Sök pris & boka

Mikrobryggerier i Danmark

Öl-luffa på Jylland

Ta en ölresa till Jylland. Här hittar du några av de allra bästa bryggerierna i Danmark. Årets bästa danska bryggeri korad tre år i rad av Danske ölentusiaster är Thisted Bryghus. Bryggeriet utmanar uppfattningen om vad öl är. Här brygger man inte öl med humle utan med råvaror som gran och nypon. Nytt för i år är öl-glass.


sogaards-bryghus-aalborg
Flera olika mikrobryggerier

I Danmark finns nästan 100 olika mikrobryggerier och lägg då till de tolv klassiska bryggerierna med Carlsberg i spetsen så kan inget land i världen prestera motsvarande utbud. Det bästa av allt är att det är så korta avstånd mellan allt det goda på Nordjylland så du kan besöka fler på samma resa!

Beerwalk
Beerwalk i Fredrikshamn och Ålborg

Beerwalk är en populär pubrunda där du köper ett litet glas för en hundralapp som du sedan går runt med på stan. Då ingår 6 kuponger så att du kan testa dig igenom ölpubarna och ölsorterna för att hitta din favorit. Läs mer om Beerwalk i Fredrikshamn och i Ålborg.

Mikrobryggeri
God mat och öl

På vissa bryggerier som till exempel Skagen brygghus, Sögaard Brygghus i Ålborg och Vendia bryggeri i Hjörring kan du kombinera bryggeri med gastronomi. Vendia Bryghus i Hjörring till exempel kan skryta av att vara en av Nordjyllands bästa restauranger enligt White guide.

Mikrobryggeri i Skagen
Skagen Bryghus

Danmarks nordligaste bryggeri ligger till höger strax innan du kör in i Skagen. Njut av rundvisning, ölsmakning och lätt lunch (dansk frukost). Dessutom livemusik varje fredag och lördag eftermiddag året om.

Läs mer om Skagen »

Mikrobryggeri i Lökken
Lökken Bryghus

Detta bryggeri har stolta traditioner för gott öl. Lökken Bryghus ligger i stadens centrum, nära torget. Här Brygger man öl efter gamla hantverkstraditioner.

Läs mer om Lökken »

Jerrys resturant og bryghus
Jerrys Frederikshavn

I 25 år har Jerrys tjänstgjort "God mat och vänlig service" i bästa amerikansk stil. Njuta av hembryggd öl med din biff, hamburgare eller pizza. Missa inte deras Porse Ale som är en gyllene öl med god, fyllig och bitter smak av pors från Råbjerg Mile norr om Fredrikshamn.

Läs mer om Fredrikshamn »

Mikrobryggeri i Sögaard
Sögaards Bryghus, Ålborg

I Ålborg ligger detta bryggeri som har restaurang och brygger eget öl. Bryggeriet ligger centralt på det trevliga torget C.W. Obels Plads. Här möts du av en härlig doft av humle som lovar både en trevlig stund god kvalitet.

Läs mer om Ålborg »

Mikrobryggeri Vendia
Bryghuset Vendia

I Hjörring ligger bryggeriet Vendia en kritikerrosad och stilfull restaurant med bryggeri som bjuder på smakupplevelser på allt från humle till gourmet.

Ölglas och flaska
Ölets dag i Danmark – första lördagen i september

Ölets dag är en årlig begivenhet som föregår den första lördagen i september. Idéen med ölets dag är att sätta fokus på öl och ölkultur och att få hela landet att bubbla med ölaktiviteter. Ölets dag blev instiftat av Danske Ölentusiaster i 2003 som Den Danske Öldag.