Resa till LEGOLAND® Billund Resort

Mitt på den vackra danska halvön Jylland är ninjor, prinsessor och vilda djur på lekhumör. En tropisk oas som ger värme även under de kallaste av vintrar. Här finns spänning i överflöd, med allt från berg-och-dalbana till skyhöga upptäcktsfärder. Allt väntar på dig och din familj på LEGOLAND® Billund Resort.

 

Boka färja och boende med Sembo.

 

Billund är LEGO®-världens födelseplats. Området erbjuder fem fantastiska sevärdheter på en pittoresk dansk destination, och är beläget en naturskön bilresa från våra hamnar i Grenå och Fredrikshamn. I Billund ligger nöjesparken LEGOLAND®, fantasifokuserade LEGO® House, resorten Lalandia med tropiskt tema, äventyrsområdet WOW Park och Givskud Zoo.

 

Oavsett vilken av dessa attraktioner som lockar, är Billund en fantastisk plats att besöka. Tillsammans gör de den danska legometropolen till ett absolut måste för alla åldrar – och halva nöjet är att resa dit med Stena Line.

 

Läs mer om Billunds bästa destinationer nedan, och förbered dig sedan på att uppleva dessa fem fantastiska sevärdheter på en oförglömlig plats.

 

LEGOLAND® Billund

Huvudattraktionen är förstås själva LEGOLAND®: En vidsträckt nöjespark som i princip känns som en rad gigantiska LEGO®-set som bara väntar på att utforskas. Här finns fler än 30 åkattraktioner utspridda över nio fantasiområden med specifika teman. Det är onekligen en plats där nöjesparkernas spänning kombineras med gränslös fantasi som fängslar alla åldrar.

 

Läs mer om LEGOLAND®.

 

LEGO® House

LEGO® House, som konstruerades 2017, är en ultramodern kreativ lekplats där 25 miljoner legobitar väntar på att sättas samman till ditt eget personliga mästerverk. Här på ”House of Brick” finns sex upplevelseområden, nio takterasser, en interaktiv restaurang och mycket mer.

 

Läs mer om LEGO® House.

 

Lalandia® Resort

Lalandia är en resort med fullständig service som väntar på att välkomna dig till ett tropiskt paradis mitt i hjärtat av Billund. Med sina lyxiga rum och enastående maträtter är detta inomhusstrandhotell platsen där Aquadome ligger – Skandinaviens största vattenpark med vattenrutschbanor, grottor, äventyrspooler och mycket mer. Här finns även bowling, minigolf och en ishall i Winter World. Helt enkelt en plats där hela familjen kan leka, festa och koppla av tillsammans.

 

Läs mer om Lalandia.

 

WOW Park

Mitt bland de lummiga skogarna utanför Billund ligger WOW PARK. Här får du en helhetsupplevelse där själva naturen intar rollen som en enda gigantisk lekplats. En dag i WOW PARK tar dig både över och under markytan. Ge hela familjen en adrenalinkick när de korsar hängbroar till trädtoppshyddor 14 meter över marken, för att strax därefter glida ner till marken i full fart där de får upptäcka underjordiska tunnlar. WOW är verkligen tidernas underdrift!

 

Läs mer om WOW Park.

 

Givskud Zoo – Zootopia

 

Givskud Zoo – Zootopia ligger 20 minuter från portarna till LEGOLAND® och kommer att tilltala din naturnära ådra med sina noshörningar, zebror, lejon, giraffer och andra vilda djur. Du kan utforska djurparken till fots eller på en självguidad bilsafari. Men se upp för de förhistoriska varelserna som lurar i dinosaurieparken. Plötsligt kan forntida historia komma rytande in i modern tid.

 

Läs mer om Givskud Zoo.

 

Boka färja och boende med Sembo.

Mitt på den vackra danska halvön Jylland är ninjor, prinsessor och vilda djur på lekhumör. En tropisk oas som ger värme även under de kallaste av vintrar. Här finns spänning i överflöd, med allt från berg-och-dalbana till skyhöga upptäcktsfärder. Allt...

Läs mer Läs mindre

1 destination, 5 fantastiska sevärdheter

LEGOLAND® Billund Resort

Från 629 kr enkel resa, bil och förare

Bild på boendet

Hotel LEGOLAND®

Bild på boendet

LEGOLAND® Holiday Village

Bild på boendet

Hotel Svanen

Bild på boendet

LEGOLAND® Castle Hotel

Bild på boendet

Refborg Billund Hotel

Bild på boendet

The Lodge Billund

NÄRLIGGANDE SEVÄRDHETER

 

LEGOLAND®  är Billunds mest kända sevärdhet men det finns mycket mer att göra och se när du är här!

LEGO®-upplevelsen sträcker sig utanför LEGOLAND®s värld tack vare LEGO® House, en kreativ lekplats där 25 miljoner klossar kan användas för att skapa ditt personliga mästerverk. 'Home of the Brick' är ett gigantiskt monument för den kreativa förmågan med hela sex upplevelseområden, nio takterrasser och flera lekplatser där fantasin kan flöda fritt. Köp din biljett på legohouse.com för att säkra din plats och spara pengar!

När du anländer till Danmark förväntar du dig kanske inte ett tropiskt paradis, men du hittar ett på Lalandia® Aquadome™. Skandinaviens största vattenpark har spännande vattenrutschbanor, avslappnande grottor, plaskbassänger och möjligheter att koppla av under vajande palmer medan du njuter av 30 graders värme året om. Lek i Monky Tonky Land, eller prova på bowling, minigolf och skridskoåkning innan du avslutar dagen med en god måltid på en av restaurangerna på Lalandia® Plaza. Inträde till bad- och lekområdet ingår när du bor på Lalandia®.

WOW PARK ligger dold bland de frodiga skogarna utanför Billund och är en uppslukande upplevelse som omvärderar naturen som en gigantisk lekplats. En dag i WOW PARK kommer att ta dig över och under marken – hela familjen kommer att roa sig med att korsa hängbroar till hyddor i trädtopparna 14 m ovanför marken och sedan glida till marken i full fart för att upptäcka underjordiska tunnlar. På ”WOW” med en yta motsvarande 40 fotbollsplaner är spännande en underdrift. 

LEGOLAND® är känt för att föra samman drakar, pirater, prinsessor, unikitties och ninjor. Men bara 20 minuter bort kommer Givskud Zoo garanterat att tilltala din verkliga vilda sida, med noshörningar, zebror, lejon, giraffer och andra djur som hjälper dig att komma nära naturen. Djurparken kan utforskas till fots eller på en självguidad bilsafari. Se bara upp för de förhistoriska varelserna som lurar i dinosaurieparken, där uråldrig historia kommer rytande in i nutiden. 

Bild på boendet

Hotel LEGOLAND®

Bild på boendet

LEGOLAND® Holiday Village

Bild på boendet

Hotel Svanen

Bild på boendet

LEGOLAND® Castle Hotel

Bild på boendet

Refborg Billund Hotel

Bild på boendet

The Lodge Billund

1 destination, 5 fantastiska sevärdheter

LEGOLAND® Billund Resort

Från 629 kr enkel resa, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.