LEGOLAND® Billund Resort

Ett helt land byggt av 75 miljoner bitar!

 

LEGOLAND® som är en sevärdhet i världsklass ligger precis bredvid den ursprungliga LEGO®-fabriken och för alla som lagt tid på att bygga med LEGO® är en dröm som går i uppfyllelse.

 

Direkt när du kliver innanför portarna känner du att du har vandrat in i världens största LEGO®-land: ett tillverkat av 75 miljoner färgglada LEGO®-bitar. Med mer än 30 karuseller som håller igång adrenalinet och oändliga möjligheter att bli en Master Builder på byggstationer, så är det en plats där du både får spänning och kan låta fantasin flöda.

 

I denna färgstarka och uppslukande värld samexisterar miniatyrversioner av världsberömda byggnader med komplexa fantasivärldar. Du kommer att färdas ner för vattenfallen och träffa cowboys i LEGOREDO Town® med vilda västern-tema, prova dina ninja-färdigheter i NINJAGO World® och racea förbi riddare och prinsessor på en berg- och dalbana i Knights Kingdom®. Du kan till och med ta dig in i The LEGO® Movie™-världen där du träffar de älskade figurerna och svävar över bekanta filmscener på banbrytande åkturer.

 

Boka färja och boende med Sembo och spara upp till 20 %!

 

Vart och ett av LEGOLAND’S® 10 unika temaområden passar alla åldrar och de flesta åkattraktioner är anpassade för barn under 100 cm. Det finns till och med ett DUPLO Land® som skapats speciellt för yngre besökare.

 

Det finns också oändliga möjligheter att stanna och bygga ditt eget mästerverk. Med åtta nya LEGO®-byggarupplevelser år 2022 – inklusive möjligheten att skapa havsvarelser längst ner på Great LEGO® Reef och konstruera fartyg för att segla längs flera floder – verkar det inte finnas någon gräns för det roliga.

 

LEGOLAND® är inte bara en nöjespark – det är en chans att få känslan av att du krympt dig själv för att utforska dina favorit-LEGO®-världar. För alla som någonsin har tittat på plastbitarna och sett oändliga möjligheter att skapa är det en helt fantastisk plats.

 

Hur du tar dig dit

 

Billund ligger mitt på Danmarks pittoreska halvö Jylland, cirka 270 kilometer väster om Köpenhamn. Stena Line erbjuder två färjelinjer till Danmark från Sverige som tar dig inom bekvämt köravstånd.

 

Resenärer som reser från Göteborg anländer till den nordligt belägna kuststaden Fredrikshamn. Därifrån är det en underbar tre timmars bilfärd genom hjärtat av Danmark till Billund. Gäster som reser från Halmstad anländer till den östra kuststaden Grenå, som ligger en enkel och naturskön två timmars bilresa från Billund. Bil och husvagn kan tas med på båda rutterna som erbjuder maximal komfort och frisk havsluft medan du seglar till din destination.

 

Boka färja och boende med Sembo och spara upp till 20 %!

Ett helt land byggt av 75 miljoner bitar!

 

LEGOLAND® som är en sevärdhet i världsklass ligger precis bredvid den ursprungliga LEGO®-fabriken och för alla som lagt tid på att bygga med LEGO® är en dröm som går i uppfyllelse.

 

Direkt när du kliver innanför portarna känner du att du har vandrat in i världens största LEGO®-land: ett tillverkat av 75 miljoner färgglada LEGO®-bitar. Med mer än 30 karuseller som håller igång adrenalinet och oändliga möjligheter att bli en Master Builder på byggstationer, så är det en plats där du både får spänning och kan låta fantasin flöda...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt

Njut av en resa till Danmark

Från 629 kr enkel resa, bil och förare

NÄRLIGGANDE SEVÄRDHETER

 

LEGOLAND®  är Billunds mest kända sevärdhet men det finns mycket mer att göra och se när du är här!

LEGO®-upplevelsen sträcker sig bortom LEGOLAND®s väggar tack vare LEGO® House, en praktisk kreativ lekplats där 25 miljoner LEGO®-bitar kan användas för att skapa ditt eget personliga mästerverk. 'Home of the Brick' är ett enormt monument för kreativiteten som väntar på att stimulera fantasin med sex upplevelseområden, nio takterrasser och flera lekplatser. Köp din biljett på legohouse.com för att säkra din plats och spara pengar!

När du anländer till Danmark förväntar du dig kanske inte ett tropiskt paradis, men du hittar ett på Lalandia® Aquadome™. Skandinaviens största vattenpark har spännande vattenrutschbanor, avslappnande grottor, plaskbassänger och möjligheter att koppla av under vajande palmer medan du njuter av 30 graders värme året om. Lek i Monky Tonky Land, eller prova på bowling, minigolf och skridskoåkning innan du avslutar dagen med en god måltid på en av restaurangerna på Lalandia® Plaza. Inträde till bad- och lekområdet ingår när du bor på Lalandia®.

WOW PARK ligger dold bland de frodiga skogarna utanför Billund och är en uppslukande upplevelse som omvärderar naturen som en gigantisk lekplats. En dag i WOW PARK kommer att ta dig över och under marken – hela familjen kommer att roa sig med att korsa hängbroar till hyddor i trädtopparna 14 m ovanför marken och sedan glida till marken i full fart för att upptäcka underjordiska tunnlar. På ”WOW” med en yta motsvarande 40 fotbollsplaner är spännande en underdrift. 

LEGOLAND® är känt för att föra samman drakar, pirater, prinsessor, unikitties och ninjor. Men bara 20 minuter bort kommer Givskud Zoo garanterat att tilltala din verkliga vilda sida, med noshörningar, zebror, lejon, giraffer och andra djur som hjälper dig att komma nära naturen. Djurparken kan utforskas till fots eller på en självguidad bilsafari. Se bara upp för de förhistoriska varelserna som lurar i dinosaurieparken, där uråldrig historia kommer rytande in i nutiden. 


Var ska ni bo?

 

LEGOLAND® är ett av Danmarks främsta resmål och lockar besökare från hela världen. Därför finns det många utmärkta boendealternativ i närheten. Glöm inte att det blir mycket billigare om du bokar färja och boende ihop! 

 

LEGOLAND® Billund

Ditt LEGO®-äventyr behöver inte ta slut när du lämnar LEGOLAND®. Hotel LEGOLAND® ger dig en fyrstjärnig upplevelse mitt i det roliga, med färgglada temarum som gör att du kan leva som en pirat, ninja, prinsessa eller äventyrare under din vistelse.

 

Vid parkens entré tar LEGOLAND® Castle Hotel dig till en värld av trollkarlar, riddare och drakar inuti ett enormt LEGO®-palats. På LEGOLAND® Holiday Village hittar du Pirates’ Inn Motel samt temastugor som passar perfekt för längre vistelser.

 

Det finns också klassiska danska värdshus i Billund för dem som är ute efter ett mer traditionellt boende utanför händelsernas centrum.

 

LEGOLAND® Camping

De som tar färjan till Billund med bil och husvagn hittar många campingplatser i närheten av parken. Men för dem som vill hålla igång LEGO®-upplevelsen hela natten erbjuder LEGOLAND® platser för tält och husbilar och husvagnar i Holiday Village. Det finns också möjlighet att hyra en tipi eller uppgradera till en stuga på området.

 

Andra boenden nära LEGOLAND®

LEGOLAND® kanske är din huvuddestination, men det är omgivet av några av Danmarks mest kända småstäder. Utforska närliggande Kolding och Vejle för ett smakprov på dansk gästfrihet, med gott om möjligheter att hyra rum på klassiska danska värdshus, boka semesterhem och till och med bo i ett slott.

Välj rutt

Njut av en resa till Danmark

Från 629 kr enkel resa, bil och förare

Avgång
Retur

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.