Skagen

Skagen en gammal fiskeby känd som ”Ljusets Land” som dateras 600 år tillbaka i tiden och ligger på den nordligaste punkten av Danmark, där Nordsjön möter Östersjön på Jyllandshalvön.

 

Grenen är det mest populära resmålet i Skagen och det är här som de två haven möts. Du kan till och med stå med en fot i varje hav – Kattegatt och Skagerrak. Skagen är känt för sitt fantastiska ljus såväl som sin natur, de vackra vita sandstränderna och sina gula hus med röda tegeltak. Glöm inte att köpa med dig ett av dem som souvenir! Du kommer att älska de fantastiska solnedgångarna vid Gammel Skagen och vid Solnedgångsplatsen som är fantastisk för att betrakta solnedgången. Den stora solskivan med granitcirklar fångar upp och reflekterar solstrålarna på ett häpnadsväckande sätt.

 

Skagen har massor av mysiga restauranger med klassiska danska, asiatiska och franska rätter på menyn. De många hamnkaféerna och restaurangerna är toppen att sitta och fördriva tiden på. Stanna till vid Skagenbryggan som ligger i småbåtshamnen där du kan njuta av utsikten och den friska havsluften. Skagen Bryggeri är Danmarks nordligaste bryggeri och ett fantastiskt ställe för att ta en rundtur, ölprovning och en lätt lunch – det brukar vara livemusik på helgerna också.

 

Skagen är konstälskarens dröm! Det finns så många fantastiska museer att besöka, inklusive nallebjörnsvisningen på Skagen Bamsemuseum och Skagen Museum där du kan se de berömda Skagenmålningarna. ”Skagenmålarna” var en grupp konstnärer som kom till Skagen och inspirerades av ljuset och landskapet. Gör ett besök i Anchers hus, ett vackert och välbevarat hem från 1935.  Drachmanns hus är också värt ett besök. Hembygdsmuseet Kystmuseet Skagen är ett kombinerat friluftsmuseum och utställningscenter med specialsamlingar om fiske, livbåtstjänst och sjöfart.

 

Cirka 16 km innan du anländer till Skagen hittar du Råbjerg Mile, allmänt känd som Nordjyllands Saharaöken! Det är ett bra ställe att sparka av sig skorna och gå på den vackra sanden. Ett par kilometer från Skagen hittar du ”Den Tilsandede Kirke”. Kyrkan beräknas ha blivit byggd under andra hälften av 1300-talet och var på den tiden den största kyrkan i nordligaste Jylland. Sandvandringen gjorde att församlingen fick gräva sig in i kyrkan när de skulle gå på gudstjänster! Idag är bara den antika kyrkans torn synligt.

 

Danskarna älskar sina vinterbad och traditionen är särskilt stark i norra Danmark – du hittar många vackra platser att vinterbada på och Skagen är en av de mest populära platserna för detta. Vem skulle inte älska att hoppa i iskallt vatten för lite riktig vinterspänning?  

 

Är du redo att dra till Skagen?

Skagen en gammal fiskeby känd som ”Ljusets Land” som dateras 600 år tillbaka i tiden och ligger på den nordligaste punkten av Danmark, där Nordsjön möter Östersjön på Jyllandshalvön.

 

Grenen är det mest populära resmålet i Skagen och det är...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Danmark

Från 748 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

Skagen Motel

Bild på boendet

Color Hotel Skagen

Bild på boendet

Skagen Harbour Hotel

Bild på boendet

Foldens Bed & Breakfast

Bild på boendet

Hotel Marie

Bild på boendet

Skagen Hotel Annex

Välj rutt...

Njut av en resa till Danmark

Från 748 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.