Ålborg

Ålborg är Danmarks fjärde största stad och ligger på Jylland, bara 45 minuters bilresa från Fredrikshamn.

 

En liten stad med en unik karaktär som har något för alla, från museer och historiska byggnader till arkitektur i världsklass, den berömda djurparken, bra shopping och ett fantastiskt restaurangutbud. Ålborg är en kulturell hotspot med en spektakulär strandpromenad.

 

Planera din resa så att ett besök vid Utzon Center vid Ålborgs hamn ingår, designat av den berömda danska arkitekten Jørn Utzon (designer av operahuset i Sydney) och hans son Kim. Det är ett experimentellt center som fokuserar på arkitektur, design och konst. Kunsten Museum of Modern Art har kallats för en ”uppvisningsplats för dansk och internationell 1900-talskonst” och är en fantastisk plats att besöka om du tycker om modern konst. Ålborgs historiska museum är det bästa stället för att lära sig mer om stadens 1 000-åriga historia.

 

Ålborgs konserthus, Musikkens Hus, är ett arkitektoniskt landmärke med fantastisk akustik, ett omfattande konsertprogram och en gourmetrestaurang – Musikkens Spisehus med fantastisk utsikt över Limfjorden. Nordkraft är ett kulturcenter som en gång i tiden var ett kraftverk och som nu inhyser en teater, musiklokaler, biograf, sportcenter, turistinformation och mycket mer. Du kan även äta gott på Azzura Nordkraft och Café Mombay.

 

Ingen resa till Ålborg är komplett utan ett besök på Aalborghus, ett vackert korsvirkeslott som ligger i en fantastisk park precis vid vattnet. Njut av en promenad i parken och besök de underjordiska passagerna där du ibland kan krypa genom en fängelsehåla! Ett besök på Gråbrödraklosters underjordiska museum är inget för de som är lite rädda av sig! Beläget intill Salling Shopping Center kan du ta hissen ner för att se skelett, husrester och marknadsplatsen som blev munkarnas kloster från år 1240.

 

Med över 75 specialbutiker är Aalborg Storcenter platsen för shopping. Här hittar du fantastiska mode- och sportbutiker samt restauranger och kaféer. Gillar du street food? I så fall ska du inkludera en tur till Aalborg Streetfood Køkkenfabrikken med dess gastronomiska läckerheter på din lista. Ett besök på mikrobryggeriet Søggards Bryghus är ett måste för att smaka på det nybryggda ölet och även för att köpa med sig hem!

 

I utkanten av Ålborg finns några mindre parker såsom Skulpturparken och Kildeparken som har monument och skulpturer av olika konstnärer från olika tidsepoker. En av Ålborgs mest populära sevärdheter är Ålborgs zoo, där du kan se djurarter från hela världen, från schimpanser till afrikanska elefanter och mycket mer. 

 

Ta en tur till Ålborgstornet, Ålborgs högsta punkt där du kan njuta av lugnet på toppen och en fantastisk 360 graders panoramautsikt. Vikingakyrkogården vid Lindholm Höje är en av Skandinaviens bäst bevarade vikingalämningar med gravar från både tysk järnålder och vikingatid som hittats på kyrkogården. Norr om kyrkogården finns en vikingaby att utforska. På stenålderscentret Ertebølle, en timmes bilresa från Ålborg, kan du också uppleva livet under stenåldern – det är väl värt resan.

 

Vi menar det verkligen när vi säger att Ålborg har något för alla!

Ålborg är Danmarks fjärde största stad och ligger på Jylland, bara 45 minuters bilresa från Fredrikshamn.

 

En liten stad med en unik karaktär som har något för alla, från museer och historiska byggnader till arkitektur i världsklass, den berömda...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Danmark

Från 748 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

Helnan Phønix Hotel Aalborg

Bild på boendet

Pier 5 Hotel

Bild på boendet

Scandic Aalborg City

Bild på boendet

CabInn Aalborg

Bild på boendet

Radisson Blu Limfjord Hotel

Bild på boendet

Prinsen Hotel

Bild på boendet

Hotel Jomfru Ane

Bild på boendet

Milling Hotel Gestus

Välj rutt...

Njut av en resa till Danmark

Från 748 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.