Sök pris & boka

Aktiv semester i Polen

Upplev Polens fantastiska natur som ligger endast ett stenkast från storstäderna.

Oavsett om du gillar hästridning, golf, paddla kanot eller skogsvandring är Polen det perfekta valet för en aktiv semester.


Två cyklar som står parkerade vid en strand
Cykelutflykt

I Polens finns det många fina cykelvägar. En riktig höjdare är cykelvägen längs halvön Hel där du kan njuta av att ha stranden på båda sidor om cykelvägen. Gillar du däremot cykling genom skog och mark rekommenderar vi Darżlubska urskogen norr om Gdynia som erbjuder bra vägar att ta sig fram på.

Människor som paddlar kanot
Paddla kanot eller kajak

Hela länet runt Gdynia och Gdansk präglas av oslagbar natur – och en viktig del av landskapet här är floder och insjöar, perfekt för dig som vill paddla. Bland våra mest omtyckta ställen att upptäcka från vattenperspektivet finns floderna Wda, Wierzyca och Gwda samt insjöarna Wdzydze och Raduńskie. Vid dessa områden går det lätt att hyra kanot och på plats får du också tips om de bästa rutterna. 

Människor som rider på hästar i skogen
Ridning

Det polska folket har en anrik historia när det gäller ridning och därför är Polen idag ett mecka för alla hästälskare. Sopot stoltserar med dess Hipodrom (en enorm anläggning med allt från enkel hästridning för nybörjare till ridtävlingar för proffsen). Såväl i Gdynia som i Gdansk finns stall där du kan njuta av en upplevelse på hästryggen. Eller varför inte bege sig till en ridanläggning på landet som t ex Tabun, Nowęcin, Białogóra och Jantar där du kan bo en vecka och ägna dig åt ridning helt och hållet?

Motorcykel på landsväg
Motorcykel

Norra Polen är populärt bland såväl inhemska som utländska MC-förare som uppskattar det postglaciala landskapet som på polska kallas för Polens lilla Schweiz. Från Wejherowo i norr till Tuchola i syd samt från Bytów i väst till Gdansk i öst finns vägar genom skogar och utmanande kurviga landskap. Våra favoriter är den s.k. Kasjubiska-vägen mellan Garcz, Ostrzyce och Szymbark samt de slingrande skogsvägarna mellan Wejherowo och Kartuzy. Ta med dig hojen och unna dig riktig kvalitetstid!

Klipporna i Orlowo
Skogsvandring

Området väst om Gdynia och Gdansk är en s.k. landskapspark. Vi rekommenderar att uppleva naturen genom att vandra strax söder om Gdynias centrum i naturreservatet Kępa Redłowska. Denna vackra skog ligger i direkt anslutning till ett av polska kustens vackraste smultronställen – sandstupen i Orłowo. Missa inte heller vandringslederna genom skogarna strax öst om Gdansk som bjuder på fantastiska lövträd, slingrande raviner och vackra dalgångar!

Man som spelar golf
Golf

Golf är inte lika populär sport i Polen som i Sverige och tack vare detta finns det relativt få människor på banan. Sierra golf, banan belägen strax nordväst om Gdynia, gör till och med den mest kräsna golfaren nöjd – och allt detta till ett relativt lågt pris för det man får. Ca 10 mil sydost om Gdynia ligger Sand Valley som är en komplett anläggning med allt för en upplevelsesugen golfare. Besök även Postołowo som är en av regionens äldsta golfbanor och som inte ligger långt från Gdansk.

Skidåkning

Zakopane kallas för "vinterhuvudstaden" och är den högst belägna staden i Polen. Här kan du njuta av fantastiska skidbackar. Zakopane beskrivs ofta som "St. Moritz i öst" och lokalbefolkningen är kända för att skämma bort gäster med service och gästvänlighet.

 

Läs mer om Zakopane