Århus

Århus är Danmarks näst största stad och ligger på Jyllands östkust.

 

Det är cirka två timmars bilresa från Fredrikshamn och bara 45 minuter från Djurs Sommerland. Århus är litet men mäktigt! En stad genomsyrad av historia med fantastiska sevärdheter och attraktioner inom räckhåll för varandra – du kan enkelt ta dig från stad till strand eller från hamn till skog på nolltid! Århus är en dynamisk stad med en blandning av ungdomlig energi och levande historia. Njut av avslappnade stunder på mysiga kaféer, strosa runt i det hippa Latinkvarteret och utforska staden som har allt! Gör som danskarna och hoppa på en cykel för att utforska Århus.

 

Aarhus Ø är det ombyggda hamnområdet. Här hittar du toppmoderna byggnader som Isberget och Dokk 1 Cultural Centre, du hittar också gömda barer, du kan bada i hamnbaden eller ta en grön kajak helt gratis. Århus är fullt av kulturupplevelser och det bästa är att många av dem är helt gratis. Alla museer i Århus har fri entré för alla under 18 år. Glöm inte att köpa ditt AarhusCard i förväg eftersom du får fri entré till attraktioner, gratis transport med stadsbussar och det lokala tåget Letbanen, samt rabatter i utvalda butiker. Parkering är också gratis med kortet.

 

Älskar du shopping? I så fall kommer du att älska Århus eftersom det har utnämnts till Nordens bästa shoppingstad! Århus erbjuder fantastiska varuhus som Salling (missa inte den livliga takbaren) och Magasin, som har allt inom dansk design och internationella varumärken. Bruuns Galleri har över 90 butiker, caféer och en biograf. Området Frederiksbjerg är känt för sina specialvaror och design av lokala hantverkare. Godsbanen är en anhopning av industribyggnader i en före detta godsbangård och är nu hem för kreativa företag och utrymmen, inklusive designfirmor, teatrar och verkstäder – njut av den imponerande utsikten från toppen.

 

Matupplevelsen i Århus är enastående. Stadens Michelin-restauranger ger med rätta Århus sin plats på världsscenen inom gastronomi – stadens många kreativa gourmetkockar vet hur man imponerar och skapar matupplevelser att njuta av. Aarhus Street Food Market är ett bra ställe för att njuta av fantastisk mat och träffa och mingla med lokalbefolkningen.

 

AroS Contemporary Art Museum är en ikonisk plats med verk av Carsten Höller, Bill Viola och Andy Warhol. Du får du inte missa den dansk-isländska konstnären Olafur Eliassons ”Your Rainbow Panorama” – den 150 meter långa cirkulära gångvägen som sitter som en krona ovanför byggnadens tak. Dess regnbågsfärgade glaspaneler belönar besökare med fantastisk utsikt över staden. Gamla stans friluftsmuseum är en charmig plats att besöka. En av landets största attraktioner och en plats där du kan vandra genom tiden och insupa dansk historia. Moesgaard Museum är ett viktigt stopp på varje resa till Århus. En cool byggnad med en fantastisk samling som beskriver mänsklighetens och den mänskliga civilisationens ursprung – en speciell höjdpunkt är Grauballe-mannen, världens bäst bevarade myrmark från järnåldern. Kvinnomuseet, ett av världens få kvinnomuseer, ligger i Århus. Museet fokuserar på genuskultur, genusfrågor, jämställdhet, kropp och sexualitet. Museets vision är att skapa nyfikenhet och dialog kring vikten av genus. Ett besök på Stenomuseet (Stenmuseet) och Naturhistoriska museet är också populära ”måsten” i Århus.

 

Cirka 10 minuter från Århus centrum ligger Marselisborgs slott. Det är en fröjd att se dess vackra rosenträdgårdar. Få inte panik om du hör skrik från skogen, det är bara spänningssökare som njuter av världens högsta fritt fall-attraktion i nöjesparken Tivoli Friheden som ligger i den vackra skogen!

 

Sugen? Århus väntar på dig!

Århus är Danmarks näst största stad och ligger på Jyllands östkust.

 

Det är cirka två timmars bilresa från Fredrikshamn och bara 45 minuter från Djurs Sommerland. Århus är litet men mäktigt! En stad genomsyrad av historia med fantastiska sevärdheter...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Danmark

Från 778 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

Wakeup Aarhus

Bild på boendet

Radisson BLU Scandinavia Aarhus Hotel

Bild på boendet

CabInn Aarhus

Bild på boendet

Scandic Aarhus City

Bild på boendet

Scandic The Mayor

Bild på boendet

Comwell Aarhus Dolce By Wyndham

Bild på boendet

Danhostel Aarhus City

Bild på boendet

Milling Hotel Ritz

Bild på boendet

SOFS boutique hotel

Bild på boendet

Hotel Royal

Bild på boendet

Hotel Oasia

Bild på boendet

Radisson Red Aarhus

Bild på boendet

Hotel Faber

Bild på boendet

Hotel Villa Provence

Bild på boendet

Guesthouse Sharon Suite

Bild på boendet

Aura Apartment Hotel

Bild på boendet

Daniel & Jacob's urban studios and boutique apartments

Välj rutt...

Njut av en resa till Danmark

Från 778 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.