Sök pris & boka

Warszawa - se & göra

En UPPSTICKARE som blir mer och mer populär!

Här på en kolonn står kung Sigismund Vasa och blickar ner över Slottstorget. Det var han som gjorde Warszawa till huvudstad när han lämnade Krakow på 1500-talet och bosatte sig på Warszawa slott. I dag, 500 år senare, är Warszawa en populär turiststad, känd för dess vackra slottsparker, floden Wisla och paradgatan Nowi Swiat. Härifrån kommer också kompositören Chopin, vars födelsegård ligger några mil utanför stadskärnan. Sommartid ljuder därför Chopinkonserter i Lazienkiparken och staden vaknar till liv.

 

Bland andra upplevelser finns också det 234 meter höga Kulturpalatset mitt i stan med en imponerande utsikt och vackra Wilanow slott.


Lazienkeparken i Warszawa
Lazienkeparken

Denna park är en av de vackraste palats- och trädgårdsanläggningarna i Europa och ligger inte långt ifrån centrum. I parken går lösgående påfåglar och söta små ekorrar. Parken är även full av olika sorters växter och sjöar med små båtar där besökare kan åka ut på en mysig roddtur.

Restaurang Atelier Amaro

Polens enda restaurang med en Michelin-stjärna! Här serverar köket mästerverk gjorda av de bästa polska säsongsprodukterna. En kulinarisk resa alla måste testa någon gång i livet.

 

atelieramaro.pl »

Copernicus Science Center

Besök det fantastiska vetenskapscentret Copernicus Science Center i centrala Warszawa. Här finns bland annat ett planetarium, utställningar och laboratorium, perfekt för barnen i familjen.

 

kopernik.org.pl »

Palatset Wilanów

Missa inte ett besök på Johan III Sobieskis sommarresidens 6 km söder om Warszawa. Palatset uppfördes under senare hälften av 1600-talet och har kallats Lilla Versailles.

 

wilanow-palac.pl »

Chopins födelseort

53 km väster om Warszawa ligger Żelazowa Wola där kompositören Fredéric Chopin föddes. Gården där han föddes inrymmer i dag ett museum omgivet av en storslagen park.

 

nifc.pl »

Warsaw Summer Jazz Days

Varje juni/juli anordnas Warsaw Summer Jazz Days i Warszawa, en jättestor jazzmusikfestival. Hit anländer jazzmusiker från hela världen för att sprida ljuva jazztoner.

 

warsawsummerjazzdays.pl »

Gamla Stan

Stadens historiska hjärta finner du i Gamla Stan, på polska Stare Miasto, som också finns med på UNESCO:s världsarvslista.

 

Missa inte heller den vackra gatan Królewskie Przedmieście. I Gamla Stan går också att få guidad tur från Orange Umbrella.

 

orangeumbrella.pl »

Tre vänner som promenerar på stan och pratar med varandra
Zloty Tarasy

Gallerian Zloty Tarasy ligger i Warszawa nära centralstationen. Här finns flera välkända varumärken som bla Sephora, New Balance, Van Graaf, Reserved, Home&You, LeCreuset, Douglas, Hugo Boss, H&M, Victoria's Secret, Undiz och Etam

 

Här finns också över 30 restauranger och barer på fem våningar.

 

https://zlotetarasy.pl »

Kinesiska ångkokta buns
Restaurang Senses

I mars 2016 blev Senses den andra restaurangen i Polen som fick en Michelin-stjärna. Detta är ett bevis på det verkligt innovativa arbetet som huvudkocken Andrea Camastra har utvecklat sina smakmenyer. Dessa genomsyrar de kulinariska traditionerna och produkterna från Polen. Njut av den fantastiska maten i en trendig miljö där restaurangen verkligen har en känsla för detaljer!

 

sensesrestaurant.pl/en »