Liepāja

Semestra som en rockstjärna i Liepāja!

 

Liepāja, som ligger på Lettlands västkust och är landets tredje största stad, är känt för många saker. Stranden är en av dem, den tidigare militära och nu hektiska handelshamnen är en annan. Men kanske är staden mest känd som ett kulturellt centrum och för sin musikaliska pop-rockscen. Det är också populärt bland fotografer – ta en bild av dig själv här för att få reda på varför!

 

Liepājas blåflaggade strand har varit populär sedan 1860-talet, då den ryska tsaren uppmärksammade den för första gången. I dag har stranden anläggningar som gör den lättillgänglig för alla, och efter en storm är den vitgnistrande sanden ibland översållad med bärnstensbitar, så det kan vara på sin plats att söka efter strandprylar!

 

Stranden är omgiven av Seaside Park, en av Lettlands största skogsparker. Parken är gjord för att utforskas och är en härlig blandning av naturlig grönska och arkitektur. Upptäck Ghost Tree, ett minnesmärke över det legendariska rockbandet Līvi, en fontän i jugendstil, en svandamm och Lettlands största trumset! Det finns också Latvian Musicians’ Alley of Fame och en konsertscen – så du kanske kan råka på en spelning om du kommer i rätt tid.

 

En annan musikalisk aspekt är att besöka Holy Trinity Cathedral i september för att uppleva den internationella orgelmusikfestivalen – och världens största orenoverade mekaniska orgel. Medan du är där kan du bege dig upp i det 55 meter höga kyrktornet för att få den bästa panoramavyn över staden.

 

Liepāja är också känt för sin örlogshamn, Karosta. Denna unika plats av global betydelse, som en gång var en viktig del av den sovjetiska krigsmaskinen, täcker cirka en tredjedel av hela stadens yta. I dag beskrivs den som en paradoxal och unik plats som är en fristad för både kreatörer och turister. Besökare gillar att utforska de underjordiska labyrinterna i de sedan länge övergivna Northern Forts – de mer äventyrliga gör det i fackelsken! Du kan också promenera längs Norra vågbrytaren och njuta av den otroliga utsikten över havet – solnedgångarna här är bra för själen – och för ditt Instagram.

 

Vissa gillar att komma hit för att tillbringa en natt i fängelse – en hotellupplevelse som inte liknar någon annan! Detta är det enda militärfängelset i Europa som välkomnar besökare, men se upp: ingen fånge har någonsin lyckats rymma, lunchen serveras i fängelsematsalen av anställda i sovjetisk stil och disciplinen upprätthålls! Om du inte är så säker på att du vill övernatta kan du bara utforska cellerna och utställningen som berättar om Liepājas historia fram till självständigheten.

 

Resenärer som söker lite mer traditionella resmål kan naturligtvis fortfarande hitta mycket att göra i Liepāja. Marknadsstånd med gatumat hjälper dig genom lata dagar på stranden och du kan se fram emot att spendera kvällarna på eleganta restauranger. Du hittar Liepājas menciņš, stadens paradrätt med rökt torsk, potatis och lök, på de flesta menyer. Vi rekommenderar att du väljer en restaurang eller ett kafé med havsutsikt för att verkligen kunna ta in den unika Liepāja-upplevelsen.

 

Vi seglar direkt till Liepāja från Travemünde i norra Tyskland.

Semestra som en rockstjärna i Liepāja!

 

Liepāja, som ligger på Lettlands västkust och är landets tredje största stad, är känt för många saker. Stranden är en av dem, den tidigare militära och nu hektiska handelshamnen är en annan. Men...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Lettland

Från 1099 kr enkel resa, bil, förare och plats

Bild på boendet

Liva Hotel

Bild på boendet

Art Hotel Roma

Bild på boendet

Amrita Hotel

Bild på boendet

Promenade Hotel Liepaja

Välj rutt...

Njut av en resa till Lettland

Från 1099 kr enkel resa, bil, förare och plats

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.