000 shoppare dagligen, vilket gör marknaden till en av de största och mest besökta i Östeuropa. Varusortimentet är praktiskt taget oändligt och du kan vandra runt i de före detta lagerlokalerna för att utforska den konst och underhållning som står till buds. Eller om du verkligen är på jakt efter valuta för pengarna och vill slippa mellanhänder finns det en nattmarknad på Gaizina Street där du kan köpa direkt från bonden.


I Riga hittar du också det bästa som det lettiska köket har att erbjuda, med en meny präglad av säsongens inhemska råvaror och influerad av sina europeiska grannar. Du måste prova de rejäla dumplings, den rökta fisken och skålarna med borsjtj. Pickles och surkål är lokala basvaror, medan gråärter är mycket godare än de låter: de serveras som ett tillbehör eller ett tilltugg i baren. En annan specialitet från Riga är Lettlands nationalsprit: Black Balsam är en vodkabaserad, örtfylld likör som sägs ha hälsobringande egenskaper. Vi prövar allt när vi väl...

Det är helt genuint.


När folk talar om Riga beskriver man det inte som en huvudstad, utan man kallar det för ”juvelen i kronan”. Allt här är högklassigt: arkitekturen, kulturen, gästfriheten och välkomnandet! Detta är en gammal stad med...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Lettland

Från 808 kr enkel resa, bil, förare och plats

Bild på boendet

Wellton Riverside SPA Hotel

Bild på boendet

Rixwell Gertrude Hotel

Bild på boendet

Wellton Riga Hotel & SPA

Bild på boendet

Wellton Centrum Hotel & Spa

Bild på boendet

Hanza Hotel

Bild på boendet

Monte Kristo Hotel

Bild på boendet

Neiburgs Hotel

Bild på boendet

Rija VEF Hotel

Bild på boendet

Monika Centrum Hotels

Bild på boendet

Hotel Saida - Quality Hostel

Bild på boendet

Champêtre Park View Apartments

Bild på boendet

Old Riga Park Studio

Bild på boendet

Opera Hotel

Bild på boendet

Dome Hotel

Bild på boendet

Aparthotel Plaza KG

Bild på boendet

Revelton Suites Riga

Bild på boendet

City Westa Hotel

Bild på boendet

Old Riga Romantic Loft

Bild på boendet

Stabu Sēta Residence

Bild på boendet

Mosaic Hotel

Välj rutt...

Njut av en resa till Lettland

Von 69 € einfache Fahrt, Auto, Fahrer und Sitzplatz

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.