Sök pris & boka

Zakopane

Ta bilen med dig och upplev en spännande skiddestination i “vinterhuvudstaden” Zakopane,

Zakopane är den höst belägna staden i Polen med fantastiska skidbackar, stort utbud av restauranger och där du betalar upp till halva priset mot hemma! Bil från Gdynia till Zakopane tar ca 7,5h via nybyggda A1. Resan går bra att kombinera med ett besök i Krakow. Ombord på våra fartyg äter du gott, kopplar av och handlar i vår Bordershop.


Härlig skidåkning

Zakopane är en skidort med backar som passar alla, slädfärder, mycket snö, billiga liftkort och ett nybyggt spa. Här finns gott om bra restauranger och utanför diskot väntar en hästdroska som erbjuder att köra hem nattsuddare. Priserna är riktigt bra så varför inte ta privata skidlektioner i backen?


Zakopane är idag känt utanför landets gränser och är Polens viktigaste vintersportort med perfekta förutsättningar för en avkopplande vintersemester i bra pister.

Värdort för skid-VM

Ofta beskrivs Zakopane som "St. Moritz i öst" och är känd som värdort för en rad nordiska skid-VM samt VM i skidskytte och backhoppningstävlingar. Lokalbefolkningen är känd för att skämma bort gäster med service och gästvänlighet.

Bergskedjan Tatra


Som naturlig gräns mellan Polen och Slovakien är Tatra en liten men alpin bergskedja.
Storslagen natur

Tatra är högsta upphöjningen i de västliga Karpaterna och sträcker sig 2/3 i Slovakien och 1/3 i Polen. Här finns den mest attraktiva delen av Tatra med hisnande utsikter, branta toppar, skarpa klippor, djupa raviner och klara sjöar.

LINBANA TILL BERGSTOPPEN

Här finns också fina hotell, restauranger, spa och man får mycket för pengarna!  En linbana går till bergstoppen Kasprowy Wierch och en kabeljärnväg till Gubalówka.

2 500 meter över havet

Den högsta toppen i polska delen av Tatra är Rysy med en topp på 2 500 meter över havet. En rad glaciärsjöar finns här samt 650 grottor varav sex stycken är öppna för allmänheten.

VI TAR DIG FÖRSTA VÄGEN


Packa bilen och res med oss till Gdynia. Därifrån åker ni sedan enkelt vidare till Zakopane.
Shopping ombord

Vi har alltid Bordershop ombord på våra fartyg – oavsett var du reser ifrån i Sverige. Du sparar upp till 60% mot ordinarie pris i land.

 

Se utbud och planera din shopping »