Jūrmala

I Jūrmala är livet som en sjöbris!

 

Jūrmala ligger nära huvudstaden Riga och är Lettlands enda officiella semesterort – namnet betyder bokstavligen ”havsranden” på svenska. Staden är välkänd för sin läkande lera, sitt mineralvatten, sin skog och sina 25 kilometer av sand. Efter en tuff dag på stranden kan du besöka staden för att njuta av lite mat och dryck...

 

Jūrmala är ett populärt resmål för de insatta och en kurort sedan 1700-talet. Staden har det bästa av landsbygd, stad och kust. Jūrmala kännetecknas av kilometervis av vit kvartsitsand och frodiga gröna skogar, vilket ger en naturligt stärkande miljö som gör själen gott. Till detta kommer den friska och hälsosamma luften som sveper in med Östersjöbrisen, så du har allt du behöver för ett uppfriskande avbrott. 

 

Sju av Jūrmalas badplatser har blå flagg och kantas av skogar med blandade björk- och tallbestånd. På våren och hösten hittar du skattsökare som finkammar stranden på jakt efter uppspolad bärnsten.

 

Som man kan förvänta sig har Jūrmala ett stort utbud av spaanläggningar och spahotell, där många välkomnar familjer. Jūrmalas hjärta och själ utgörs av en gata som heter Jomas iela. Denna gågata kantas av vackra trästugor och jugendbyggnader som rymmer kaféer, restauranger och butiker. Det är den perfekta platsen för att slå sig ner och se världen passera medan du provsmakar traditionell lokal mat och öl.

 

Jūrmala har mer än 400 exempel på historisk träarkitektur. Du hittar ett av de vackraste på Juras iela, en vandringsled som är populär bland turister. Mindre känt men lika intressant är friluftsmuseet där du kan gå tillbaka i tiden till en traditionell fiskeby, prova på att tillverka rep och titta på fiskefartyg från 1800- och 1900-talet. Sedan kan du bege dig till naturparken Ragakāpa där du kan pröva på en vandring på den vindformade dynen och ta dig tid att njuta av landskapet från utsiktsplattformarna och ekostigen.

 

Jūrmala har en egen skogspark mitt i staden, vilket är ovanligt: Dzintari är en skyddad livsmiljö med tre olika lekplatser, ett vakttorn, stigar för promenader och rullskridskoåkning, en skatepark och en streetbasketplan. På vintern kan du till och med prova på längdskidåkning här.  

 

Om du hellre föredrar vatten kommer du uppskatta att Jūrmala är hem till en av norra Europas största vattenparker. Livu Aquapark har något för alla: från små barn som gillar att plaska, spänningssökare som älskar åkattraktioner som heter saker som ”The Kamikaze”, och vuxna som gillar mer avslappnad vattenterapi!

 

På sommaren kan du ta ett tåg från Jūrmala till Riga var 30:e minut. Resan tar 30 minuter.

I Jūrmala är livet som en sjöbris!

 

Jūrmala ligger nära huvudstaden Riga och är Lettlands enda officiella semesterort – namnet betyder bokstavligen ”havsranden” på svenska. Staden är välkänd för sin läkande lera, sitt mineralvatten, sin skog och sina 25...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Lettland

Från 808 kr enkel resa, bil, förare och plats

Bild på boendet

SemaraH Hotel Lielupe SPA & Conferences

Bild på boendet

Hotel Jurmala Spa & Conference Center

Bild på boendet

MaMa Boutique Hotel & Restaurant

Bild på boendet

Aparthotel Wooden Villa

Bild på boendet

Rixwell Collection Seaside Hotel Jurmala

Bild på boendet

KURSHI Hotel & SPA

Välj rutt...

Njut av en resa till Lettland

Från 808 kr enkel resa, bil, förare och plats

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.